Stíler blog

Baseball sapka: a legjobb dolog, amit most hordhatsz

Baseball sapka: a legjobb dolog, amit most hordhatsz

2018. március 18. - Rigó Ági

Régóta osztogatom az esernyő kényelmetlensége miatt panaszkodó barátnőimnek azt a rendkívül praktikus tanácsot, hogy azonnal szerezzenek be egy baseball sapkát. Aki komolyan vesz, és megfogadja a tanácsomat, azonnal függővé is válik. Nézzük csak, hogy miért!

le-21eme-adam-katz-sinding-after-yproject-paris-fashion-week-fall-winter-2018-2019_aks7100.jpg

A baseball sapka régen jelen van a divatban, de többnyire a szubkultúrák stílusában kapott fontos szerepet. Még most is, annak ellenére, hogy a sportos öltözködés teljesen beitta magát az utcai divatba, a baseball sapka nem épült be a köztudatba annyira, mint lehetne.

 

KEVESEN VÁLLALJÁK BE

A nagy divatházak kifutóin itt-ott felbukkan, de kevesen merik bevállalni egy álmos hétfő délelőtt a városban – pedig miért is ne? Nem igaz, hogy passzol mindenhez, viszont a sportossága izgalmas ellentétet teremt az egyébként hétköznapi outfittel, és ettől válik érdekessé.

Ahogy a street style inspirációk is mutatják, vidáman hordhatjuk szövetkabáttal, elegáns ruhával, vagy éppen kedvenc bőrdzsekinkkel kombinálva.

baseball1.jpg

 

A VARIÁCIÓK SZÁMA VÉGTELEN

Ha egy klasszikus New Erat mégis soknak érzünk, bőven lehet szemezgetni a bőr, bársony vagy gyapjú megoldások között. Aki a minimált kedveli, megtalálja egy sima fekete baseball sapkában, de az érdekes felvarrt vagy hímzett részleteknek sem vagyunk híján. A divatmárkák pedig mindenféle megoldást és anyagkombinációt rendelkezésre bocsájtanak, csak győzzünk választani.

baseball2.jpg

 

ESŐ ELŐTT BASEBALL SAPKA

És hogy miért olyan praktikus? Amellett, hogy dob a stílusunkon egyet, kiválóan védi arcunkat a szemetelő esőtől vagy szállingózó hótól. Szemben a kalapokkal, amiket kényelmetlen magunkkal cipelni, ha éppen nem a fejünkön tartjuk őket, az baseball sapit vidáman elsüllyeszthetjük már egy közepes méretű táskában is. Valóban nem véd annyit, mint egy esernyő, de lássuk be, nincs is vele annyi macera!

baseball3.jpg