Stíler blog

4 tuti színkombináció a nyári szezonra

4 tuti színkombináció a nyári szezonra

2015. május 20. - Pusztai Olivér

Minden szezonban vannak olyan színkombinációk, amiket jó ismerni, hogy megkönnyítsük a hétköznapi outfitek összeállítását. Vannak a klasszikusok, mint fehér és a bézs, vagy a kék és a zöld, de minden szezonban divatba jönnek olyan színek is, amiket pedig semleges árnyalatokkal lehet jól összhangba hozni az öltözködés során. 

 

Örök klasszikus: fehér és bézs

Szinte minden szezonban megjelenik a tavasz-nyár színeként a fehér-bézs kombináció. Ez a két alapszín együtt szinte tökéletes kombót jelent minden alkalomra. Nagyon sok árnyalat közül választhatsz, amelyeket változatosan lehet mixelni egymással, míg a klasszikus hatás mindvégig megmarad.

feher_barna.jpg

 

Használd ezeket az árnyalatokat:

11291752_10206797281160015_214328301_n_1.jpg

 

Számtalan lehetőség: kék és zöld 

A férfi kollekciók túlnyomó többségében a zöld és a kék szín dominál. Nem külön-külön, hanem együtt használva. Ez jó hír azoknak, akik alapvetően tartanak a harsány színektől és mintáktól, ugyanis ez a két szín tökéletesen kombinálható egymással, hibázni nem lehet velük. Árnyalatok tekintetében széles a skála, mert a pasztelltől a nagyon élénk, telt színekig mindent felvehetsz 2015-ben, csak a stílusodon múlik, mennyit bírsz el. 

zold-kek.jpg

Használd ezeket az árnyalatokat:

kepernyofoto_2015-05-20_21_10_44.png

Jolly Joker: barna és kék

Ki ne hordott volna már kék barna kombinációt? Mindenki. Vegyük csak a legáltalánosabb példát, a kék nadrágot és a barna cipőt. Nyugodtan bánjunk bátrabban ezzel a két színnel! Egy sötétkék nadrág jó alap egy világosabb barna zakóhoz, vagy kabáthoz. A klasszikus párosítás mellett van merészebb változat is: amikor a zakó vagy más felöltő a sötétkék és a nadrág világosabb. Szerintem ez lazább összhatást mutat, miközben csak megfordítottuk a két színt. 

barna-kek.jpg

Használd ezeket az árnyalatokat:

kepernyofoto_2015-05-20_21_07_39.png

 

Fekete-fehér

Őket mindenki kombinálta már életében. Rendkívül kézenfekvő páros, mégis nagyon kevesen használják. Valóban nagy a kontraszt a két szín között, de ha fekete hangsúlyos szettet állítunk össze kevés, de “hatásos” fehérrel, akkor mindenki stílusa elviseli. Minél több fehéret teszel bele és kevesebb feketét, annál nehezebb lesz jól összeállítani. Vigyázz, a végén nehogy Dr. Brinkmann-nak öltözz, talpig fehérben egy fekete vékony övve, ami  jól kettévágja a testet…

f-f.jpg

Használd ezeket az árnyalatokat:

kepernyofoto_2015-05-20_21_15_41.png

 

 

Olvass még több Stíler cikket:

Óda a hónaljbotoxhoz

Nyári stílustippek férfiaknak: laza & retro

Amikor a szexipar, a dizájnés a tudomány találkozik

Nézz ki jobban az irodában!