Stíler blog

Szempilla szörnyek

Szempilla szörnyek

2015. június 20. - Pusztai Olivér

Férfiként kifejezetten szeretem, ha egy nő igényes és ad magára. Azt is teljes mértékben megértem és elfogadom, ha éppen olyan testrészünket szeretnénk egy kicsit vizuálisan feltuningolni, amire a jóisten nem fordított kellő figyelmet, amikor megálmodott bennünket. De! Azt gondolom, hogy mindennek megvan a határa, jó ízlésen innen és túl.

114-450x600.jpg

Nálam ilyenek azok a 3-, 29- és 89D-s műszempillák, amiket egyesek az igéző tekintet Szent Gráljaként rakatnak fel maguknak, miközben pont az ellenkező hatást érik el: a vonzó pillantás helyett egy mérhetetlenül proli és olcsó megjelenést kreálnak maguknak. Csak ezt valahogy nem veszik észre. Lehet, hogy pont a műszempillától nem látják? 

Vannak csúnya mellényúlások a divat terén is: különösen tavasszal és nyáron szabadulnak el botrányos jelenségek… és zoknik szandállal. Hallottunk már drámai sminkekről is, sőt, mosolyogtunk is rajtuk nagyon. Az ilyesmi nyilván az ízléstelenség és a megfelelési kényszer furcsa találkozásából ered. Pont ezért, itt játszana nagy szerepet a kozmetikus esztétikai felelősségtudata, hogy megálljt parancsoljon a kedves vendégnek, aki egy fél pulikutyát szeretne a szempillája helyére építtetni. De ő inkább arccal a pénztár felé fordul, mintsem azt mondaná: „Muci, ezt ne, mert nem fog jól állni, és úgy fogsz kinézni, mint a lomtalanításkor utcára dobott, elhasznált Götz-baba.” 

De mitől is kezdek azonnal tikkelni, ha éppen egy eltúlzott, vagy elrontott műszempillával találkozom?

Szempilla sörény

Ó, igen, ez az az épített szempilla, ami oldalanként vagy 1 kg-ot nyom. Én azt nem értem, hogyan lát ki valaki ezek mögül? Egy biztos: a szemhéj mozgató izmai valószínűleg olyan fejlettek, hogy büszke tulajdonosuk egy fitneszversenyen is nagy eséllyel elindulhatnak a bajnoki címért.

18a60a7b4d5e723a3e93cd9e5a55cea3.jpg

 

Ne majmold a sztárokat!

Nagyon sok szupersztárt látunk fellépésen és videoklipben mega-giga-pillákkal. Azonban ami a tévében “jól mutat”, az nem biztos, hogy az utcán is megállja a helyét. Pláne nem szombat reggel a Vásárcsarnokban a paradicsomokat válogatva…

 

 

Műszempillád van? Megmondom, melyik oldaladon alszol

A rossz minőségű tartós műszempilla nagyon sok mindenről árulkodik. Például egy pillanat alatt meg tudom mondani, ki melyik oldalán szokott aludni, mert ott kb. fele annyi van, mint a másik szemén! Érdemes ebben az esetben vagy jobb minőségű pillát építtetni, vagy megtanulni az egyszer használatos felhelyezését, hiszen az csak minimális kézügyességet igényel.

260b2ffa00000578-2967250-image-m-22_1424800904979_1.jpg

Boci pilla

Boci pillának hívom azt a förmedvényt, ami csak a szempillasor közepén van hat réteg vastagon felragasztva, minimum 4 cm hosszú és egy szúrósabb nézéssel még gyilkolni is lehet vele. Nem kell magyarázni, miért ciki, ugye?

eye21.jpg

 

A lényeg, hogy soha ne essen le!

Ez a típus az, aki egy tubus ragasztót szokott elhasználni, amikor a pillákat felragasztja. Például ilyen volt VV Fanni is, amikor bementünk egy napra a Való Villába, hogy átalakítsuk. Ha jól emlékszem, nettó fél óra volt, míg a többnapos ragasztócsíkot sikerült lerobbantani a szemhéjáról, persze óriási visítások közepette. Ja, és csodálkozik, hogy kevés természetes pillája van... hát, én nem!

bad-eyelash-extensions_56928467.jpg

 

Olyan, mint a cirokseprű

Ó, igen! Ez az, amikor a kókler kozmetikus, a nagy igény és a silány minőségű pilla találkozik. Lehetne ez egy Guy Ritchie-film címe is, de valójában az eredmény csak annyi, hogy a szempillád úgy fog kinézni, mint egy elhasznált cirokseprű: kócos, kusza, és ahány pilla, annyi felé áll.

 extensions.jpg

 

Bulikirálynők megapillája

Értem én, ha bulikázni megyünk pénteken vagy szombaton, akkor fontos, hogy jól nézzünk ki, hiszen lehet, hogy arra jár majd a Józsi a batár nagy Audijával. De ha valaki a szórakozóhely fél lámpaparkját és még egy diszkógömböt is ráaggat a szemére, az már cseppet sem vonzó. A kevesebb néha több, szokták mondani. Válassz inkább tincses vagy egy lazább soros szempillát helyette, amivel nagyon szép és természetes hatást lehet elérni.

 

Olvass még több Stíler cikket!

9 egyszerűen elkészíthető nyári frizura

Legfrissebb nyári körömtrendek

10 érv a rövid haj mellett

Hogyan tűnjön drágábbnak a sminked?

süti beállítások módosítása