Stíler blog

Esküvői dress code – Mire kell figyelni?

Esküvői dress code – Mire kell figyelni?

2015. április 22. - Rigó Ági

A napokban Rihanna Hawaiira utazott, hogy részt vegyen egy barátnője esküvőjén. Megvan előtted az a pillanat, amikor hónapokkal ezelőtt a lány megkapta a világsztár válaszát a meghívásra, és az egy nagy IGEN volt? És a menyasszony arca akkor, amikor Riri ezt a fotót posztolta az Instagram profiljára?

10914174_817247601699758_718555796_n.jpg

Egy esküvő vendégeként vagy koszorúslányként nem egyszerű felöltözni. Figyelembe kell venni az esküvő stílusát, a menyasszony kéréseit, és csak ezek után jöhet a személyes ízlésünk. Ráadásul évente általában 1-2 ilyen alkalom van, tehát nem könnyű „gyakorlatot szerezni” sem ezen a téren. Összefoglaljuk hát a legfontosabb szempontokat, hogy ezzel megkönnyítsük a dolgodat.

Koszorúslányként a legegyszerűbb, és a legnehezebb is

Ha a menyasszony koszorúslánynak kér fel, akkor feltételezhető, hogy jól ismered és jóban vagytok. Ha minden jól megy, a menyasszony a koszorúslányok ruhájának színét határozza meg, azon belül pedig szabadon lehet variálni az árnyalatokat és fazonokat. Vagyis a vezérelv adott, a többi pedig rád van bízva. Így bátran választhatod a neked legelőnyösebb árnyalatot és szabásvonalat.

bridesmaids-cast-cast-1755855508.jpg

Persze sokan megőrülnek az esküvőjük előtt, és – fogalmazzunk így – irreális elvárásokat támasztanak a környezetükkel szemben. Az egyforma szabású ruha valószínűleg nem fog mindenkinek ugyanolyan jól állni, ha pedig mindenki pontosan ugyanazt a színt viseli, könnyen látszotok majd vidám stewardess csapatnak a képeken. Jobb erről finoman lebeszélni az arát.

Arról se feledkezz meg, hogy nem szép dolog túlragyogni a menyasszonyt. A koszorúslány egy esküvőn bizony másodhegedűs szerepben van, és ha csak nem akarsz Rihannához hasonlóan feltűnősködni, érdemes egy picit visszafogottan öltözködni (és viselkedni).

 

Vendégként nagyobb a szabadságunk

Ha „egyszerű vendégként” kell megjelennünk, már sokkal több lehetőségből választhatunk. Az esküvő helyszíne és stílusa alapján lehet szó rövid vagy hosszú ruháról, esetleg nadrágot vagy overallt is felvehetünk.

untitled.jpg

Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy az esküvő alapvetően családi rendezvény, vagyis ott lesznek a vidéki nagynénik is, akik valószínűleg nem fogják értékelni a legújabb és legmerészebb divatot, amiért egyébként a baráti körünk rajong. Ha pedig „meg nem értett művészként” divatozunk, annak nincs sok értelme.

A színeket illetően a fehér és a fekete vált ki nagy vitákat. A modern felfogás szerint ezek egyáltalán nem tilosak, de azért nem árt, ha finoman érdeklődünk a menyasszonynál, hogy ő vajon hogy viszonyul a kérdéshez. Végül is ez az ő napja, nem igaz?

 

A cipő kardinális kérdés

A legtöbb esküvő kora délután kezdődik, és hajnalig tart. Vagyis legalább 12 órát kellene kibírni ugyanabban a cipőben, ami lássuk be, szinte lehetetlen küldetés.

lead.jpg

Ha ügyesen választunk ruhát, akkor az jól néz ki magas és lapos cipővel is, és a probléma megoldva! Az elején, a protokolláris részeken lehetünk magassarkúban, később pedig válthatunk kényelmesebbre.

Nagy divat mostanában kertben, parkban vagy akár egy kellemes vidéki vendégházban tartani az esküvőt. Ha ilyen meghívást kapunk, érdemes érzékeny búcsút venni a tűsarkútól, és inkább csinos lapos szandált vagy cipőt választani. Ha a teljesen laposban nem is éreznénk jól magunkat, egy stabil platform jó kompromisszum lehet. De egy biztos: nincs annál cikibb, amikor nem megfelelő cipőben botladozunk egész este.

További Stíler divattippek:

süti beállítások módosítása