Stíler blog

6 jel, hogy azt hiszed, még mindig nyár van

6 jel, hogy azt hiszed, még mindig nyár van

2016. szeptember 20. - Pusztai Olivér

Sokszor nehéz elfogadni, hogy véget ért a nyár. Igyekszünk küzdeni ellene minden lehetséges eszközzel, ha kell, még az öltözködésben is képesek vagyunk sztrájkolni, hogy azt hitessük el magunkkal, hogy még tart a nyári szezon. Pedig nem.


daria-strokous-russian-street-style-star.jpg

Hol van már az a forró nyári napsütés, amikor mindenki a strandon égette magát, mert éppen napozni támadt kedve, vagy mert annyira ciki fürdőruhát vett fel. Amikor azon puffogtunk, hogy mennyi nyári divatbaki van, ami akár felér egy vizuális környezetszennyezéssel is. Összegyűjtöttük a legjobb női és férfi stílustalanságokat, ami megjelenhet az utcán. Persze ugyanúgy találkozhatunk az őszi divat partizánharcosaival is, akik sorra rúgják fel az öltözködés szabályait, de ennyire ne rohanjunk előre. Az első, hogy megértsük, már nincsen nyár, itt az ideje lecserélni a ruhatárt az őszire. Ha a következő 6 jelet te is észreveszed magadon, akkor még mindig reménytelenül kapaszkodsz a nyárba, pedig már el kellene engedni.

 

  1. FELEJTSÜK EL A NYÁRI RUHÁKAT

Tudom, hogy a nyártól elbúcsúzni rossz dolog, de ne azzal lázadj, hogy még mindig a nyári ruhákat hordod, mikor már szeptember vége van. Színesen öltözni ősszel is lehet, nem kell beszürkülni, csak felejtsük el a nyári szabást és a nyári anyagokat, mint a lenvászon és a könnyű selyem és muszlin.

 

  1. MINDIG LEGYEN NÁLAD ESERNYŐ

Szeptembertől meglehetősen sok eső szokott esni. Miért? Nem tudom, de azt igen, hogy ha hordok magamnál esernyőt (összecsukhatósat a táskában vagy rendes nagyot az autóban) nem fogok úgy kinézni, mint egy ázott veréb. Esernyőt hordani pedig jó dolog, főleg, hogy ma már kifejezetten stílusos, formatervezett darabokat is lehet találni. 

 

  1. RÉTEGES ÖLTÖZKÖDÉS

Mindig felhívjuk a figyelmet a réteges öltözködés hasznosságára. Na nem azért, mert nagyanyáink szavai annyira az agyunkba vésődtek volna, hanem azért, mert nagyon sok lehetőséget rejt, ha megtanulunk helyesen rétegesen öltözködni. Ilyenkor nagyobb lehetőség nyílik játszani a színekkel, a textúrákkal. Főleg, hogy ennek az évszaknak az elején a reggelek sokkal hidegebbek, mint a napközben mért hőmérséklet.

via GIPHY

  1. ÓVATOSAN A FEHÉRREL

A fehér szín jó nyáron, de nem feltétlenül jó ősszel és télen. A saras-latyakos időjárás sem kedvez neki, viszont nem gondolom azt, hogy teljesen meg kellene válni tőle. A vibráló fehéret száműzzük pár hónapra a ruhatárunkból és cseréljük le csontfehérre vagy törtfehérre. Fehéret jó dolog hordani, csak tudni kell viselni azt.

 

  1. GUMICSIZMA? SOHA!

Soha, de tényleg soha nem fogom megérteni, miért kell városban térdig érő gumicsizmát hordani azért, mert beborult az ég vagy mert leesett 2 csepp eső. Nem egy romantikus vidéki tanyán élünk, ahol naponta takarítjuk a vájút a disznók után. Engedjük el ezt az idióta „trendet” mert nem mutat jól, kényelmetlen, beleizzadsz, és nem jó benne járni. – Még akkor sem, ha képes voltál kiadni érte 45.000 forintot.

 

  1. VÉGE A PÁNTOS PAPUCSOK ÉS NYITOTT CIPŐK IDŐSZAKÁNAK

Szeptember van. Minden strand és fürdőhely bezárt. Így végképp semmi sem indokolja, hogy flip-flopban, szandálban és nyitott orrú magassarkúban flangáljunk az utcán. Itt az idő, hogy előkapjuk a gyönyörű velúrcipőnket és bebizonyítsuk, hogy igenis vannak szép női és férfi átmeneti cipők, amiket érdemes hordani.

 OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

 

 Az 5 legjobb őszi férfi parfüm

10 lélegzetelállító ruha a new yourk-i kifutókról

Készítsd fel a hajad télre 

Szépítő csodaszerek a hűtőből 

 

süti beállítások módosítása