Stíler blog

Meghan Markle pár hónap alatt a feje tetejére állította a királyi családot

Meghan Markle pár hónap alatt a feje tetejére állította a királyi családot

2018. május 21. - Rigó Ági

Szombaton végre megvolt a nagy esküvő, tudjuk, miben vonult oltár elé a menyasszony, szuper, lapozhatunk. Vagy még jobb: gondoljuk át gyorsan, miért is olyan izgalmas, ami a királyi família körül történik mostanában?

5b0036f72000006505b92076.jpeg

Meghan Markle kivételesen megosztó személyiség: a többség rajong érte – ha elnyerte az amúgy is népszerű Harry herceg szívét, rossz ember nem lehet, nem igaz? Viszont vannak, akik kifejezetten gyűlölik, mindenféle csúnya szóval illetik, és még a boldogító igen kimondása előtti utolsó pillanatokban is reménykedtek abban, hogy az ifjú herceg észhez tér, és nem veszi el a “ribit”.

A házasság ellenzői egyértelműen nem értékelik Meghan számos tulajdonságát: amerikai, elvált, olyan világi hívsággal kereste kenyerét korábban, mint a színészet… és a sort lehetne folytatni (többek közt azzal, amit még zárójelben is cikinek tartok leírni: Meghan félvér, és úgy tűnik, ez egyeseknek probléma).

Az ex színésznő azonban nem, hogy megrettenne a feladattól és az előtte álló nehézségektől, a maga módján csinálta végig az utóbbi néhány hónapot.

MEGHAN MARKLE NEM HÓDOLT BE A HAGYOMÁNYOKNAK

Ki más lenne képes a királyi családból szakadt farmerban pacsizni a rajongókkal? Miközben még Katalin is non-stop rendezett frizurával, esetenként hajhálóval mutatkozik, Meghan védjegyévé vált a kócos, laza konty, amit a tarkón összefogva visel. Harisnya-ügyben is hozza a lazaságot, és inkább a hollywoodi divatkövetelmények szerint mellőzi ezt a kőkorszaki ruhadarabot.

Na és az oldaltáska! Katalin – és a család többi női tagja – praktikus módon kézitáskát hord nyilvános szerepléseire, így kerülve a nem kívánatos kézfogások esélyét. Ehhez képest Meghan a világon legtermészetesebb módon, egy vállán keresztbe vetett oldaltáskával parádézik a hivatalos megjelenései során.

harry-meghan.jpg

MULTIKULTI ESKÜVŐ A KIRÁLYI CSALÁDBAN

A királyi esküvők csodás lehetőséget jelentenek a népnek, hogy együtt lássák szeretett királyi családjukat. Így ezek az alkalmak nem csak az ifjú párról szólnak, hanem egy nagyobb kommunikációs stratégia részei. Nos, Meghan és Harry tett róla, hgy legyen miről beszélni a konzervatív oldalnak.

Az amerikai Michael Curry tiszteletes szórakoztató beszédében kitért a szerelem, Isten és az Instagram vonatkozásaira, sőt, egy Martin Luther King Jr. idézetet is belefűzött mondandójába. A Twitter ezen a ponton megőrült. Persze a fekete kultúra nem csak itt nyilvánult meg: később jött egy gospel kórus, akik a Stand By Me-t adták elő.

A házaspár tagjai közti egyenlőséget is számos momentum jelezte: Harry herceg (a családi hagyományoktól eltérően) mostantól karikagyűrűt visel, az esküben nem hangzott el az „obey” (engedelmeskedni) szó, és a végén “man and wife” helyett “husband and wife” lett az ifjú párból.

Meghan megelégelte az utóbbi hetekben felmerült pletykákat és sztorikat az apjával kapcsolatban. Thomas Markle végül „egészségügyi okokból” nem vett részt a nagy napon, és a menyasszony a kezébe vette a helyzetet: egyedül vonult végig a templomon, majd még ezt a lépést is überelte úgy, hogy az utolsó néhány lépés során Károly herceg kísérte, így mutatva meg a királyi család abszolút támogatását.

Meghan hollywoodi múltja sem merült feledésbe, hiszen olyan hírességek vettek részt a királyi mértékkel mérve kis esküvőn, mint George és Amal Clooney, Oprah, Priyanka Chopra, David és Victoria Beckham, vagy éppen Serena Williams.

 5afff0ba2000004200b91fa6.jpeg

MIRE SZÁMÍTHATUNK EZEK UTÁN?

Harry és Meghan helyzete némiképp könnyű, mert a trónöröklési rend szerint valószínűtlen, hogy Harryből valaha uralkodó lesz. Így aztán megmentheti a királyi család imidzsét anélkül, hogy meg kellene küzdenie a konzervatív oldallal.

Jöhet a haladó szellemiség, az olyan témák felvállalása, mint a Time's Up mozgalom, a #metoo kampány, az AIDS/HIV betegek helyzete és hasonlók. Ha minden jól megy, elterelhetik a figyelmet az olyan „aprócska” problémákról is, mint a Katalint és Vilmost érő vádak a munkával töltött óráik alacsony száma miatt.

Van mit fényesíteni a monarchia imidzsén, és ha az uralkodó családnak mázlija van, Meghan Markle-ben megtalálták a megfelelő embert a melóra.

süti beállítások módosítása