Stíler blog

Turbózd fel a reggeli készülődést!

Turbózd fel a reggeli készülődést!

2015. november 15. - Rigó Ági

Amikor már századszor is lenyomod a szundi gombot reggel, nem marad túl sok idő arra, hogy elkészülj, mielőtt belevetnéd magad a napi teendők sorába. Ilyenkor minden perc drága, és érdemes minden lehetőséget megragadni arra, hogy időt nyerj. Összegyűjtöttük a legjobb trükköket, amelyek segítenek abban, hogy időt spórolj a reggeli készülődésben.

morningstretch.jpg

Az idő egyre borongósabb, a reggelek sötétebbek és itt az év végi hajtás. Nekünk pedig egyre kevesebb kedvünk van felkelni, pedig az óra ketyeg. Aztán marad 10 perc arra, hogy felöltözzünk, arcot és hajat varázsoljunk, és elinduljunk.

Már számos tippet adtunk arra, hogy mivel teheted hatékonyabbá a reggeli készülődést, és hogyan készülhetsz fel a legjobban a hétfőre. Most viszont az alapokról lesz szó, mert ha ezek megvannak, máris egy lépéssel közelebb kerülhetsz a sikerhez. Ilyenkor minden pillanat számít, használd ki a lehető legjobban!

Varázsoljunk magunknak arcot!

Mióta okosan táplálkozom, és rendszeresen járok kozmetikushoz, a bőröm is egyre jobban alakul. Sosem voltam vele elégedett, és ha bármit kérhetnék a palackból elővarázsolt Dzsinntől, az első biztosan egy új bőr lenne :) Ez persze csak egy tündérmesében valósulhatna meg, de a laktóz és gluténmentes étkezés már fél siker. A másik fele pedig az állandó karbantartás, amiben Alexa, a Heaven In Style kozmetikusa van a segítségemre. Egy finom algás pakolás itt, egy feszesítő csodakezelés ott… persze ez azt jelenti, hogy időnként rá kell szánni azt az egy órát, de ez semmi ahhoz képest, hogy reggelente nem kell egy egész vakolatnyi sminket feldobni és az irodai smink pikk-pakk elkészül.

3_5.jpg

A másik nagy trükk, amivel nemrég megismerkedtem, a 3D-s műszempilla. Pár hónapja még el sem tudtam volna képzelni, hogy “mű” pilláim legyenek, de kipróbáltam, és rájöttem, hogy nagyon hasznos és nem utolsó sorban mutatós. A sminkrutinomból elhagytam a szempillaspirált, mert (sosem szerettem) a 3D-s szempilla festés nélkül is tökéletes. Megvan az a pillanat, hogy a hapci mindig akkor jön, amikor feltesszük a szempillaspirált? Aztán meg sminklemosóba mártott fülpiszkával próbáljuk eltüntetni a szétpislogott festéket? Na, ez nálam már múlt idő ;)

 

Hogyan készül a villámgyors frizura?

Az enyém hajmosással együtt 10 perc alatt. Mindenki azt gondolja, hogy órákig tart belőni, de a titok valójában a jó vágásban rejlik. Mindegy, milyen frizuráról van szó, ha jól van kitalálva, akkor nem tarthat órákig az elkészítése. Fontos, hogy a fodrászunkkal ne csak a legújabb trendekről konzultáljunk, hanem arról is tudjon tanácsot adni, hogy az adott hajtípus mit “bír el”.

img_4217.JPG

Ha pedig még többet szeretnél lustálkodni reggel az ágyban, akkor készítsd el a frizurádat még este. Persze ez nem minden esetben működik, de egy jó szárítás túl fogja élni az éjszakát, és reggelre már csak az igazítás marad.

 

A pont az i-n

Sokan nem feltétlenül a reggeli rutin részeként gondolnak rá, de a manikűr is épp olyan fontos a megjelenésünkben, mint a cipő vagy a fülbevaló. A géllakkot azért szeretem, mert 2-3 hétig stabilan a helyén marad, nem veszít fényéből, és nem a reggeli indulás előtt 2 perccel jut eszembe, hogy “Úristen, hogy néz ki a kezem!”

Ha pedig már arról van szó, hogy hogyan spórolhatunk időt: úgy szoktam bejelentkezni fodrászhoz, hogy közben párhuzamosan készül a körmöm is. Persze erre nincs mindenhol lehetőség, de szerencsére a Heaven In Style nagyon rugalmas ebből a szempontból is.

11336217_849541148433032_2006358046_n.jpg

Olvass még több Stíler cikket:

Így még sosem hordtad a ruháid!

10 bajusz inspiráció a Movember jegyében

A 10 legstílusosabb hollywoodi sztárpár

Kim Kardashian 10 legostobább beszólása

 

süti beállítások módosítása