Stíler blog

8 hasznos tipp a tág pórusok ellen

8 hasznos tipp a tág pórusok ellen

2017. december 07. - Pusztai Olivér

A tág pórusokat senki nem szereti magán, de egyesek ezt olyan szintre fejlesztették, hogy már hangzatos nevet is kitaláltak rá: porexia. A látható pórusoktól való félelem elég szélsőséges állapot, de tény, hogy jobb, ha nem éktelenkednek apró kráterek az arcunkon, nem igaz? Szerencsére van pár arcápolási trükk, amivel látványosan csökkenthető a tág pórusok kialakulásának mértéke.
kin-close-up.jpg

AZOK A FRÁNYA GÉNEK

A pórusok méretét elsősorban a személyes hajlam határozza meg, de az életkor is komoly szerepet játszik. Ahogy idővel a bőr veszít rugalmasságából, a pórusok fala megnagyobbodik, és kész a baj. Az sem segít, ha mindeközben fokozott napsütésnek tesszük ki a bőrünket, esetleg (minő horror!) szoláriumba járunk, mert ezek csak gyorsítják a folyamatot. Szerencsére napi szinten sokat tehetünk a tág pórusok kialakulása ellen, és nem is nagy varázslat az egész.

1. NE LINKESKEDJ AZ ARCÁPOLÁS TERÉN

A tág pórusok kialakulását úgy előzhetjük meg a leghatékonyabban, ha bőrünk faggyútermelését okosan korlátok közé szorítjuk. Nem szabad túlszárítani, mert szegény bőr bizony ellenkezni fog, de okosan kell hidratálni is. Egy jól átgondolt, következetes arcápolási rutin sokat segíthet.

A szalicilsav, a nagylevelű csodamogyoró, a fehérfűzkivonat vagy a tisztítómaszkok rendszeres használata segít abban, hogy az arcbőr simább legyen és ne alakuljanak ki tág pórusok.

2. RADÍR, RADÍR, RADÍR

Nem győzzük hangsúlyozni a bőrradír fontosságát. Fokozza a mikorkeringést, tökéletessé teszi a tisztítást, szabaddá teszi a pórusokat és utána a finom krémek hatóanyagai is könnyebben felszívódnak. Túlzásba azonban nem érdemes esni, mert a radírozás szárít, és a száraz bőr ész nélküli faggyútermelésbe fog kezdeni.

647dbea55d995aa29f737545ec87f84b--face-makeup-beauty-makeup.jpg

3. A MASZKOK NEM CSAK AZ INSTA FOTÓK KEDVÉÉRT JÓK

Mostanában egyre több vicces arcmaszkot lehet kapni, ami már önmagában is megér egy jó kis Instagram szelfit, de a hasznuk ennél jóbal messzebb mutat. A természetes alapanyagú készítmények, mint az agyag- és a gyögyföld serkentik a vérkeringést és a felesleges faggyú kiválasztást is szabályozzák.

4. RENDSZERESEN NÉZZ BE A KOZMETIKUSHOZ

Ma már millióféle tisztító kezelés közül választhatunk egy szépségszalonban, nem csak tinikorunk rosszemlékű nyomkodása lehet megoldás. Az alapos és kíméletes arctiszítás megszabadít a mitesszerektől és kiegyensúlyozottabbá teszi a bőrt.

5. NEM MINDEGY, MIVEL MOSOL ARCOT

Ha tiszta bőr kell, akkor logikus, hogy meg kell mosni, ugye? Nos, ez részben igaz, viszont itt is ügyelni kell a különböző termékek szárító hatására. Válassz pH semleges arctisztítót, hogy elkerüld ezt a parát.

6. A ZSÍROS KRÉM NEM MINDENKINEK MEGOLDÁS

Tél van, használjunk gazdag, zsíros krémet! A téli bőrápolás egy fokkal összetettebb kérdés, így ez az állítás csak részben igaz, ugyanis ha problémás a bőrünk, a nehéz kencék csak további eltömődött pórusokat eredményeznek. Manapság már szuper, gél állagú, könnyű, mégis mega-hidratálók közül válogathatunk, és elfelejthetjük a nehéz krémeket.

7. FONTOS A FÉNYVÉDELEM

A napsugarak nem tesznek jót a bőrnek – ezt nem győzzük hangsúlyozni. Télen is fontos, hogy megfelelő fényvédelemmel ellátott krémeket használjunk, így kímélve a bőrt, és megelőzve a tág pórusok kialakulását.

8. SMINKELJ OKOSAN!

Lehet, hogy ma még csak annyi különbséget tász két alapozó közt, hogy az egyik 3000 Ft, a másik meg 13.000. Nem állítjuk, hogy kizárólag az ár a fontos, amikor kozmetikumot választunk, de a minőségben nem szabad kompromisszumot kötni.