Stíler blog

3 nyomós ok, hogy meztelenül aludj!

3 nyomós ok, hogy meztelenül aludj!

2017. június 04. - Pusztai Olivér

Nyáron sokkal felszabadultabb érzés meztelenül aludni. Kevésbé izzadunk könnyebben szellőzik a bőrünk és a testünk is jobban hűti magát. Még azoknak is érdemes ezt kipróbálni, akik egyébként a nagy kánikulában is pizsamában durmolnak. Persze felmerül a kérdés, hogy mitől lenne jobb meztelenül aludni, mint ruhában?

naked-couple-in-bed-471096.jpg 

1. MERT A TEST NEM TUDJA HŰTENI MAGÁT

16-18 fok az optimális alvási hőmérséklet. Nyáron pizsamában vagy pólóban aludni azért nem túl szerencsés, mert a test nem tudja kellőképpen lehűteni magát és ezért nem termelődik kellő mennyiségű melatonin és növekedési hormon a szervezetben. Ezek egyaránt fontosak, hogy a szervezet regenerálódjon, és ami a legérdekesebb: lassítja a sejtöregedést.

 

 2. MERT TÖBB ÉLETKÉPES SPERMÁD MARAD

Azok a férfiak, akik éjjel meztelenül alszanak és nem hagyják, hogy az alsónadrágban a herék és a sperma felmelegedjen, 25 %-kal több életképes hímivarsejttel rendelkeznek, mint akik alsónadrágban alszanak. Ezért az orvosok azt javasolják, hogy nyáron inkább boxert hordj napközben, este pedig semmit.

 

 3. MERT FOKOZZA SZEXUÁLIS VÁGYAT

Azoknál a pároknál, akik éjjel meztelenül alszanak és bőrük minél nagyobb felületen érintkezik egymással, sokkal több oxitocin hormon termelődik mindkét testben. Ez a hormon oldja a stresszt, csökkenti a vérnyomást és növeli a szexuális vágyat, azaz többet fogtok szexelni egymással.