Stíler blog

A tökéletes póló ismérvei

A tökéletes póló ismérvei

2017. május 17. - Pusztai Olivér

Létezik egyáltalán a pólónál sokoldalúbb ruhadarab? Legyen szó bármilyen testalkatról vagy stílusról, ez az alapdarab tökéletesen passzol. Mégis sokszor azt veszem észre, hogy nagyon sokan nem a megfelelő méretű és színű pólót választják vásárláskor. A Stíler most összeállította azokat a tippeket, amelyek segítségével te is megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb pólót az üzletek pocain.

freddie_ljungberg_2660254a.jpg

 

V-NYAKÚ LEGYEN VAGY SEM?

A klasszikus kerek nyakú póló tíz esetből kilencszer kiszorítja a V kivágásút. Ha már basic pólóról beszélünk, érdemes a kerek nyaknál maradni, mert a legtöbb embernek ez áll jól.

Természetesen a V-nyakat sem írhatjuk le teljesen, hiszen ha valakinek túl vastag a nyaka, vagy arányait tekintve nem elég hosszú a testéhez képest, azoknak természetesen nagy segítségére lesz ez a szabásvonal, ami optikailag nyújtja ezt a testrészt. Azonban ha már V-nyak, akkor szót kell ejteni a kivágás mélységéről is. Ugyanis a 5-10 évvel ezelőtti, mélyen dekoltált férfi póló már NEM divat. 

 

TALÁLD MEG A TÖKÉLETES MÉRETET

Eredetileg a póló az alsóruházat egyik alapdarabja volt. Célja, hogy felszívja a verejtéket a testünkről, hogy az ne jelenjen meg az ingen és a ruházaton. Így az idális póló méret még régen is csak egy, nehezen körülírható szó volt: ideálisan illeszkedjen.

 unionsuits1.jpg

Mit is jelent az, hogy ideálisan illeszkedjen a testen?

Ha nem vesszük figyelembe az elmúlt évek oversize trendjét, akkor ez alapérzelmezésben annyit tesz, hogy ne úgy álljon rajtad a póló, mint egy női hálóing és ne is úgy, mint egy feszülő croptop.

 t-shirt-sizes.gif

  • a tökéletes pólóhossz a csípő tetejéig ér. Se nem hosszabb, se nem rövidebb. Erre a legjobb teszt, ha viselésekor felemeled a kezed és ha azt látod, hogy a köldököd is kilátszik, biztosan eggyel nagyobb méretet kell venned.
  • az ujjhossz is nagyon fontos egy póló választásánál. Legyen szó bármilyen típusú pólóról, a hossza a felkarcsont fele és a tricepsz-vállizom találkozása között kell, hogy legyen és a kar alaptartásakor legalább egy hüvelykujjnyi helynek kell lenni a póló és a karod között. Azaz nem feszülhet és nem is lehet túl bő.
  • a vállvarratnak pedig a vállizületnél kell lennie ott, ahol a lapockacsont ízesül az izülethez

 

MILYEN A JÓ PÓLÓANYAG?

Most már tudjuk, milyen a tökéletes pólóméret, jöjjön hát az anyagválasztás, ami ugyanolyan fontos kérdés, hiszen a minőség sem elhanyagolható szempont.

james-dean-580x400.jpg

A legfontosabb, hogy milyen szövetből készült a póló. A pamut a legjobb választás, hosszú távon különösen, ugyanis a magas minőségű pamut tartós, nem bolyhosodik és a színe sem fog egyhamar megkopni. A pamut-műszál keverékek hiába illeszkedik jobban a testen, nem lesz annyira tartós és a nedvszívó képpesége sem olyan jó, mint minőségi társainak. Ha igazán prémium minőségú pólót szeretnél beszerezni, akkor keresd a mercerizált, fésült, gyűrűs fonott, prima, suprima anyagokat. (Ezeket az infókat a póló címkéjében fel kell, hogy tüntessék.) Ezek vékonyabb, szellősebb anyagok, a legminőségibb fajtából, tartós fényes hatással.

 

MILYEN SZÍNŰ PÓLÓT VÁLASSZAK?

Ha szeretnéd, hogy a pólóid legyenek a kedvenc basic darabjaid, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy (kellemetlenül ciki) minta és logó nélküli, teljesen homogén darabokat választasz. Ilyen a fekete, a fehér, a szürke és a sötétkék. E négy szín bőven elég ahhoz, hogy az összes szetteddel kombinálhasd őket. És hogy miért pont ezeket a színeket válaszd?

 promotional-t_shirts.jpg

 

FEHÉR

A legikonikusabb alapdarab, amiről már korábbi cikkünkben is írtunk. Gondoljunk csak a nagy klasszikusokra, mint James Dean vagy Marlon Brando, akik gyakran fehér pólóban hódították meg a női szíveket. Továbbá a fehér póló minden bőrtónussal harmonizál és nem utolsó sorban minden színnel kombinálható! Ezért is hívjuk a gardróbunk Jolly Jokerének.

 

SZÜRKE

A szürke a második olyan szín, ami szinte minden más színnel nagyon jól működik. Télen is hatalmas trend volt, de a többi évszakban is remekül megállja a helyét. Csak arra kell nagyon odafigyelni, hogy ez az árnyalat, amin legelőször és leginkább meglátszik az izzadság.

 

FEKETE

Igaz, hogy a fekete picit nehezebben variálható, mint a fehér vagy a szürke, de ha szeretnénk egy klasszikus rock vonalat belecsempészi az outfitünkbe, akkor erre ez a szín a legalkalmasabb, főleg ha monokróm szettet szeretnénk összeállítani.

 

SÖTÉTKÉK

Végül, de nem utolsó sorban, említsük meg a sötétkéket, ami visszafogott, elegáns és épp olyan jól mutat farmerrel, mindez egy chinóval vagy akár öltönnyel is. Kiválóan alkalmas arra is, hogy egy kicsit gyakoroljuk a monokróm párosításokat, hiszen egy tetőtől talpig sötétkék szett mindig megállja a helyét.

süti beállítások módosítása