Stíler blog

Örökzöldek a divatban, legalábbis még egy évig

Örökzöldek a divatban, legalábbis még egy évig

2015. április 06. - Pusztai Olivér

A divat alapvetően mindig változik, viszont rövidtávon képes folytonosságot mutatni és sokszor (kisebb változásokkal) a következő év kollekcióiban is szerepet kap az, ami az előző évben népszerű volt. 2015-ben is számos olyan ruhadarab marad, amivel már találkoztunk 2014-ben, így ha már megvan, semmiképpen ne dobd ki, vagy ha még hiányzik a szekrényedből, érdemes beszerezni azonnal.

 

A klasszikus fehér

A fehér, mint alapszín, soha nem fog kimenni a divatból és hihetetlen eleganciát sugároz. Évről évre számos kollekcióban feltűnt kiegészítő színként, azonban 2015-ben sokkal nagyobb szerepet kapott, mint idáig. Ez annyit tesz, hogy idén tetőtől-talpig hordhatsz fehéret. Amire ügyelni kell, hogy a fehérnek is van vagy húsz árnyalata, ezért óvatosan keverd őket. Viszont a textúrákkal most bátran játszhatsz. Egy egyszerű fehér nadrághoz válassz kötött pulóvert, fényes hatású bőr-, vagy bomberdzsekit és máris elkerülheted az egyhangúságot.

Bomberdzseki

A kilencvenes évek egyik meghatározó ruhadarabja ismét virágkorát éli! A tervezők az egyébként unalmas szabású kabátot újragondolták, kiszínezték és visszaültették a 2015-ös divatba. A textúra is nagyban változott: nem feltétlenül maradtak a szokásos fényes anyagnál, piacra dobták a selyem, bőr, vászon verziókat, amik nekem kifejezetten jobban tetszenek, mint elődeik. Még egy jó hír, hogy nincs stílusmegkötés! Hordhatod elegáns, nappali vagy szabadidős outfithez is.

Minta, minta hátán

Kétségtelen, hogy egyre nagyobb teret kapnak a mintás darabok a kifutókon. Finoman belopták magukat a köztudatba és idén a pizsamától az öltönyig ezerféleképpen jelentek meg. Legyen szó szitanyomott sormintáról, festett hatású trópusi virágokról, vagy a Rorschach-teszthez hasonló pacafoltokról, a minták minden formában jelen vannak a kollekciókban és úgy tűnik, egy időre be is ágyazták magukat a mindennapi divatba. Aki bátortalanabb, válasszon csak egy mintás ruhadarabot a szettjéhez, aki bevállalós, az akár tetőtől talpig mintába borulhat.

Pasztell 

Személy szerint a kedvenc árnyalataim közé sorolom a pasztelleket. Miért? Mert pofonegyszerűen variálhatók. Legyen szó a lazac, a levendula, vagy a rózsaszín árnyalatairól, netán kékről, zöldről, vagy sárgáról, mindegyiket tökéletesen tudod variálni fehérrel, bézzsel, vagy homokszínnel. Rendkívül üde, klasszikusan elegáns megjelenést ad minden férfi számára. 

 

Olvass még férfi divatról szóló cikkeket a Síleren:

süti beállítások módosítása