Stíler blog

Horror a férfidivatban: túl a zokni-szandálon

Horror a férfidivatban: túl a zokni-szandálon

2015. június 25. - Rigó Ági

Lassan már azok is tudják, hogy ciki zoknit húzni a szandálhoz, akik hordják az utcán. De időről időre jön egy divatház, aki kifutóra teszi az ilyen borzalmakat. Vajon miért erőltetik? Stílusos lesz attól, ha egy nagy márka mondja? Attól még, hogy sok van belőle a boltban, nem biztos, hogy az a divat. Lehet, hogy csak megmaradt, mert jóérzésű emberek nem vették meg.

A divatrajongók szűk körén kívül nem nagyon szokott szó esni a legnagyobb divatházak júniusban (és januárban) bemutatott férfikollekcióiról, most viszont mégis a Guccitól hangos az internet, a hírek katasztrófáról, borzalomról és horrorról szólnak.

Nemrég mi is beszámoltunk a Burberry show-járól, ami a londoni férfi bemutatókat zárta. A hagyományos „brit cool” nem maradt el, a divatvilág krémje pedig átreppent Milánóba, hogy a megszokott olaszos glamúrt is megtekintse. Ezt csúnyán bukták.

gucci_1.jpgIlyen a jövő tavasz a Guccinál

Aki valamennyire követi az eseményeket, tudja, hogy a Gucci, a patinás olasz divatház pár szezonnal ezelőtt megszabadult korábbi kreatív igazgatójától, és egy relatíve no-name tervezőt neveztek ki helyette. Nyilván, kellett a változás, nem ment már úgy a biznisz, mint régen, vagy csak új célcsoportot akartak bevonzani ezzel a lépéssel. Az új fiú, Alessandro Michele első bemutatói nem váltottak ki nagy lelkesedést a kritikusok részéről, de úgy tűnik, mindenki kivár: sikerül pénzt csinálni az új iránnyal vagy sem? Hiszen valahol mégiscsak ez a cél: eladni.

Viszont ha már itt tartunk, nézzük a többi versenyzőt! A Prada évek óta azt a csúnya-vintage vonalat képviseli, amivel a Gucci még csak próbálkozik. És hatalmas sikerrel! A főként ázsiai vásárlók boldogan fizetnek sokezer eurót a szocreál hangulatú darabokért. Persze, aki nem a saját bőrén tapasztalta a lepukkant paneldzsungel lehangoló látványát, nyilván érdekesnek, coolnak, egzotikusnak tartja. Pont annyi gondolatiság van ebben, mint a Che Guevarás pólót hordó 15 évesekben.

prada.jpgKi akar jövő tavasszal Pradában járni?

Persze mások is vannak, akik pályáznak arra a 15 (másod)perc hírnévre, amit egy divatbemutatóval el lehet érni. Ki akar lélegzetelállító dizájnról, meseszép színekről vagy bravúros szabásvonalakról hallani? Inkább tegyünk cicit a félceleb színészfiú nyakába és lökjük ki a kifutóra, ahogy Vivienne Westwood tette!

tte.jpgRJ Mitte, a Breaking Bad sztárja nem tűnik maradéktalanul boldognak

Ha eddig eljutottál, kedves Olvasó, biztosan felmerül benned a kérdés: akkor most azért van itt egy divatblog, hogy fikázza a biznisz vezető szereplőit? Nem, távolról sem. Azt még értem, sőt jobban meggondolva, csodálom, amikor egy tervező lenyilatkozza, hogy kollekciójának felépítése, a részletek kidolgozása és a show világítása kifejezetten úgy van kitalálva, hogy jól mutasson az Instagramon. Rick (azóta Dick) Owens extra kivágású cuccai miatt került már 18-as karika egy ártatlannak induló divatbemutatóra. Művészet? Lehet. De csúnya lánynak látszó fiúkat állítani a kifutóra csövesruhákban azért, hogy imidzset romboljunk építsünk, szerintem már furcsa. És nem is szimpatikus.

További brutális szettek jövő tavaszra a galériában:

További stíler cikkek: