Stíler blog

Mit tartalmazzon a táskád, ha nyaralni mész?

Mit tartalmazzon a táskád, ha nyaralni mész?

2015. június 18. - Dobos Emese

Alig várod már, hogy végre kiszabadulhass a lakásból, irodából, bárhonnan, elutazz és belevesd magad a nyári kalandokba? De előtte ott a nagy kihívás: mit tegyél a bőröndbe, és mi maradjon ki? Sokan gondban vannak ezzel, mi viszont adunk most néhány hasznos tippet!

41960aab34af14bac9db063c32829b04.jpg

Nem túlzok, de zseniális pakoló vagyok. Erre mondják, hogy „a rutin és az évek”: viszonylag sokat utazom évközben is (munka és pihenés egyaránt), főleg 3-4 napokra. Egy ilyen kisebb – például hétvégi balatoni – kiruccanáshoz a legtöbb férfit is megszégyenítő módon, kis csomaggal el tudok indulni. Van egy kedvenc, átlagos méretű weekend bagem, amibe ilyenkor az életemen kívül még a home officeom (tehát laptop, töltő, tucatnyi papír, mappák, könyvek, magazinok, jegyzetfüzet, stb…) is belefér. 

A legpraktikusabb két táskával utazni. Többel ne, mert azokra még fokozottabban ügyelni kell. A legjobb egy kisebb válltáska, ami tartalmazza a következőket: napszemüveg, az esszenciális dolgok (kulcs, telefon, pénztárca, igazolványok, fülhallgató, apró neszesszer, stb.), egy üveg víz (ez nagyon fontos), olvasnivaló esetleg (már, ha nem te vezetsz) és testpermet.
0d61969928f2a839c3d2ff075be3c282.jpg

Mit tartalmazzon a neszesszered?

Kis – utazó – méretű sampont, tusfürdőt, fogkrémet, szappant, könnyű testápolót és arckrémet, deót és a legminimálisabb, legfontosabb dekorkozmetikumaidat. Ne feledkezz meg a kellő fényvédelemről: naptej vagy napozóspray és fényvédő faktoros ajakápoló legyen nálad! A leégés utáni krémek, balzsamok és ragtapasz is „életmentőek” lehetnek.  Én ilyenkor szoktam elhasználni a folyamatosan gyűlő, női magazinokhoz mellékelt termékmintákat! Kicsik, laposak és néhány napra pont elegendőek.

8d269f2ebb82885ae060a5859d40aac0.jpg

Mik azok a ruhadarabok, amiket mindenképpen csomagolj be?

Számold össze hány napra utazol el: annyi, plusz egy felső vagy blúz, ruha és fehérnemű (én textilzsákba szoktam rakni, amit össze lehet nyomni és az apró dolgok nem kavarodnak el a csomagodban) mindig legyen nálad. Ne feledkezz meg a törülközőről és a váltócipőről! Mindig legyen nálad legalább két nyári cipő (Murphy-törvénye, hogy ha csak egy van nálad, akkor az elszakad, vagy valahogy tönkremegy) és strandpapucs – nehogy belelépj valamibe, vagy óvatosan lépj idegen zuhanyokba. Mindenképp vigyél magaddal egy szalmakalapot vagy fedorát és kendőt, amit a fejedre köthetsz, hogy megvédd magad a napszúrástól. A pótfürdőruháról se feledkezz meg!

Ezen kívül telefontöltőre, fényképezőre (és akkor már pótelemekre) és egy kevés helyet foglaló strandtáskára is szükséged lehet! Ami pedig a gyógyszereket illeti: fájdalomcsillapító, hasfogó, B6 vitamin legyen nálad a biztonság kedvéért, ha más, állandó gyógyszert nem is szedsz!

További stíler cikkek: