Stíler blog

A leggyakoribb nyári divatbakik

A leggyakoribb nyári divatbakik

2015. július 27. - Pusztai Olivér

Nyáron valamiért sokkal nehezebb divatosan öltözni. Persze mindenki igyekszik a trendeket követni és divatosnak maradni minden évszakban és talán pont ezért követünk el hibákat is, amelyeknek egy részét kis odafigyeléssel egyébként kivédhetnénk. Most összegyűjtöttük az idei szezonban legnépszerűbb divatbakikat, amit sokan követnek el az utcán, ezért mindenképpen érdemes beszélni róluk.

post_173277_20140607183112_1.jpg

 

A zokni-szandál mumus még mindig kísért

Alig látok az utcán normális, igényes férfi szandált, helyette viszont tömegével bukkannak fel olyan förtelmek, mint a zokni-szandál kombó, amiről mindenkinek ugyanaz a véleménye: rettenetesen ciki, mégis sokan hordják. A másik a sportszandál és a háromnegyedes halásznadrág, ami a tóparton elmegy, de nem a belvárosban, pedig roppant egyszerű alternatívát találni helyettük.

Nem kell hozzá más, mint egy jó szabású chino nadrág, egy igényes bőrszandál, amiket szinte minden fast fashion üzletben meg lehet találni, és valóban az utcára tervezték. Ha szandált választunk, ügyeljünk arra, hogy a pedikűr legyen rendben, mert roppant sokkoló egy ápolatlan lábfej vagy egy repedt sarok egy igényes szandálban (is). 

A fekete nem nyári szín

Helyén való állítás, hogy a fekete az egyik legsemlegesebb szín, hiszen nagyon sok mindennel lehet párosítani. Viszont én mégis meghagynám télre, amikor egyébként is mindenki úgy öltözködik, mintha minden nap temetésre járna.

Nem beszélve arról, hogy fizikai tény, hogy a fekete több hőt nyel el, mint bármilyen más szín, és ezzel tulajdonképpen egy hordható szaunába zárjuk magunkat, amikor kilépünk egy fekete ruhában az utcára. Tehát ha nem a francia Vogue szerkesztőségének valamelyik oszlopos tagja vagy, nyáron ne erőltesd a feketét.

Ne legyél botanikus kert az utcán

Évek óta nagy divat a virágminta, idén pedig boldog, boldogtalan felveszi, csak azért mert ez most menő. Sokan azonban nem tudják, hogy mikor, és milyet illik hordani pontosan. A szabály pedig nagyon egyszerű. Kisebb, visszafogottabb minta tökéletes lehet munkahelyre ugyanúgy, mint a sötétebb, homogénebb nyomatok, amiket tökéletesen tudsz párosítani szürke, fehér vagy bézs chino nadrággal és egy klasszikus hatású hasítottbőr cipővel.

A botanikus enciklopédiára hajazó felsőket, ingeket és nadrágokat hagyjuk meg Ace Venturának munkahelyi outfitnek, te pedig hordd fesztiválokra és szabadidős tevékenységre vagy buliba, amikor NEM ügyeket intézel. 

Engedd el a nylon és a poliészter darabokat!

Nagyon sok férfi izzad nyáron. Ezzel persze semmi baj, hiszen ez természetes, de az már kevésbé, hogy ez ellen nagyon sokan nem tesznek semmit. Számos olyan praktika van, amit ha figyelembe veszünk nagyon sokat tehetünk azért, hogy kevésbé látszódjon, amikor izzadunk. Ilyenek a természetes anyagú ruhadarabok, mint például a lenvászon ingek, zakók és a pamutpólók. 

Sokat tehetünk, hogy az izzadás intenzitását is könnyen befolyásoljuk. Hasznos tippekért olvasd el korábbi cikkünket itt.

Ciki a tetoválásod? Ne tedd közszemlére!

Van egy mumus, ami nem az öltözködéshez van közel, de a testünk részét képezi. A tetoválások, amiket kókler tetoválónál csináltattak és/vagy esetleg már annyira ódivatú, hogy inkább mosolygunk rajta, mint inkább menőnek gondoljuk. Ilyenkor két lehetőség van.

Vagy lefedetjük egy másik tetoválással, amit egy megbízható tetováló művész készít, vagy lézeres beavatkozással megszabadulunk tőle úgy, hogy még heg sem marad. Ez persze pénzbe kerül, viszont  ruhadarabokkal lefedhetjük egy pillanat alatt. Ha az alábbi linken lévő tetoválások közül bármelyik egy kicsit is hasonlít a tiédhez, és általában közszemlére teszed, akkor már nyithatod is a szekrényajtót és keresheted azokat a ruhákat, amik jól elfedik.

Olvass még több Stíler cikket:

Divatbakik a strandon

Instagram-őrültségek, avagy az emberi hülyeség tényleg határtalan!

Mangina az új szelfie?

Sztárok, akik kés alá feküdtek - de minek?