Stíler blog

Igyál okosan szilveszterkor

Igyál okosan szilveszterkor

2015. december 31. - Pusztai Olivér

Itt a szilveszter, itt van újra! Ez pedig tökéletes alkalom arra, hogy akarva, vagy akaratlanul merev részegre igyuk magunkat, de higgyük el, hogy sem a részeg nő, sem a részeg férfi nem túl szép látvány. Viszont ha betartasz pár apró szabályt, akkor nem feltétlenül fogsz a hasnyálmirigyeden hazakúszni az átmulatott éjszaka után.
istock-photo-new-years-low-res.jpg

Először is, ha már egy nyilvános helyre mész ünnepelni a barátokkal, akkor öltözz az alkalomnak megfelelően. Akkor is add meg a módját, ha éppen kan- vagy csajbuliba mentek. Az uraknak már ajánlottunk a smart casual outfittől egészen a lázadó smokingig szinte mindent, de a hölgyeket is szeretnénk figyelemre inteni, hogy egy övnél valamivel hosszabb szoknyát érdemes ilyenkor felvenni, ugyanis meglehetősen kellemetlen lesz miniszoknyában feltápászkodni a földről matahari részegen. 

Általában már a szilveszteri készülődés közben kipukkan egy-egy jó minőségű pezsgő, vagy egy házi koktél, amit 5 perc alatt el tudsz készíteni magadnak. Hölgyeknél még jön a szilveszteri smink és a manikűr is, és mire az elkészül, máris pityókás állapotba kerülhetünk. Szóval jobb még a nap elején egy picit megtervezni mindent, és aztán tartani a tervet.

Ami a legfontosabb, hogy EGYÉL! Soha ne menj éhgyomorra partizni, sőt már az alapozást is kezdd úgy, hogy van a gyomrodban valami, és az ne egy salátalevél legyen. Ugyanis üres hassal sokkal kevesebb alkohol is megárthat. Akár buli közben is majszolgathatsz mogyorót vagy valami nassolni valót, mert anélkül könnyen kétpoharas partiarc leszel. 

Tudd, hogy mennyi a személyes határod! Lehet, hogy a barátod egy üveg vodkát is képes legurítani tisztán és csak enyhe mosoly jelenik meg tőle a szája szélén. Ha neked egy pohár bor is megárthat, ne  próbáld megdönteni a saját rekordodat.

Nagy alkoholtesztekre inkább tarts házibulit a legjobb barátnőddel, vagy a szerelmeddel, és otthon feszegesd a korlátaid, hogy amikor jön a black out ne vadidegenek előtt történjen, mert az rémesen kellemetlen.

Hidratálj! Ez talán a legfontosabb. Ha minden pohár ital után megiszol egy pohár vizet, kevésbé fog megártani. És másnap sem lesz elviselhetetlen fejfájásod. Ez tényleg nagyon fontos, próbáld ki!

Ha teheted, kerüld a cukros italokat. Elképesztő másnaposságot okoznak. Sör, bor, vodka, gin, tequila, ezekkel nagyjából biztonságban leszel. Csak ne keverd őket!!! Egy este egy félét. Ha koktélozol, akkor legyen mindegyiknek ugyanaz az alkohol az alapja, lehetőleg minimális mennyiségű sziruppal.

Soha ne hagyd felügyelet nélkül az italod. Demagógnak tűnhet, de szerintem mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, akinek már tettek valamit az italába, és effektíve hazateleportált, vagy másnap ruha, iratok, pénz és lakáskulcs nélkül ébredt egy bokorban. 

 

Érdemes előkészíteni a másnapot. Ez egy nagyon hasznos húzás lehet, amikor embriópózban ébredsz úgy, hogy mozdulni sem bírsz! Hidd el, nagyon jól fognak jönni korábbi, jól bevált tippjeink!

Az utolsó szabályt talán nem is kell mondanom. Ne vezess ittasan!!! Ha a saját életed nem elég drága, hogy ne csinálj hülyeséget, akkor gondolj arra, hogy ártatlan embert is bajba sodorhatsz. Még ha nem a te hibádból történik baleset, akkor is téged csuknak le. A világ legjobb bulija sem ér annyit, hogy utána anyukád vigye a bablevest a böribe.

A szórakozás csodálatos dolog, de nem árt megőrizni emberi mivoltunkat. Élvezd, hogy lüktet a zene, táncolj felhőtlenül, nevess teli szájjal! És ha minden jól megy, másnap, és azután is mosolyogva fogsz visszaemlékezni életed bulijára. Éljenek az okos partiállatok! :)

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Szépségápolási tippek másnaposságra 

10 finom téli ital, amit otthon is elkészíthetsz magadnak

11 ötlet a partyszezonra

Szempilla szörnyek

süti beállítások módosítása