Stíler blog

5 nyári cipő, amit ismerned kell

5 nyári cipő, amit ismerned kell

2017. június 01. - Pusztai Olivér

Nyár elején érdemes leváltani fullasztó, zárt bőrcipőinket, és helyettük könnyed, jól szellőző lábbeliket választani. Természetesen mondani sem kell, hogy a zokni-szandál kombó és a flip-flop szóba sem jöhet, helyette viszont itt van 5 tipp, ami biztos sikert arat.

 8aa3b5b33246eb46ac59ef6edd523ded.jpg

1. VELÚR LOAFER – A SOKOLDALÚ LÁBBELI

A nyári lábbelik elsődleges célja, hogy sokoldalúak legyenek. Ebben az időszakban ugyanis legtöbbször estére az íróasztalt leváltja a borbárok és teraszok közege, ahol ugyanúgy fontos, hogy jól nézz ki, mint a munkahelyen. A velúr loafer azért zseniális választás, mert teljesen mindegy, hogy egy chino nadrághoz, farmerhez, esetleg vászon nadrághoz választod, mindig hozza az üzembiztosan stílusos hatást.

5summershoesloafer.jpg

A legkifizetődőbb egy semleges, világos szín, ami minden árnyalathoz jól passzol. Mindig válassz hozzá titokzoknit, ami nem látszik, viszont felfogja az izzadságot, és megakadályozza, hogy a cipő belseje kidörzsölje a lábadat. Az sem baj, ha a nadrág szárát felhajtod, hogy a boka kivillanjon.

 

2. FEHÉR SNEAKER - A SPORTOSSÁG JEGYÉBEN

Amióta az athleisure trend az egyik legnépszerűbb stílus a férfiak körében, a sportos, fehér  surranók egyre nagyobb teret hódítanak a napi cipőviseletben. Míg korábban csak edzőtermekben láthattuk őket, manapság már azon sem döbbenünk meg, ha valaki öltönnyel veszi fel. Ennek tudatában kulcsfontosságú alapdarabja a napi outfiteknek, ezért te se habozz, ha még nem szereztél be belőlük egyet. Ami fontos, hogy minél inkább minimál stílusú legyen – semmi felirat, semmi márkajelzés – hiszen ez a cipő a maga egyszerűségében  nagyszerű. Fontos, hogy szerezz be hozzá jó cipőápolót és tisztítót, mert nagy szükséged lesz rá.

5summershoestrainers.jpg

 

3. VITORLÁSCIPŐ – AZ ÖRÖK KLASSZIKUS

Óriási vétek a nyári szezonban figyelmen kívül hagyni a vitorlás cipőt. Ez a fazon praktikus és sokoldalú. Jól szellőző anyagból készül, kényelmes gumi talpa nem csúszik, és a legszélesebb színválasztékban kapható. Semmit sem változott 1935 óta, örök divat.

5summershoesboat.jpg

 

4. ESPADRILLES – A STRANDTÓL AZ ÉTTEREMIG

Ez a spanyol lábbeli a legjobb választás, ha nyaralni megyünk. Nagyon sokoldalú és eggyel stílusosabb, mint a kellemetlen flip-flop papucsok. Hordhatod napközben a tengerparton vagy a medence mellett, és közvetlenül étterembe is mehetsz benne anélkül, hogy kinéznének. Viselheted sortokhoz és hosszúnadrághoz is, számtalan színben kapható és nagyon könnyű, hiszen gyapotból és jutakötélből készítik. Tapasztalat azt mondja, hogy inkább sötétebb színekből válassz, mert nagyon könnyen koszolódik.

5summershoesesp.jpg 

5. VELÚR DERBY – A NYÁRI ELEGÁNS CIPŐ

Sajnos nem mindenki megy nyáron tengerpart mellé, hogy kiélvezhesse a napfényt és az espadrilles adta szabadságot. De azoknak sem kell aggódni, akik végig tolják munkával ezt a forró időszakot, ráadásul egy elegáns öltözéket követkelő munkahelyen. Amikor már az Oxford cipő túl meleg, váltsd le egy velúr Derbyre! Megfelelően karbantartva évekig hű társunk lehet minden elegáns nyári rendezvényen, koktélpartin és esküvőn.

5summershoesderby.jpg

A legjobb választás, ha bézs, világosbarna, vagy sárgás árnyalatokra koncentrálunk, ezeket könnyebben tudjuk variálni a nadrágunk színével, de persze szóba jöhet a csokoládébarna, vagy a fekete is. Leginkább alkalmi vagy elegáns viselethez ajánlom, egy jó pamut blézerrel és pique pólóval.

süti beállítások módosítása