Stíler blog

Top 3 méregdrága esküvő

Top 3 méregdrága esküvő

2015. június 29. - Sebó Krisztián

Ha nyár, akkor esküvőszezon! Ilyenkor az különböző ruhaszalonok és rendezvényesek forgalma úgy nő, mint bennem a közlési kényszer egy pár fröccs után. Gyönyörű dolog ez, főleg ha a pénztárcánk is bírja. Összegyűjtöttünk pár olyan esküvőt, amelynél az összeg nem lehetett akadály és világraszóló lagzit csaphattak, melyekre a mai napig emlékszünk, és méltán emlegetjük.

wedding-04.jpg

A földi halandó leginkább csak azon aggódik egy esküvő előtt, hogy mi vegyen fel, vagy éppen mit ne... de a híresek és gazdagok egészen más problémákkal is szembesülnek: melyik személyes jó barát divattervezőt örvendeztessem meg azzal, hogy felveszem a ruháját? Hogyan zárjam ki a paparazzikat a ceremóniáról? Hány millió dollárt kell költenem ahhoz, hogy címlapra kerüljek egy pletykalapban? 

Diana & Károly herceg

Kezdjük 1981-ben, pontosabban július 29-én. A helyszín London!

Elképzelem a fejedelmi készülődést, a hajlakkban fulladozó fodrászt, aki serényen tupíroz, a sok meghívottat, akik próbálják átverekedni magukat a londoni forgalmon. Ünnepélyes nap ez, az egész ország egy emberként ünnepel. Bevallom őszintén, nem irigylem a párt. Összesen 3500 meghívott, köztük méltóságok és családtagok egyaránt jelen voltak, én tutira elfáradtam volna, mire végigpuszilom az egész násznépet. Mindezt 750 millió TV néző követhette végig, otthonról, húsos pitét majszolgatva, miközben ámuldozott a 10 ezer gyönggyel díszített esküvői kreáción. A helyszín a Szt. Pál Katedrális volt, mi más lehetett volna, hiszen a London Eye még nem épült fel. Egyszóval, és a viccet félretéve, ezt az esküvőt méltán nevezik az évszázad ceremóniájának. A végösszeg 34 millió fontra dukál, melyből (csak érzékeltetve az összeg nagyságát) a királynő kb. 49 000 Corgie-t vásárolhatott volna magának.

diana2.jpg 

Jennifer Aniston & Brad Pitt

Ugorjunk most napra pontosan laza 19 évet és máris 2000-ben találjuk magunkat, a Jóbarátok szeleburdi szőkéjének és a még mindig sármos Brad Pitt esküvőjén. A Malibui, tengerpartra néző helyszínt Marcy Carsey producer biztosította a pár számára, gondolom nem csak Jen 2 szép szeméért. A ceremóián 200 vendég foglalt helyet, köztük olyan celebek, mint Cameron Diaz, Edward Norton és Monica Geller, azaz Courteney Cox, Aniston szereplőtársa és jóbarátja ;). A pár igazán humorosra vette a figurát, mikor az eskükre került a sor, több forrás megerősíti, hogy Jennifer például azzal mókázott, hogy szerelme kérésére mindig elkészíti kedvenc banánturmixát (gondolom a házvezetőnőjük itt gondolkodott el, hogy mégis el kellett volna fogadnia Pam Anderson ajánlatát, de már késő, és amúgy is nagy Friends-rajongó). Mindent összevetve, köztük a menyasszony és a koszorúslányok Lawrence Steele ruháját, a vőlegény tanújának Prada öltönyét és az előételként felszolgált mini rákocskák és pizzák sokaságát, a szervezők 1 millió dolláros számlát állítottak ki a család számára. Ez a millenium idején elég szép summának számított, nem mintha most nem tapsikolnék örömömben, ha ezt, egy összegben a kezembe nyomná Brad!

11-jennifer-aniston-wore-this-lawrence-steele-gown-when-she-married-brad-pitt-in-2000-the-dress-was-said-to-cost-50000-the-couple-divorced-five-years-later_600x450.jpg 

Kim Kardashian & Kanye West

A 2014-es év legjobban várt eseménye volt ez, hiszen ha valaki, akkor Kim tudja, mitől döglik a légy, ha esküvőről van szó, hiszen volt már benne tapasztalata, kétszer is! A reality sztár és önimádó vőlegénye tőlünk nem is olyan messze, Európában tartotta a menyegzőt, pontosabban Firenzében, de ne szaladjunk ennyire előre. Az esküvő előtti estén, az úgymond próbavacsorát, a celebpár a fények városában, azon belül is a Versailles-i palotában tartotta, hol máshol. Itt nem kisebb hírességek léptek fel, mint Lana del Rey, aki 3 számmal is megörvendeztette a vendégeket, valamint David Blaine mágus is szórakoztatta a meghívottakat. Az ingyenes kastélybejárás során a vendégek kaviárt fogyaszthattak és Ace of Spades pezsgőt kortyolgathattak, melynek palackja, 300 $ körül mozog (kb. 85 e Ft). Az egész hétvégét az extravagancia jellemezte, ami ebből a pár órából is kirajzolódik és még csak a nagy nap előtti éjszakán járunk! Másnap magánrepülővel érkeztek meg a vendégek, Toszkána kulturális központjába, Firenzébe.

Az esküvőnek a Belvedere erőd adott otthont, mely nem csak történelmi szempontból ismert, de magassága és falai miatt tökéletes helyszín is egy ilyen jellegű VIP esemény kivitelezéséhez. A családtagokon kívül olyan hírességek voltak jelen, mint Chrissy Teigen, John Legend, Rachel Roy, Jonathan Cheban, Q-Tip, LaLa Anthony, Blac Chyna, Tyga és Jaden Smith.  Kim, Kanye és gyermekük egytől egyig Givenchy kreálmányban jelentek meg, ami nem csoda, hiszen a rapper jó barátja Riccardo Tisci-nek, a márka kreatív igazgatójának.  A bevonuláskor Andrea Bocelli zongorázott, majd John Legend énekelt a párnak, hát nem megható? El is morzsolok egy könnycseppet azon nyomban!

kim-kardashian-kanye-west-wedding-1.jpg

Összefoglalva, nevezhetjük ezt az eseményt az esküvők Super Bowl-jának, ha rendezvényszervezésről beszélünk. Kanye megmutatta, hogy hű dalszövegeihez, hiszen ez az esküvő ’harder, better, faster, stronger’, mint a többi ceremónia manapság. Az összeg 12 millió dollárra rúg, mely az egyik legdrágábbnak számít az ilyen jellegű események történetében! Sok boldogságot az ifjú párnak, akik már az 1 éves házassági évfordulójukat is megünnepelték idén májusban!

Kattints a további stíler cikkekért!

süti beállítások módosítása