Stíler blog

Szemét még sosem nézett ki ilyen jól

Szemét még sosem nézett ki ilyen jól

2018. szeptember 17. - Rigó Ági

Rengeteg jobban vagy épp rosszabbul sikerült kísérletet láttunk már arra, hogy a környezettudatosság jegyében újrahasznosított anyagokból készült ruhákat dobjanak piacra, de a H&M most felülmúlta magát – és a versenytársakat is.

2108c_03_300dpi_pr.jpg

A drámai sziluettek, romantikus vonalvezetés, és a fast fashion márkától szokatlanul finom részletek láttán az avatatlan szem nem is sejtené, hogy a divat mellett a környezettudatosság is óriási szerepet játszik a Conscious Exclusive őszi-téli kollekciójában. Pedig itt semmi sem az, aminek látszik!

Az újrahasznosított anyagok csodálatos választéka található meg ebben a kollekcióban, mint például az újrahasznosított kasmír, az újrahasznosított poliészterből készült “új bársony”, illetve az előző kollekcióból megmaradt ECONYL®. A minőség és az anyaghasználat nem csak a dizájnt egészíti ki, hanem kiemeli az újrahasznosított anyagok területén elért innovációkat is, amelyben a H&M is nagy szerepet játszik.  A bársony esetében például évekbe telt a fejlesztés, hogy olyan magas minőségű anyagot hozzunk létre, amelyre mi is büszkék lehetünk” - mondta Cecilia Brännsten, a H&M-csoport környezetvédelmi és fenntarthatósági menedzsere.

2108c_02_300dpi_pr.jpg

Kedvencünk a fekete kabát, ami újrahasznosított gyapjúkeverékből készült, de a flitteres ruháról sem gondoltuk volna elsőre, hogy a sokat bírált PET palackok keltek benne új életre.

A szuper hír, hogy a H&M új kollekciója esetében nem kell választanunk a divat és a jó cél között – amennyire innovatív, annyira stílus is a fekete, piszkos fehér, mályva, mustárságra, kék és szürke alapokra épülő őszi kínálat.

Klikk a galériára, ha kíváncsi vagy, miért is rajongunk annyira a kollekcióért!

Az őszi-téli Conscious Exclusive kollekció szeptember 27-től kizárólag online, a hm.com oldalon lesz elérhető.