Stíler blog

Férfi szépségápolás: hol a határ?

Férfi szépségápolás: hol a határ?

2017. október 05. - Pusztai Olivér

Nehéz a férfi szépségápolásról beszélni, mert kis túlzással két nagy táborra oszlanak az erősebbik nem képviselői ebben a témában. Az egyik az a típus, aki ünnepnapokon használ valami mosószappanszerűséget és ezzel ő teljesen elégedett is, míg a másik tendencia a vad extrémitás, amikor már-már lakatot kell tenni a fürdőszobaszekrényre, hogy gátat vessen a túlzásoknak.
fb35f0861208646b97836274012fcc47--male-grooming-shaving--grooming.jpg

A fenti végletek talán túlzásnak tűnnek, de a korábbi, hasonló témában született posztok alatti kommenteket olvasva még sarkosabb a helyzet: vannak a “buzik” és vannak az “igénytelen parasztok". Mindkettő nagyon extrém, viszont ami jó hír, hogy a szépségápolással törődni mégiscsak egyre elfogadottabb az erősebbik nem körében, és egyre többen szánnak időt és pénzt arra, hogy megelőzzék a kiöregedett rocksztár ábrázat kialakulását.

Éppen ezért érdemes pár szót ejteni arról, hogy hol a határ? Mi az, ami már túl sok? Mi édeskevés? Hogyan kerülhetők el a végletek?

 

A SZOLIHUSZÁROK

Nincs azzal semmi baj, ha valaki szolizik, hiszen egészséges színt ad a bőrünknek, és nem nézünk ki úgy, mint egy másfél hetes vízihulla. Ennek további előnye, hogy sokkal több szín fog jól állni, vagyis a stílusunkra is nagy hatással lesz.

nintchdbpict000295074376.jpg

DE! Mindennek van határa. A kubai barnaság biztos nagyon menő - főleg, ha tényleg ott napoztál egy hónapig - de tudnunk kell, hogy mi az, ami még a jó ízlés határain belül van, és bőrünk egészségére is érdemes gondolni. A cikifaktort még jobban emeli, ha valaki szemmel láthatóan testfújásra jár, és a bőre eléri azt a rémesen kellemetlen okkersárga árnyalatot.

 

TE VISELD A PARFÜMÖT, NE A PARFÜM TÉGED!

Még mindig nagyon sokan képtelenek megérteni, hogy a parfüm nem dezodor. Annál émelyítőbb pedig nincs is, mint amikor reggelente a tömött buszon árad a koncentrált pacsuli illat. Ha pedig ugyanezt érezzük még a nap közepén is, na, arra már tényleg nincs mentség. A parfüm helyes használata egyébként nagyon egyszerű, itt összefoglaltam a főbb szempontokat. Engedd, hogy a parfüm kölcsönhatásba lépjen a tested természetes illatával, ne pedig megölje azt.

5d3596273a94a5ff2b534d94efad_r16-9_w1180_h664_gi-photo-456676.jpg

NEM CIKI HIDRATÁLNI AZ ARCOD!

Vannak azok a férfiak, akik egy évben háromszor kenik be az arcukat krémmel. Ebből egy, amikor strandra mennek és napvédőt használnak. Ők már fogalmazzák is a kommentet: “De én nem vagyok buzi, nem fogok krémet használni!” Semmi baj! Nem kell, csak aztán ne csodálkozz, ha a nők fintorogva néznek rád, mert vörös foltos, csontig száradt, láthatóan hámló arccal nézel vissza rájuk.

e3fd95_ea1c3e0cbe08491496c45131a0074b93_mv2.jpg

Aztán persze ott van a másik oldal, aki túlzottan sokszor használ, ráadásul nem a bőrtípusának megfelelő arckrémet, amitől a pórusok eltömődnek és teli lesz miteszerrel és pattanással. Érdemes egy kozmetikussal vagy bőrgyógyásszal konzultálni és az ő javaslatára arckrémet választani.



AMIKOR A CSAJOD KRÉMEIT HASZNÁLOD

Van egy különleges hely a pokolban, amit azoknak a férfiaknak tartanak fent, akik mindenhol hangoztatják, hogy milyen buzis dolog arckrémet és más szépségápolási készítményt használni, de titokban rájárnak a csajuk cuccaira a fürdőben. Nincs semmi baj, ha használsz ilyen termékeket, de könyörgöm, ne legyen émelyítő eperillatod a barátnőd kenceficéitől. Mert ami neki jól áll, az rajtad picit röhejes, ráadásul lehet, hogy az ő finom bőrén hatékony a készítmény, a tiédnek meg meg sem kottyan.

wintergrooming.jpg

A SZEMÖLDÖK-KÉRDÉS

Nem utálnak semmit jobban a nők, mint amikor szebben és íveltebben kiszedett férfi szemöldökkel találkoznak, mint a maguké. Lássuk be, tényleg elég mókás tud lenni, amikor egy hímtársunknak csodálkozó csík szemöldöke van. Persze a Jockey Ewing-féle bokros típus sem jobb! Próbáljuk meg megtartani a kettő közötti állapotot. Azzal nincs semmi baj, ha valaki formálja és pár különálló szőrszálat kiszed, de jó tudni, hol a határ.
guide-to-eyebrows-for-men-5-panorama.jpg

 

A VARÁZSLÓ SZAKÁLLA

Szerintem egyetlen egy olyan férfi van, akinek jól áll a nagy és bozontos szakáll, ő pedig a Télapó! Nem arról van szó, hogy ne legyen arcszőrzeted, hiszen egy jól megválasztott és igényesen karbantartott megoldás nagyon is férfias, viszont ha már szakállat növesztesz, azt bizony karban kell tartani, vissza kell vágni és ápolni. A szakáll és a borosta helyes kezeléséről pedig itt olvashattok részletesebben.

mens-beard-guide-life-style-model-looking-into-mirror-grooming-beard-electric-razor-in-bathroom.jpg

 

FIGYELJ A KEZEDRE, MERT A NŐK IS FIGYELIK

A nők két dolgot biztosan lecsekkolnak egy pasin: a cipőjét és a kezét. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha jó benyomást szeretnél tenni, akkor legyen rendben a kezed. Mindig figyelj, hogy legyen visszavágva, tisztítsd a köröm alatti részt, és ne rágd le csutkára. Egy kis plusz, ha nagyon szárad a kezed, használj esténként, lefekvés előtt kézkrémet.

how-to-manicure-men-nails-1.gif

 

A TÜKÖRSIMÁRA BOTOXOLT ARC

Oké, az idő mindig dolgozik - rajtam és rajtad is. Vannak azonban olyanok, akik ezt nehezen, vagy éppen egyáltalán nem tudják elfogadni. Ők azok, akik annyi botolinum toxint fecskendeztetnek az arcukba, hogy az eredmény teljesen kifejezéstelen, viaszbabára hajazó lesz.

-otox-ateshead-log-mage-ct-15-640x360.jpg

Nyilván így lehet fiatalodni 5 évet, és eszem ágában nincsen megmondani, hogy ki mit csináljon, de szerintem a botoxnak is vannak határai. Egy-két rögzült ráncot nem baj, ha eltüntetünk vele, de a szemkörnyéki részt és a nevetőráncot én biztosan meghagynám.

süti beállítások módosítása