Stíler blog

Nyári stílustippek férfiaknak: laza & retró

Nyári stílustippek férfiaknak: laza & retró

2015. május 13. - Pusztai Olivér

A nyár a lazaságról is szól, hülyülni és bulizni a haverokkal, kalandot keresni, hogy tudjunk mire emlékezni majd fél év múlva. Ehhez kicsit lázadni kell, felrúgni pár szabályt, amit akár a ruhatáraddal is kezdhetsz. Idén olyan márkák, mint a Dior és a Prada is ezt tette. Dobd el az agyad messzire, és építsd bele a ruhatáradba a ‘60-as évek lázadását, a ‘70-es évek hippi életérzését, a 80-as évek romantikáját, majd fűszerezzük meg a ‘90-es évek összes züllésével. 

untitled_2.jpg

 

Világosítsd a farmert!

A világoskék farmer a hatvanas években lett népszerű és sok amerikai jampec hordta, fittyet hányva arra, hogy mit gondolnak róluk. Te is szerezz be egy koptatott, világos farmernadrágot, vagy ami még autentikusabb megoldás: mosd ki 60 fokon a középkék farmerodat. Három mosás után a színe kivilágosodik, és szépen megkopik, visszahozva a lázadóan nemtörődöm életérzést. 


6_1.jpg

Minta, minta, minta

Az elmúlt évekhez képest egyre több férfi hord inget és ez nagyon menő! Szerintem sokkal több lehetőség rejlik benne, mint a pólókban. Most az ingek közül is a mintásakról érdemes beszélni ebben a szezonban. Jöjjenek a virág-, level- és más növényminták minden mennyiségben. Az apró minta inkább retró érzést kölcsönöz, a nagyobb virágminták pedig a romantikusabb vonalat képviselik. 

2.jpg

Ismerkedj meg a velúr kabáttal 

Méghozzá a őz-, vagy sötétbarna szonben, hiszen így less teljes a ’70-es évek feeling. Főleg Woodstockot és a hippi életérzést adja vissza, miközben abszolút hordható elegánsabb darabokkal is. Ha nagyon életidegen tőled ez a stílus, akkor még mindig ott van a bomber dzseki, ami pedig inkább a ’90-es évek világát idézi fel. 

1_1.jpg

Vedd elő a lesz..om stílusodat és építsd bele a szettedbe

Ez pedig nem más, mint az egész trend lelke. Legyél laza, ne foglalkozz vele, ha egy kicsit gyűrött a szetted, engedd el a feszengést, legyél egy kicsit kócos, borostás. Nem baj, ha hanyagul van rajtad a sál, ha ülepes picit a nadrág, ha egy kicsit több kiegészítőt teszel magadra (főleg fém, bőr és esetleg szegecses változatokból). Egyszerűen csak lazán...

5_1.jpg

Olvass még több Stíler cikket:

Tavaszi divatbakik 1.0

9 nyári cipő, ami trendi ebben a szezonban

Szezon kedvenc színe: sötétkék

VIDEO! Így vasald a hajad, hogy ne sérüljön!