Stíler blog

Parfümök, amik elárulják a jellemed

Parfümök, amik elárulják a jellemed

2017. május 15. - Pusztai Olivér

A parfümöd árulkodik rólad, csak úgy, mint az, hogy milyen ruhát hordasz, mit iszol, vagy milyen zenét hallgatsz. Mivel a szaglás a legfontosabb érzékszervünk, így a parfümök és az illatok sokkal jobban árulkodnak jellemünkről, mint a ruha, vagy más ízlésjegyek. A parfüm – optimális esetben – igyekszik a te karakteredet erősíteni, ha csak nem éppen azért választasz valamit, hogy kompenzálj. Hogy milyen típusú illatok mit jelentenek és milyen érzéseket váltanak ki másokból, azt megtudhatod ebből a cikkből.

 chris-bunn-jean-paul-gaultier-fragrances-2016-00.jpg

Az illat személyiséget tükröz. Megmutatja ki vagy. Még akkor is, ha ezt éppen szavakkal nem lehet kifejezni, viszont érezzük, hogy az adott illat tulajdonosát éppen kedveljük, vagy nem. Sokan kompenzálásra is használnak illatokat, rejtett, vagy gyenge személyiségjegyeket felerősítve vagy éppen tompítva ezzel. De ami a legfontosabb, hogy hazudni velük nem lehet, hiszen a parfüm és az illat olyan, mint egy kézfogás, ahogy megérzed, azonnal tudod, hogy milyen ember áll előtted.

 

CITRUSOS ILLATOK

A citrusos illatokat kedvelő emberek kiegyensúlyozottak, energikusak, tiszta, éles meglátásúak, nagyon fiatalos felfogással, amely kifejezetten üdítően hat – és nem csak a parfümük miatt.

Ahogyan korábbi cikkünkben beszéltünk arról, hogy melyik korosztálynak milyen az ideális parfüm, itt is elmondható, hogy főleg a fiatalok kedvelik ezt az illatot. A citrusos illat, amit értelemszerűen a citromfű és citrusfélék adnak, bizonyítottan képes a hangulatot és a kognitív teljesítményt javítani. Így ne csodálkozz, ha a jókedvű embereken legtöbbször friss, citrusos illatot érzel. 

 

SPORTOS ILLAT

A speciálisan létrehozott sport illatanyagok jellemzően fűszeres, felemelő, már-már adrenalinnal palackozzák. Olyan emberek használnak ilyen illatot, akik szorgalmasak, aktívak és kifejezetten törekvők. Jelen van egy kicsit a citrus, a gyömbér vagy valami fás jellegzetesség, melynek alapja a pézsma és a borostyán. Persze ne tévesszen meg senkit, ha éppen Paco Rabbane – Invictusát használod, még nem jelenti azt, hogy a lábaid előtt fognak heverni a nők, mint a reklámban.

 

 

 ÍNYENC ILLATOK

Az ínyenc gyűjtőszó főleg az ételekhez használható alapanyagokat jelentik, mint a vanília, mogyoró, fahéj, csokoládé, kávé, melyek a legnépszerűbb alapanyagok ezekben a parfümökben. Akik ezeket az illatokat szeretik, érzékiek, hedonista életvitelt élnek, szexuális kalandokat keresnek, kifejezetten érdeklődő elmék. A vanília a  legjellemzőbb ezekre a parfümökre, hiszen amolyan afrodiziákumként hat.

 

FÁS ILLATOK

Ezt az illatcsaládot kedvelő férfi szilárd, megbízható és nagyon férfias jellemet takar, kifejezetten családcentrikus és nyugodt. A fás illatokat kedvelő férfi mindig népszerű a többi ember között és nagy többségében elfogatják őt.

 

 

VIZES, TENGERI ILLATOK

 A „frissességet” kedvelő férfiak mind nagyon elegáns jellemek, értékelik az egyszerűséget, a minimalista felfogást, nem reagálják túl a dolgokat, csendesek és távol tartják magukat a zűrzavartól. A vízi illatok soha nem látott népszerűségnek örvendenek az utóbbi években.

 carolina_herrera_212_men_aqua.jpg

 

 

KELETI ILLATOK

Az igazi nagy, hedonista életvitelt kedvelők másik illatcsaládja a keleti fűszereket (gyanták, édes vanília és más egzotikus fűszerek) részesíti előnyben. Ők mindig a mának élnek, nem foglalkoznak a kötöttségekkel, az elvárásokkal, ők azok, akik utoljára mennek el a buliból, hátha az utolsó pillanatban is fel tudnak szedni valakit, miután végigbulizták az estét. Ők mindent bevonzanak maguknak, az érzéki vanília, mint írtam már, erős afrodiziákummal rendelkezik, merészen fűszeres, már-már pofátlanul nyomulós, kicsit füstös, részeges illatkeverék.

 

VIRÁG ILLATOK

A nagy szexuális vonzalommal rendelkező férfiak közül sokan használnak virág illatú parfümöt. Bátrak, erősek, igazi szeretők, gátlástalanok, lelkes szerelmesek, akikért a nők odáig vannak, meg vissza is. A rózsát legtöbbször olyan illatokkal vegyítik, mint a fás, bőr, dohány esszencia, ami testességet ad, az egyébként filigrán illatalapnak.

 pralhom_aedt10_01_2.jpg

 

 

BOUTIQUE ILLATOK

Ez a fajta férfi, aki szereti a boutique illatcsaládot, nagyon eredeti stílusú, domináns minden helyzetben, igényes és igényli is a magas szintű szakmabeli tudást, hiszen ő maga is magas színvonalon űz mindent. Szenvedélyesen szereti csinálni, amihez ért és ezeket az illatokat is hihetetlen büszkén viseli. Szereti mások tudtára adni, hogy ő miben jó és ez persze majdnem megkérdőjelezhetetlen.

süti beállítások módosítása