Stíler blog

Boldogabb lehetsz, ha betartod ezeket a divattippeket

Boldogabb lehetsz, ha betartod ezeket a divattippeket

2016. január 22. - Rigó Ági

Miért is engednéd, hogy a divat szorongást és más kellemetlen érzéseket váltson ki belőled? A boldogság forrása is lehet, és most nem csak arra gondolok, amikor véletlenül pont a te méreted maradt meg a régen kinézett cipőből a leárazásra.

12-mfw-street-day6-7_192204521576_162424516048.jpg

Mint az élet minden területén, a boldogságért a divatban is tenni kell, de ha odafigyelsz pár apróságra, akkor rá fogsz jönni, hogy kár utálni, vagy felesleges majomságnak tartani.

1. Válassz helyes méretet

Lehet, hogy felpattant rád pár kiló az utóbbi időben, de ahelyett, hogy utálnád magad, ahogy feszül a kedvenc farmered, inkább irány a bolt, és vegyél egy olyat, ami méretben megfelelő. Meg persze egy fitnessz bérletet is, hogy hosszú távon visszatérhess a megszokott alakodhoz. De semmiképpen ne préseld bele magad a kelleténél kisebb méretű ruhába, mert amellett, hogy bután néz ki, kényelmetlen, sőt, akár egészségtelen is lehet.

2. Törekedj egyensúlyra!

A ruhákkal kapcsolatban alapvetően két elvárásunk van: legyen praktikus és nézzen ki jól. Magaddal szúrsz ki, ha megveszel egy hipertrendi, ám hordhatatlanul kényelmetlen darabot. Egyformán figyelj a szezonális trendekre, és a saját stílusodra, hogy megtaláld a neked való egyensúlyt.

3. Matekozz okosan

Ha nem vagy feneketlen pénztárcával megáldott mázlista, akkor tény, hogy meg kell gondolnod, mennyit költhetsz ruhákra és kiegészítőkre. Ha havonta meghatározott összeget szánsz a gardróbod fenntartására, elkerülheted azt, hogy túlzásba ess, és lelkiismeret-furdalásod sem lesz. Használd ki a leárazásokat, de mindig ügyelj a minőségre!

281821_wallpaper-2647301.jpg

4. Ne kínozd magad rossz cipőkkel

Lehet, hogy a boltban még nem tűnt fel, de az új cipőd pokolian kényelmetlen. Sajnos ilyen van, de engedd el, és szabadulj meg a bűnöstől. Ha nem bírod a magassarkút, nincs para, inkább válassz csinos lapos verziókat, és légy büszke, amikor egy hosszú nap végén is fájdalommentesen vonulsz az utcán.

5. Tartsd karban a fegyvertáradat!

2-3 havonta szánj egy napot arra, hogy rendet teszel a ruháid között, mindent kimosol és megválsz azoktól, amelyek már nem megfelelőek. Nézz körül nyitott szemmel, kreálj kombinációkat, amikre eddig nem is gondoltál – sokkal egyszerűbb lesz így minden reggel megtalálni a választ a nagy mit vegyek fel?! kérdésre.

6. Szabadulj meg a gátlásoktól

Vannak, akik szerint hiúság a külsőnkkel foglalkozni. Ők valószínűleg a kőkorban élnek, mert a modern világban igenis számít, hogy nézünk ki. Felejtsd el a rossz lelkiismeretet, ha vásárolni mész, vagy ha reggel háromszor öltözöl át, mire elindulsz.

Olvass még Stíler cikkeket:

5 ruhadarab, ami nem való egy harmincas nő ruhatárába

7 egyszerű tipp, hogy télen se öltözz unalmasan

2015 legnagyobb égései a vörösszőnyegen

8 tipp, hogy spórolj és szépülj egyszerre

 

süti beállítások módosítása