Stíler blog

Instagram-őrültségek, avagy az emberi hülyeség tényleg határtalan

Instagram-őrültségek, avagy az emberi hülyeség tényleg határtalan

2015. július 26. - Dobos Emese

Mániák és hülyeségek, többezer poszt egy-egy hashtag alatt: mik az Instagram eddigi trendjei, amiknek aztán az égvilágon semmi értelme nincs, ám valóságos mozgalommá nőtték ki magukat?

#clowncontouring

Kim Kardashian óta jól megtanultuk a kontúrozást. Most itt az újdonság: a különböző színes kozmetikai dolgok, amiket az ember lánya magára ken és természetesen még az össze- és eldolgozás előtt megörökíti, hogy ezt a követői is láthassák. Én ebben a forróságban épp csak egy szempillaspirált és rúzst viselek el magamon, nem hogy hatszáz réteget az arcbőrömön! Remek nyári sminktippjeink vannak egyébként, és egyikkel sem fogsz bohócnak látszani! Elkezdte egy sminkes a make-up trendet, de mára számos pókemberes, szmájlis verziót is láthattok a poén kedvéért! A katasztrófára fulladt sminkeket lehetne ehhez hasonlítani. 

landscape-1436877479-clown-contouring-full.jpg

#multitasking 

A szépségipar legújabb vívmánya, a szépségszerkesztőkpedig csak csodálkoznak, hogy eddig erre senki sem gondolt: az arc különböző részeire különböző színű (és természetesen) hatóanyagú pakolások… Az első néhány még értelemszerűen útmutató, de hamarosan itt is megjelennek majd a bármit magukra kenő szelfik is. Nem elég ijesztő önmagában az arcpakolás, még a nagyközönséggel is megosztani..? Ez legalább hasznos és egészséges: a tökéletes arcbőrhöz elengedhetetlen és házilag is szuper kencéket lehet csinálni!

multitasking-beauty-trend-1.jpg

#sandarthair

Azt hiszem az extrém hajszínekről alkotott véleményünket már ismeritek. Épp ezért állok értetlenül a mánia előtt: még egy feltűnő hajszín is sok, nemhogy számtalan?! Próbálj csak meg felöltözni ilyen frizurához… Mint egy szivárványos csillámpónifarok a fejeden. Mindenestre az Insta-fanok nem győzik egymás után feltölteni rikítóbbnál rikítóbb fejüket.

ofqt0pa9ngml_rt.jpg

#mangina

A mangináról már írtunk, ahol is férfiak úgy szelfiznek, hogy férfitagjukat hátra, a lábaik közé rejtik, amitől olyan, mintha női nemi szervük lenne (na, ezt jól körülírtam). Nálam egy ilyen kép szakítóok lenne. Hogy az Instagram meztelenségellenességét támadják ezzel, vagy társadalmi üzenetnek szánják, szerintem ők maguk sem tudják (mint az Ice Bucket Challenge, ahol a béna „jeges vödröt a fejünkre” - attól függetlenül hogy egy jótékonysági kezdeményezés lett volna): nemes egyszerűséggel követik egymást az emberek a hülyeségben, mint a birkák. Gratulálunk!

mangina.JPG

#heelconcept

Ez legalább mókás és kreatív! A hashtag olyan képeket fémjelez, ahol is készítőjük magassarkú cipőt imitál szokatlan tárgyakkal, anyagokkal kivitelezve: például gyógyszeres üvegcse nyújtja a sarkat. Ezek azok, amiket érdekes végigböngészni! Bár nem tudom, hogy irigylem vagy szánom azokat, akiknek van idejük ilyenekre. Még nem döntöttem el.

heel-1.png

#beardflowers

Úgy tűnik a férfiak sem racionálisabbak sok esetben, mint a nők, és ők is ráérnek ilyen dekorációk készítésére és megörökítésére, annak a reményében, hogy szereznek néhány követőt. Pár éve utat törtek maguknak a „favágószexuális” férfiak – a borosta szexi. A szakáll még férfiasabb azonban, viszont folyamatos ápolásra szorul, hogy ne keltse hajléktalan érzetét. Vannak azonban olyanok, akik ezt a dolgot is kimaxolják: kezdődött a színes szakállakkal, aztán jöttek a virágok az arcszőrzetbe. Karácsonykor kis gömbök következnek? Vagy húsvétkor ide rejtitek a tojást?

a_4x-horizontal.jpg

#dyedpits

Köszönjük Miley Cyrusnak, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy a hónaljszőr festésében rengeteg lehetőség van. Az emberi hülyeség meg gyorsabban terjed a fénysebességnél is. Nem elég, hogy újra trend a hónaljszőr, ami már önmagában is döbbenetes, de hogy még színesre is festeni? Oké, mi mondtuk, hogy visszatér a hetvenes évek, lásd a folklórruhákat, a velúrbőrt, a trapéznadrágot, de hogy nem szőrteleníteni? Legalább ne mutogasd, senki nem kíváncsi rá! Kellene olyan képeket is gyűjteni, ahol is a szerencsétlen pasijaik első arckifejezését örökítenék meg, nem?

tumblr_ng1s0mvwfn1syuw4do1_1280.jpg

#aftersexselfies

Majdnem 15.000 képet találunk a hashtag alatt, amiknek nagy része nevetséges kamu és lájkvadászat. (Öltöny, nyakkendő, ugye?) A közösségi oldalak előretörésével a kevésbé értelmes emberi egyedek rászoktak arra, hogy életük legapróbb és legtriviálisabb mozzanatát és dokumentálják és megosszák a digitális térben. Hasonló képességekkel és agykapacitásokkal rendelkező fajtársaik pedig nyomon követik ezt. A szex a magánélet része. A magánélet pedig MAGÁNélet, nem része a digitális térnek, benne van a nevében, emberek! A selfie-nek is meg van a helye és módja!

1800157_735854886434954_770387455_o.jpg

#vacuumlips

Ez a tipikus, ugorj a kútba, ha már ilyen hülye vagy. Kylie Jenner ajkainak irigylése után emberek ezrei szívogattak valami üveget a telt, dús ajkak reményében, de hát aki hülye, az hülye. Beleugrottak a kútba: a szájpumpát rengetegen kipróbálták, ijesztő sérüléseket okozva maguknak, amit természetesen megörökítettek. A szüleik igazán büszkék lehetnek rájuk!

stupid1.jpg

#sunburnart

Ismét egy nagyon veszélyes trend: letakarod, leragasztod, bekened a bőröd bizonyos alakzatokban (mint például Batman-logója a mellkasodra, miért is ne?) azután kifekszel a napra, lehetőleg annyi időre, hogy rákvörösre leégj. Komolyan létezik még olyan felnőtt ember a világon, aki nincs tisztában a nap bőrünknek okozott káros hatásaival?? Tapsvihar, gratuláció. Ha már sikerült véletlenül leégned, olvasd el tippjeinket, hogy mielőbb regenerálódjon a bőröd!

sunburn-art.jpg

#bellybuttonchallenge

Igen, kihívás: vagyis karold át hátulról a derekad – eléred a köldököd így? Vagy én vagyok szuperrugalmas, vagy a jógaoktatómnak kell köszönetet mondanom, de szerintem eléggé természetes, hogy az ember eléri ily módon a köldökét… Fogadjunk, hogy kipróbáljátok, ahogy ezt olvassátok!

maxresdefault_2.jpg

#collarbonechallenge

Egy újabb zseniálisan értelmes kihívás: tegyél valami hülyeséget (például egy üveg Nutellát, de legfőképpen pénzérméket ) a kulcscsontod mélyedésébe majd pedig fotózd le és posztold a megfelelő hashtag-el Instagramra. Emberek, komolyan ennyire unatkoztok?? Rémisztő.

 828635-841bee8e-1889-11e5-ab4d-ad79f49718a6.jpg

További stíler cikkekért kattints: