Stíler blog

A divattervezők ámokfutása

A divattervezők ámokfutása

2015. július 15. - Rigó Ági

A nagy művészek nem mindig számítanak épeszűnek a társadalom átlagos mércéje alapján, de közülük is kiemelkednek a divattervezők. Az évente kétszer bemutatott haute couture kollekciók pedig kétségkívül bizonyítják: némelyeknek bizony időről időre elgurul a gyógyszere. Nézzük is a legutóbb bemutatott csodákat!

elie_saab2.jpg

A haute couture a szakma csúcsa, hiszen csak a különleges elvárásokat teljesíteni képes kiválasztottak készíthetnek ilyen kollekciót. A legutóbbi férfi bemutatók – finoman szólva is – vegyes fogadtatása után éppen itt volt az ideje annak, hogy a divatrajongók mesés darabokat láthassanak, a sztárok pedig elkezdhessék írni a listát a vörös szőnyegen viselendő darabokról.

Végre előkerültek a legmesteribb szabásvonalak, szoborszerű formák, hibátlan csipke vagy gyöngydíszítések, s mi szem-szájnak ingere. A hordhatóság nem szempont, ezt szögezzük le, senki ne a fesztiválozós szettjét keresse a galériában! Idén is volt, akinek sikerült lélegzetelállítóan megoldani a feladatot, és volt, aki inkább erőltetett és kellemetlen darabokban küldte modelljeit a kifutóra.

Kattints a további stíler cikkekért: