Stíler blog

5 tuti hely, amit ne hagyj ki idén nyáron!

5 tuti hely, amit ne hagyj ki idén nyáron!

2019. július 15. - Pusztai Olivér

Annyira jó az idei nyarunk. Eddig szinte alig volt rossz időjárás, így tényleg érdemes az összes lehetséges időt a szabadban tölteni. Összeszedtem azokat a teraszokat, kerthelyiségeket, kiülős helyeket, ahol szeretem megélni a késő délutánokat/estéket nyugalomban, vagy éppen kicsit felspanoltabb állapotban. Legyen rooftopon, utcán, nevezetességek közelében, vagy omladozó romépület gyomrában – lényeg, hogy napos időben, vagy balzsamos nyári éjszakákon is jól érezzük magunkat.

 the_sky_garden_rooftop_terrace_2.jpeg

THE SKY GARDEN ROOFTOP TERRACE - ÚJ HELY ZSENIÁLIS KOKTÉLOKKAL

A Podmaniczky utcában nyílt nemrég egy szálloda, ami  a Mystery Hotel Budapest névre hallgat. Ez az épület szolgált a magyar szabadkőművesek bázisául a múltszázadban, amit varázslatosan újítottak fel, és egyedülálló belsőépítészeti dizájnt kapott. Akár minden nap el lehet veszni a részletgazdag belsőépítészeti megoldásokban, de mégis azt javaslom, hogy pattanjunk be a liftbe, és meg se álljunk a The Sky Garden Rooftop Terrace szintjéig, ami az egyik leghangulatosabb új tetőterasz Budapesten. Ahogy kilépünk a tetőre egyszerűen megáll az idő, beszippant a kellemes lounge zene és a baráti beszélgetések. Érdemes időben érkezni, hogy a legjobb helyről nézzük végig a naplementét, miközben isteni koktélokat szürcsölsz és olyan könnyű fúziós ételek közül választhatsz, mint a Gazpacho, Chicken Satay vagy a Beef Fajitas. 

 

LA LUNA CAFE - AHOL A LEGJOBB A REGGELI

Csak jó hely lehet az, ahol egyszarvúk, házi kekszek, kávé, sóskaramella és péksüti találkozik, na meg azok az emberek, akik szeretnek ilyeneket fogyasztani. A Városligethez közeli Damjanich utca La Lune Caféjában ez történik: egy kedves, családias, vintage beütésű környezetben, francia dallamok (néha akusztikus koncertek)  és többségében francia finomságok mellett ejthetünk meg kényelmes reggeliket vagy laza uzsonnákat.

ANKER’T - TÖBB, MINT EGY ROMKOCSMA

A Paulay Ede utca sokszínű szórakozóhelye nem áll meg a tanksöröztetés/gintonicoztatás tengelyén, hiszen esténként változatosak a bulik, és hétvégén sokszor piacok, kultúrprogramok, beszélgetések várják a vendégeket. Az Anker’tben a leghangosabb a Jutyubdiszkó is.

GERLÓCZY - ÍZIG VÉRIG FRANCIA

Egy hely, ahol azt érezzük, hogy külföldön nyaralunk. A Gerlóczy étterem joggal kapta már többször a ‘kis Párizs’ nevet, mert a tér és az étterem hangulata valóban a francia fővárost idézi. Étlapja hibátlan, akár egy kellemes, koraestés vacsorára vagy hétvégi bruncholásra lenne kedved a barátokkal.

ÉDESMINDEGY - A DESSZERTBÁR

És ahol tényleg édesmindegy, hogy mit eszünk, mert biztosan remek süteményt kapunk bármire is mutatunk az étlapon. Kedvencem a Fekete mamba névre keresztelt mogyoróvaj alapú sajttorta, ami a Pozsonyi úti teraszon még jobban esik, mint odabent.

süti beállítások módosítása