Stíler blog

7 tipp, hogy ne öltözz unalmasan

7 tipp, hogy ne öltözz unalmasan

2017. október 23. - Pusztai Olivér

Nincs annál rosszabb, mint unalmassá válni. Csak az, amikor ezt ráadásul észre sem veszed! Aztán pedig már a környezeted sem vesz észre, te pedig csak állsz bambán, és nem tudod mire vélni a helyzetet. Fontolj meg egy pár pofonegyszerű praktikát, hogy a hétköznapi outfitek is izgalmasak és stílusosak legyenek. Olvass tovább, és próbáld ki a tippeket!

 rj-king-essential-homme-mens-fashion-shoot-spring-2015-denim-trend-004.jpg

ÖRDÖGI KÖR: HÓDÍT A MINIMÁL

Soha nem volt annyira könnyű stílusosan öltözködni, mint mostanság. Ha az elmúlt szezonok trendjeit vesszük alapul, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy minden egyszerűsödött: a vonalvezetés, a stílus, de még a színek is a minimál stílus felé mutatnak.

Mint oly sok mindenért, ezért is okolhatjuk a közösségi médiát, de valójában egy ördögi körről van szó:

  • egyre nagyobb teret és befolyást kapnak az Instragram férfi divatdiktátorai,
  • mivel ezek a “stílusvezérek” minél több követőre hajtanak, igyekszenek egy viszonylag semleges stílust követni, hogy a lehető legtöbben azonosulhassanak a stílusukkal
  • a sok követővel rendelkező közösségi média sztárok pedig a nagy divatházak kollekcióit - és így kedvenc fast fashion üzleteink kínálatát - is kezdik befolyásolni, a hatás pedig egyértelműen az egyszerűség és minimál felé tereli a férfi divatot
  • mi persze rövid távon jól járunk, hiszen az iránymutatás egyértelmű, és nem kell túl sok szempontot figyelembe venni, sokkal több terméket lehet gond nélkül kombinálni.

A változás persze marketing és eladási oldalról is egyértelmű: minél több egyszerű ruhadarabot dobnak a piacra a márkák, annál nagyobb lesz az eladás. Hiszen a minimál vonalvezetés minden testalkatnak jól áll, a basic, semleges színeket pedig a legegyszerűbb összekombinálni.

 

DE MI EZZEL A BAJ?

A baj ott kezdődik, ha valami könnyű, akkor fennáll a veszélye annak, hogy túlságosan kiszámíthatóvá válik - és ettől pedig egy csapásra unalmassá is. Persze ez nem egy újkeletű dolog, hiszen lássuk be, uraim, a férfi divat mindig is "unalmas" volt.

Soha nem lesz annyi lehetőségünk válogatni, mint amit a női divatban. Persze vannak olyan tervezők, mint John Galliano, akik mindig is a férfi divat peremén biztosították az extrém megjelenéshez a megfelelő ruhadarbokat, de azok többnyire csak a magazinok divatanyagaiban mutatnak jól, nem pedig az utcán.



HOGYAN KERÜLHETED EL MÉGIS A “NYEHHH” ÉRZÉST?

Nagyon sokszor szembesülök azzal az utcán, hogy a férfiak tényleg mindent megpróbálnak elkövetni azért, hogy stílust csempésszenek a napi outfitbe, de valahogy az összkép olyan nyehh... semmilyen. Persze inkább legyél valamilyen, mint semmilyen. Elsősorban a már előbbiekben taglalt “problémák” felelősek a helyzetért, másrészt viszont azt is el kell ismerni, hogy a férfiak még mindig nem, vagy nagyon nehezen fejezik ki a stílusukat.

Én tehát elsősorban erre ösztönöznélek benneteket kedves férfi társaim, és arra, hogy nyugodtan legyetek bátrabbak! Íme, pár hasznos tipp, ami garantáltan megment a rémesen unalmas outfitektől.

 

1. KEVERD AZ INSTAGRAMOT A KIFUTÓK TRENDJÉVEL

Nem baj, ha inspirálódsz az Instagramról, én is szoktam. De mindig megpróbálom megtartani azt a finom egyensúlyt, amikor az Insta inspirációt feldobom a nagy divatházak trendjeivel. Ettől nem érzem magam úgy, hogy én lennék az Inditex csoport valamelyik kirakatbabája.

 

2. SZEREZZ BE DOMINÁNS DARABOKAT!

A domináns darabok mindig fel fogják dobni a legunalmasabb outfiteket is. Erre a legjobb példa a 70-es évek divatja, ami egyébként nagyon hasít ebben a szezonban. Vegyél magadnak egy menő bársony bombert, vagy tükörbársony zakót. A bársony, mint textúra mindig felhívja a figyelmet és stílust ad a szettnek.

1970s-trend.jpg

A másik a sárga szín. Legyen okker, mély, borostyán, curry, ezek azok a színárnyalatok, amik mindenkinek jól állnak. Akár csak egy-egy kiegészítő, vagy éppen egy dominánsabb felsőruházati darab, ez a szín tesz róla, hogy történjen valami az outfitedben és elkerüld a nyehhh érzést.

 

3. AMI KLASSZIKUS, AZ TÉNYLEG UNALMAS?

Igen, ha a színekre gondolok. Éppen ezért a klasszikus öltözékben, azaz az elegáns viseletben is lehetsz nyugodtan úttörő, ahogyan azt a nagy divatházak is mutatják. Ha öltönyben, vagy zakóban gondolkodunk, akkor a legújabb trend, hogy a világosabb színek kapnak nagyobb figyelmet, és háttérbe szolul a szürke, a fekete és a tengerészkék. Ha új darabok beszerzésén töröd a fejed, akkor koncentrálj a burgundi, a mohazöld, a tevebarna és a homok színre.

statementsuits-trend.jpg 

4. A JELSZÓ: MINTA

Ha tényleg nincs semmi ötleted, hogy mivel dobd fel az outfitedet, akkor húzd elő az egyik legütősebb adu-ászt: a mintás ruhadarabot. Kizárt, hogy ezzel ne őrjítenéd meg egy kicsit a napi szettedet!

checks-trend.jpg

 

5. MIXELD A STÍLUSOKAT

A másik zseniális trükk, hogy feldobd a megjelenésed, ha mixeled a különböző stílusokat egy szetten belül. Egy elegáns szövetnadrág, betűrt fehér pólóval és sportcipővel? Miért ne?! De akár hordhatsz farmerkabátot is a zakód alatt, melegítő felsőt ballonkabáttal és farmerrel. Legyél bátor, de vigyázz a prolifaktorra! Ne az ecseri piacon szerezz inspirációt!

rut-teesuit.jpg
 

6. JÁTSSZ A TEXTÚRÁVAL

Szereted az egyszerű és “unalmas” színeket de azt akarod, hogy történjen valami az outfiteden? Játssz a textúrával! Egy monokróm összeállítás sem unalmas, ha a különböző anyagok keveredése izgalmat visz bele.

rut-trousers.jpg

 

7. RÉTEGEZD A RUHÁKAT, DE NE LEGYÉL MICHELIN BABA

A másik kiváló trükk, ha egy-két plusz réteget csempészel az outfitedbe! Még nagyobbat üt, ha okosan játszol a színekkel.

rut-layering.jpg

 

süti beállítások módosítása