Stíler blog

Így szedd össze magad egy nap alatt

Így szedd össze magad egy nap alatt

2018. február 06. - Rigó Ági

Akár egyetlen nap alatt is rengeteget tehetünk a jobb közérzetért. Ha már nagyon érzed a szürke idő nyomását, egy kicsit több volt a gyorskaja vagy a rozé az utóbbi időben a kelleténél, érdemes kipróbálni az egynapos kúrát, ami pillanatok alatt segít, hogy egy fokkal jobban érezd magad a bőrödben.

281821_wallpaper-2647301_1.jpg

Sokan vitatják a tisztítókúrák hasznosságát, egy nap alatt meg aztán pláne nem lehet csodákat várni. Hosszú távon szükséged lesz egy komoly életmódváltásra, ha úgy érzed, teljesen megzuhant a közérzeted. Ennek ellenére a most következő tippeket nagyon is érdemes kipróbálni. Hogy miért?

  • Mert minden egy első nappal kezdődik. Ez lehet az új, egészséges életed kezdete.
  • Mert jobban fogod érezni magadat, már csak attól is, hogy tettél magadért valamit.
  • Semmi drasztikusat nem kell tenned, így nincs is mitől tartani.

 

1. ALUDJ EGY NAGYOT!

Tél végére könnyen felborul a normális alvásciklusunk, pláne, ha intenzív munkával vagy bulizással is terheljük a szervezetet. Pedig a normális funkciókhoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű alvás, úgyhogy hajrá! Feküdj le időben, és reggel lustálkodj, ameddig csak bírsz.

 

2. FELKELÉS UTÁN JÖHET EGY NAGY POHÁR VÍZ

Egész nap fontos figyelni a folyadékbevitelre, amihez a leglogikusabb, ha már reggel ezzel nyitsz. Nem feltétlenül kell citrommal vagy hasonlókkal sokkolni magadat, de a sima víz ne maradjon ki, hiszen elengedhetetlen a méregtelenítéshez.

 

3. ÓRÁNKÉNT 5 PERC MOZGÁS

Az ülőmunka lezsibbaszt, pláne, ha amúgy sem vagy a topon. Éppen ezért jobb, ha már reggel beállítod a telefon emlékeztetőjét, hogy óránként 5 percet mozogni kell: egy kis séta és nyújtózkodás csökkenti a fáradtságérzetet, felpörgeti a vérnyomást és az anyagcserét.

gigi-hadid-ashton-eaton-august-2016-vogue-cover-10.jpg

4. IGYÁL JÓ DOLGOKAT

Már említettem, hogy a folyadékbevitel fontos program a detox napon. Egészítsd ki olyan hozzávalókkal, amelyek fokozzák az anyagcserét, és csökkentik a puffadást: a citrom, a gyömbér, a borsmenta, a kókusz, vagy éppen a cayenne bors kifejezetten jót tesz az emésztőrendszernek.

 

5. KERÜLD AZ ALKOHOLT

Talán mondani sem kell, de biztos, ami biztos: az alkohol szigorúan tiltólistás, ha méregteleníteni akarunk. Dehidratál és fáradtabbnak érezzük magunkat tőle, ráadásul rengeteg kalóriát tartalmaz.

 

6. NINCS ÉRTELME ÉHEZNI

Ne gondold, hogy az egynapos detoxot vízzel, és valami nem túl bizalomgerjesztő turmix ivásával kell kibekkelni. Bátran ehetsz bármit, amit megkívánsz, csak törekedj arra, hogy jó minőségű ételeket választasz. Még az sem baj, ha hamburgerre támad kedved, de válaszd az “igazi” alapanyagokból készült verziót a gyorséttermek műkajája helyett.

thanksgiving-fashion.jpg

süti beállítások módosítása