Stíler blog

A hosszantartó parfüm trükkjei

A hosszantartó parfüm trükkjei

2016. június 15. - Pusztai Olivér

A jó parfüm nagyon sokat számít. Az is, hogy mennyit fújunk magunkra. Van, aki szinte parfümben fürdik, és már-már émelyítő illatfelhőben létezik, és van, akin semmit sem érzeni, mert nem megfelelően használja kedvenc illatát. Hogyan kell pontosan és szakszerűen tárolni és használni az illatot, hogy egész nap kellemesen érezhető legyen rajtad? Ez most kiderül, olvass tovább!

 the-mens-essential-guide-to-cologne-featured.jpg

A parfümhasználat eggyel komolyabb dolog, minthogy kikapom a dobozból és csak magamra fújom. Nem mindegy, hogy milyen parfümöt használunk az őszi szezonban és milyet most, nyáron. Az sem mindegy, hogy személyiségünkhöz milyen főzetet párosítunk, hiszen ez is nagyban befolyásolja a rólunk alkotott képet, ahogyan az is, hogy életkorunknak megfelelő kölnit használunk-e vagy sem. Ezek mind, mind nagyon fontos részletek, amik felett könnyű elsiklani, de nem érdemes. Ha már minden cikkünket elolvastad a parfümhasználatról, akkor itt az ideje, hogy megtudd, hogyan kell szakszerűen fújni és tárolni kedvenc illatodat. 

 

PARFÜMÖZZ KÖZVETLENÜL ZUHANYZÁS UTÁN

Legtöbben indulás előtt fújják be magukat, gondolván arra, hogy ha az utolsó pillanatra hagyják a műveletet, akkor tovább fog tartani. Sajnos ez nem igaz! Parfümözz egyből zuhanyzás után, amikor a pórusok még ki vannak tágulva, így sokkal több illatanyag jut a bőrödbe, sokkal mélyebbre. Ezzel hosszabb ideig tudod megőrizni magadon kedvenc parfümöd illatát. 

 showering_970x540.jpg

NE TARTSD A PARFÜMÖT A FÜRDŐBEN

A fürdőszoba meleg, nedves és fényes. Ez az a hármas kombó a legrosszabb a parfümnek, hiszen nagyban felgyorsítja a főzet bomlását, így ezzel akár meg is felezhetjük a parfümünk szavatosságát. Azzal teszel a legjobbat, ha a kölnidet száraz, hűvösebb és sötét helyen tárolod, mint mondjuk a gardrób szoba, vagy az éjjeliszekrény. 

 eab20bf7-9899-4fe0-86e1-2fc58ca7861b.jpg

HIDRATÁLJ RENDSZERESEN, HOGY MEGŐRIZD AZ ILLATOT

A száraz bőrnek nem tesz jót a parfüm – vagy fordítva? Igazából egyik sem a másiknak. A bőr sokkal kevesebb illatanyagot tud megkötni dehidratált állapotban, ráadásul a száraz bőrt pedig még jobban szárítja a parfüm. Éppen ezért fogadd meg pár szépségápolási tippünket, ami sokat fog segíteni a megfelelő bőrápolási rutin kialakításában.

 shutterstock-mens-grooming-skincare-serum-the-gentlemans-journal.jpg

SOHA NE A RUHÁRA FÚJD A PARFÜMÖT

Sokan az ingre, kabátra, pulóverre fújják az illatanyagot ahelyett, hogy a bőrükre tennék. Semmivel sem lesz tartósabb az illat, ha a ruhára fújjuk, sőt még az anyagot is károsítja, hiszen sok parfüm alkohol alapú.

 mens_perfume_2015.jpg

RÉTEGEZD AZ ILLATOT

Ahogyan az öltözködésben is megtesszük, és szemmel láthatóan jól működik, rétegezhetjük az illatot is. Gondolom, már észrevetted, hogy egy márka a parfümje mellé készít izzadásgátlót, tusfürdőt, after shave-t is. Nos, ez okkal történik, hiszen gyakran eshetünk abba a hibába, hogy túl illatozzuk magunkat, amikor a tusfürdőre másfajta after shave-t, és még egy harmadik típusú parfümöt is használunk. Ilyenkor egy kaotikus, kiismerhetetlen illatfelhőt „építünk” magukra és ember legyen a talpán, aki ezt élvezni tudja. Inkább válassz egy illatcsaládból termékeket, és rétegezd ugyanazt az illatot.

yves-saint-laurent-yves-saint-laurent-l-homme-eau-de-toilette-60ml-gel-douche-integral-50ml-after-shave-balm-50ml.jpg

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

6 nyári divatbaki pasiknál

Így még nem szedték ki a szemöldöködet

Találd meg a testalkatodnak legmegfelelőbb farmert

A non-ironing ruhák veszélyesebbek, mint godnolnád