Stíler blog

Dehogy ciki! Férfi arcápolás az alapoktól

Dehogy ciki! Férfi arcápolás az alapoktól

2017. október 31. - Pusztai Olivér

A férfi arcápolás nem áll meg a borotválkozásnál. Ha nem az az életcélunk, hogy a régi idők westernhőseihez hasonlóan cserzett arcbőrt növesszünk, akkor érdemes egy kicsit odafigyelni, és egy kis időt szánni erre a területre is.

unnamed_1_3.jpg

AZ NORMÁLIS, HA IGÉNYES VAGY

Az szerencsére nem vita tárgya, hogy a rendszeres hajvágás az ápolt megjelenés része. Hogy miért? Mert az elhanyagolt külső igénytelenséget mutat, amivel nem keltünk jó benyomást embertársainkban. Ugyanez igaz az indokolatlanul kipirosodott, hámló, vagy éppen folyton fénylő, kráterméretű pórusokkal rendelkező bőrre is. A mindennapos stressz és a káros környezeti hatások mindenkin megmutatkoznak, így férfiúi büszkeség ide, remek adottságok oda, egy kis törődés nem árt.

Nem kell versenyeznünk a lányokkal abban, hogy ki használ több kenceficét, de egy alap arcápolási rutin kialakításától nem leszel kevésbé macsó, elhiheted. Ahelyett, hogy órákat töltenénk a projekttel, és minden kezünkbe akadó terméket magunkra kennénk, fontos, hogy megtaláljuk a korunknak és bőrtípusunknak megfelelőket.

A legtöbb cég – minden árfekvésben – kínál kifejezetten férfiaknak kifejlesztett készítményeket, így attól sem kell tartanunk, hogy bárki megérzi rajtunk a csajunk rózsavizes arcápolójának illatát. Ráadásul ezek a termékek jobban megfelelnek a férfiak bőrének is, így a hatékonyság is jobb lesz.

Ha tehát megvannak a megfelelő termékek, elég hetente 45 perc arra, hogy ne csak egy fokkal legyünk szebbek az ördögnél.

TÉRJÜNK A TÁRGYRA

A férfi grooming elengedhetetlen része, hogy előkészítsük a bőrünket. Mivel borostám van, az arckezelés előtt megfelelő hosszra trimmelem, így a hatóanyagok is könnyebben elérik a bőrömet. Persze ha már szőrtelenítés, ne feledkezzünk meg a szakáll kontúrjairól, és gondoskodjunk az orrszőr visszavágásáról is!

Ezután jöhet egy háromlépéses arckezelés, amit bárki elvégezhet a saját fürdőszobájában. Érdemes egy kozmetikussal vagy bőrgyógyásszal egyeztetni, hogy a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjunk.

Az én bőröm könnyen szárad, főleg a homlok és a T-vonalban, ezért az átlagosnál jobban hidratáló krémeket szoktam választani, figyelve arra, hogy ne tegyék zsírossá a bőrömet.

Nekem ez hetente nagyjából háromnegyed óra, és a kezelést követően bőven elég egyetlen nappali krémet és egy szemkörnyék ápolót használnom hét közben.

süti beállítások módosítása