Stíler blog

Arcformák és hozzá illő frizurák

Arcformák és hozzá illő frizurák

2015. május 21. - Pusztai Olivér

Nincs is annál szörnyűbb érzés, mint amikor a fodrász elrontja a frizurádat. Pokol, mert ez nem oldódik meg másnapra, nincs olyan, hogy reggel felkelsz, és már meg is nőtt. Nem, a legrosszabb esetben ez akár egy hónap sapkaidőszakot is jelenthet. Ezt a problémát úgy tudod kiküszöbölni, ha tisztában vagy az arc- és fejformáddal és azzal, hogy milyen frizura illik leginkább hozzád. Vegyük is végig a fejformákat!

 amazing-mens-haircut-styles.jpg

Ovális arcforma

A legszerencsésebb mind közül. Már most utál benneteket mindenki, mert nektek minden jól áll! Hogy megfejeljük az egészet, a napszemüveg típusok közül is nagyon sok fajtából választhatsz magabiztosan. Egyetlen dologra figyelj, mégpedig arra, hogy az arcodat ne takarja túl sok haj, hiszen minek takargatni?! Tehát a frizurád lehet hosszú, rövid vagy valami érdekes textúrájú fazon is.

ovalis.png

Szögletes arcforma

Ha ilyen típus vagy, akkor fontos tudnod, hogy az egész arcod karakterét az állkapcsod adja. Azért fontos ezt tudni, mert ebből következik, hogy a hosszú hajat nem neked találták ki, és a rövid biztosan jobban áll. Ettől függetlenül nagyon sok frizura illik a szögletes arcformádhoz. Fontos, hogy oldalt felnyírt és ritkított legyen a haj, aminek felül sokkal nagyobb a tömege, mint máshol. 

szogletes.png

Hosszúkás arcforma

Valamivel hosszabb, mint az ovális arcforma. Ehhez a típushoz is sok olyan frizura jól áll, ami nekik. Azt tartsd szem előtt, hogy a te arcod tényleg hosszabb, mint az oválisé, így kerüld a nagyon rövid frizurákat, mert az csak tovább nyújtja azt. Neked a felnyírt, felül hosszabb megoldások a legjobbak. Hogy ki mennyire szereti felnyíratni a haját, az változó, de a hosszúkás archoz minimum szemmagasságig érdemes. 

hosszukas.png

Kerek arcforma

Dönts el, hogy mit szeretnél hangsúlyozni az arcodon, hiszen attól függ, hogy milyen hajat vágass magadnak. Mivel a kerek arcformán nincsenek szögek, kiemelkedő vonalak ezért fontos, hogy milyen stílust választasz. A nagyon karakteres, szögletes, felnyírt frizurákat kerüld, ha nem akarod még jobban erősíteni, hangsúlyozni az arcod formáját.

kerek.png

Gyémánt arcforma

A típusnak erős, széles járomcsontja jellemzi leginkább, a homlok és az áll szűkebb. Mindenképpen jó, ha hosszabb a hajad, amivel tudsz mit kezdeni fejtetőn, ami a te esetedben a legfontosabb rész. Érdemes úgy vágatni és formázni a hajadat, hogy karakteres, szögletes hatást kelts vele, így tompítva a járomcsontod szélességét.

kepernyofoto_2015-05-21_21_35_22.png

Szívalakú arc

Nagyjából ugyanaz a helyzet veled, mint a gyémánt arcformánál, mindenképpen hosszabb frizurában gondolkodj. A rövid haj ugyanis tovább hangsúlyozza az arcod felső részét. Férfiaknál szerencsés lehet a szakáll, mert arányba hozza az arcot. A legjobb egy szépen megnövesztett borosta, ha pedig szakállban gondolkozol, akkor mindenképpen fejformád szerint vágasd. 

szivalaku.png

 

Olvass még több Stíler tippet

 

Újra támad az élő Barbie!

Gondoskodó hajápolás 40 év felett

Tavasz-nyár színe a kék

Lazakötésű nyári pulóverek