Stíler blog

7 jelenség a '70-es évekből, ami hatással volt a tavasz legnagyobb trendjére

7 jelenség a '70-es évekből, ami hatással volt a tavasz legnagyobb trendjére

2015. április 04. - Rigó Ági

A tervezők ebben a szezonban leginkább a hetvenes évekből inspirálódtak, ezért összegyűjtöttük a 10 legizgalmasabb jelenséget, ami hatással volt a mostani retró hullámra.

A hetvenes években divat volt egyénien öltözködni, a minél kirívóbb megoldások hihetetlen népszerűségnek örvendtek. A legjellemzőbb a hippisen bohém stílus, de emellett a disco is nagy hatással volt a stílusra. Idén a trend részeként visszatértek a trapéznadrágok, újra megjelentek a hasítottbőr ruhadarabok, a platformos magassarkúk, és sok más divatőrület, ami az évtizedet jellemezte.

Charlie angyalait nem is kell magyarázni: Farrah Fawcett egyrészes fürdőruhája, a gondosan beszárított frizurák, és a napbarnított bőr egyértelműen a hetvenes években jött divatba.

1deae1ec7aa74f0ba743c814ce0335dc.jpg

Diane von Furstenberg 1972-ben alkotta meg az első wrap dresst, ami átkötős fazonja révén a legtöbb nőnek előnyös. Ez a ruha hozta meg a sikert a tervezőnőnek, aki azóta is minden szezonban visszahozza ezt a darabot.

dvf.jpg

Freddie Mercury és a Queen nemcsak a rockzenére voltak nagy hatással, de a hetvenes években alakult banda frontembere elképesztő színpadi kosztümjeivel is bevéste nevét a történelembe.

freddie-mercury-and-brian-may-on-stage-in-70s.jpg

David Bowie sem maradt le, az évtized elején alkotta meg a Ziggy Stardust jelenséget, amivel szupersztárrá emelkedett Európában és az Egyesült Államokban is.

david_bowie_1.jpeg

A Szombat esti lázat is ennek az évtizednek köszönhetjük. Ki ne ismerné John Travolta fehér öltönyét és magas sarkú cipőjét?

karen_lynn_gorney_john_travol.jpg

Ha diszkó, akkor nem feledkezhetünk meg Diana Rossról sem, aki a hetvenes években indította el szólókarrierjét az Ain’t No Mountain High Enough című slágerrel.

diana_ross.gif

Az évtized egyik stílusikonja Bianca Jagger. Az egzotikus szépség a színészet és modellkedés mellett Mick Jagger feleségeként valamint kiterjedt jótékonysági munkájával vált híressé.

bianca_jagger.jpg

 

Még több '70-es évek a Stíleren:

süti beállítások módosítása