Stíler blog

5 hiba, amit reggelinél elkövethetsz

5 hiba, amit reggelinél elkövethetsz

2017. október 17. - Rigó Ági

A szakértők szerint a nap legfontosabb étkezése a reggeli, legtöbbünknél mégsem a tápanyagok kiegyensúlyozott rendszerén van a hangsúly, hanem a fejvesztett rohanáson. Pedig valóban érdemes okosan reggelizni, mert az indítás az egész napunkat befolyásolja.

 

1. HIBA: MENET KÖZBEN ESZEL

A szundi gomb az ember egyik legnagyobb ellensége. Addig-addig nyomogatjuk, míg végül már csak pár perc marad elindulni. Ilyenkor jön a sarki pékség meg a fehér liszttel, cukorral és hasonló finomságokkal teli reggeli, amit ráadásul a kocsiban vagy tömegközlekedés közben eszünk meg.

A péksütivel tudjuk, mi a probléma. Menet közben pedig azért nem szerencsés enni, mert az agyunk ilyenkor nem az étkezésre koncentrál, és könnyebben csúszik le túl sok abból a spenótos (mert az ugye egészséges…) párnácskából.

breakfast-on-the-go-hero.jpg

2. HIBA: KIMARADNAK A ROSTOK

Ha reggel cukrot és könnyen emészthető szénhidrátokat eszünk, az csodásan megdobja a vércukorszintet, ami aztán villámgyorsan zuhanni is kezd, amit akkor tapasztalunk, amikor 10-11 óra tájban a falat vakarjuk, olyan éhesek vagyunk.

A rostban gazdag reggelivel ellenben elég sokáig elszórakozik az emésztésünk, vagyis tovább tart a teltségérzet. A rostok további előnye, hogy egészségesen tartják a belső szerveket, és csökkentik a cukorbetegség kialakulásának esélyét.

 breakfast-egg-cups-2.jpg

3. HIBA: NEM ESZEL ELÉG FEHÉRJÉT

A rostok mellett a fehérje is hozzájárul a teltségérzethez, és segít abban, hogy ebédnél okos, megfontolt döntéseket hozzunk. Egy zöldséges omlett teljes kiőrlésű kenyérrel, édesszájúaknak zabkása friss gyümölccsel pont megteszi.
tips-for-eating-a-healthy-breakfast-on-the-go.jpeg

4. HIBA: KERÜLÖD A ZSÍROKAT

Érthető, ha reggelente nincs kedved nehéz ételeket enni, de a jófajta zsírok akár a fogyáshoz is hozzájárulnak, és bizonyos tápanyagok felszívódásához elengedhetetlenek. Választhatunk mogyoróvajat, különböző magvakat, avokádót, vagy akár (nem zsírszegény) joghurtot is, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű zsírt vigyünk be.
photo_2.JPG

5. HIBA: NEM ESZEL ELEGET

A reggeli rohanásban könnyű nem befejezni az evést, vagy éppen hogy csak pár falatot enni. Azonban ennek aztán egész nap érezzük a kellemetlen hatásait, így érdemes 5-10 perccel többet rászánni a reggelire. Ha időt akarunk spórolni, érdemes este előkészíteni a másnapi étkezést – akár csak annyival, hogy felszeleteljük a zöldségeket, akár azzal is, hogy elkészítjük a zabkását vagy chia pudingot, hogy reggel csak elő kelljen kapni a hűtőből.

breakfast-at-aqua-shard-1024x682.jpg

süti beállítások módosítása