Stíler blog

7 ruhadarab, ami tökéletes a réteges öltözködéshez

7 ruhadarab, ami tökéletes a réteges öltözködéshez

2018. október 09. - Pusztai Olivér

Itt van az ősz, itt van újra! Én személy szerint sokkal jobban kedvelem ezt az időjárást, mint a nyarat, mert látványosabb szetteket lehet összeállítani, mint a 30 fokos melegben. Azonban nem mindegy, hogy  milyen alapdarabokra építjük fel a réteges öltözködésünket, hogy ne fázzunk reggel, viszont napközben se érezzük magunkat szaunában. A most következő alapdarabokban nyugodtan megbízhatsz, mert megfelelnek a legújabb trendeknek, és zseniális alappal szolgálnak a réteges öltözkodéshez.

 mens-2015-parkas-sportweek-editorial-christopher-paskowski-005.jpg

SHACKET - VALAHOL AZ ING ÉS A KABÁT KÖZÖTT

Ennek a ruhadarabnak nincs magyar neve. Egy olyan köztes réteget képzelj el, ami vastagabb, mint egy átlagos ing, zseniálisan véd a hidegtől és sokkal jobb befektetés, mint egy hosszú ujjú pamut póló. A kiszámíthatatlan őszi időjáráshoz szinte elengedhetetlen. A legjobb választás, ha ezt a réteget a póló és az átmeneti kabát közé illesztjük be a szetten belül. Tökéletes hétvégi kirándulásokhoz, pénteki romkocsmázáshoz vagy ősz végi borfesztekhez.

 layerin-aw-17-overshirt.jpg

 

KARDIGÁN - AMI CIKI VOLT, MOST MÁR MENŐ

Korábban, ha fegyvert fogtak volna a fejemhez, sem lettem volna hajlandó felvenni egyetlen kardigánt sem. Manapság már elengedhetetlen darabja a basic ruhatáramnak. (És nem, nem azért, mert én is öregszem...) Egyszerűen megváltozott a kardigán divat, és manapság kiváló minőségű és szabású darabokkal találkozhatunk az üzletek polcain, ami egyáltalán nem hajaz nagyapám kellemetlen kardigánjaira.

 layerin-aw-17-cardigan.jpg

Átmeneti időben a legjobb választás, ha merinó gyapjúban gondolkodunk, ami nagyon jól reagál a testhőmérséklet változásaira, azaz nem izzadsz le benne zárt helyiségben, és nem fagysz meg kültéren sem. Ha semleges színben gondolkozol, biztosan jól fog működni a munkahelyen egy pique pólóval, vagy nyakkendővel és elegáns inggel, erre pedig elég felvenni egy szövetkabátot vagy egy klasszikus ballonkabátot.

PUFI MELLÉNY - DOBD FEL AZ OUTFITED

Amióta az athleisure és a sport luxe örök trenddé vált a férfiak körében, semmi meglepő nincsen abban, ha valaki a hétköznapi, irodai outfitet egy technikaibb, sportos darabbal dobja fel. Ebben az esetben engedd el a biztonsági játékot, és válasz valami látványos, szaturált színt, mint a narancsárga, piros, királykék és nyugodtan hagyd, hogy érvényesüljön a textúrák játéka egy szetten belül.

 layerin-aw-17-gilet.jpg

Amire mindenképpen figyelni kell, hogy nem minden testalkatnak előnyös ez a rétegzési megoldás. Inkább a vékonyabb, sportosabb felsőtestű pasiknak ajánlom, mert ha nem vigyázunk, könnyen válhatunk Michelin babává, amit ugye senki sem szeretne. Egyébként meg nyugodtan hordhatod chino nadrággal és gyapjúpulcsival, szövetkabát alá is, ne félj attól, hogy elsőre az az érzésed lenne, hogy nem passzolnak össze a rétegek. Ugyanis az elegáns és sportos darabok párosítása már évek óta menő férfi trend, és hidd el, nem tudsz sok lenni benne.KAPUCNIS PULÓVER - ÉLJEN A LAZASÁG!

A kapucnis pulóver szerintem a legzseniálisabb alapdarab, főleg ősszel. Mindennel, hangsúlyozom, MINDENNEL kombinálható. Legyen szó elegáns gyapjúkabátról, farmerről, bőrdzsekiről - a hibázási lehetőség egyszerűen egyenlő a nullával.

 layerin-aw-17-hoody.jpg

Érdemes a szürkével és annak árnyalataival játszani, mert ezt a színt tudod majd a legjobban párosítani. Én személy szerint a logómentesség híve vagyok, de ha szeretnél kicsit fiatalosabban öltözködni, akkor a retró márkák nyomata is megengedett.STUKTÚRÁLATLAN ZAKÓ - EGYSZERŰEN SZABADSÁGOT AD

Sok férfi szeretné kimaxolni a smart casual öltözködés adta lehetőségeket, de a legtöbben irtóznak a kényelmetlen, szigorúan szabott zakóktól, így meg sem próbálják őket hétköznap hordani. Egészen mostanáig, ugyanis a vastagabb, pamut és gyapjú, stuktúrálatlan zakó minden eddigi problémát megold. Ez a típus elhadja a merev kivitelezést, szabad játékot ad az anyagok párosításánál, egyszerűen kellemes és könnyed viselet.

 layerin-aw-17-blazer.jpg

Ebben az esetben is a biztonsági játékot a fekete, barna, tevebarna, szürke és más neutrális színek adják, de ha burgundiban, méreg-, vagy olajzöldben gondolkodunk, akkor a legfrissebb trendet követve igazán divatossá tehetjük a megjelenésünket.

 

GARBÓ - ADJ EGY ESÉLYT NEKI

Tudom, tudom, sokan ki nem állhatják ezt a klaszikus alapdarabot, mert szúr, mert nehéz jó szabásút találni, de azt gondolom, hogy az egyik legzseniálisabb darab ever az őszi réteges öltözködés során. Hiába egy elegánsabb pulóverről beszélünk, ez is, mint a kapucnis felső, kíválóan illeszkedik minden stílushoz. Mindenképpen minőségi darabban gondolkozz, ami biztosan nem lesz olcsó, de évekig hűségesen fog szolgálni az őszi és a tavaszi szezonban. Ebben az esetben is választhatsz természetes színűt vagy mélyebb árnyalatot.

layerin-aw-17-rollneck.jpg

FARMER DZSEKI - MINDEN ÉVSZAK JOLLY JOKERE

A farmer olyannyira jelen van a hétköznapokban, hogy ma már minden nap hordhatod bárhol, anélkül, hogy alulöltözött lennél. Ez nem csak a farmernadrágra igaz, hanem a dzsekire is. Az én kedvencem a tevebarna szövetkabát és a farmerdzseki kombó. Gombold ki a dzseki felső két gombját, hogy veszíts az anyag adta merevségből és hagyd, hogy az elegáns felöltő pedig visszafogja a dzseki lázadó hangulatát.

layerin-aw-17-denimjacket.jpg

Persze hordhatod laza zakóval, bőrkabáttal, garbóval és szinte mindegyik korábban felsorolt darabbal is. Maradj a kevésbé koptatott, középkék árnyalatnál, és hagyd, hogy az évek szépen megadják ennek az örökzöld alapdarabnak a hozzá illő, patinás hangulatot.