Stíler blog

5 stílusos szokás, amit érdemes gyakorolni

5 stílusos szokás, amit érdemes gyakorolni

2015. április 03. - Rigó Ági

Vannak emberek, akik valahogy bármiben jól néznek ki, stílusuk van. Valami megmagyarázhatatlan lazaság és magabiztosság lengi őket körül, amitől a legegyszerűbb farmer-póló szettől kezdve a nagyestélyiig, minden jól áll nekik. Irigykedésre azonban semmi ok, alapos megfigyelés után veletek is megosztjuk, hogy mi a titok!

082914_best_tommy_ton_street_style_french_001.jpg

Persze szerencsés esetben a stílus belülről jön. És ez így is van a legtöbb esetben, aztán valahogy változni kezd. A magazinok, divatcégek és filmek hatására tini korunkban elkezdünk mindent megtenni és kipróbálni azért, hogy megfeleljünk – az aktuális trendeknek, szépségideálnak, a szomszédfiúnak vagy bárminek. Így aztán egy csomó haszontalan szokás „rakódik a stílusunkra”, elfedve a valódi személyiséget. Emlékeztetőül összeszedtük azokat a jellemzőket, amelyek igazak a stílusos emberekre, és amelyekre érdemes időről időre emlékeztetni magunkat.

Nem érdemes egész nap a neten lógva keresni azt a fotót, amit egy az egyben lemásolhatunk

Inspirálódni persze jó, de a másolás nem segít a saját stílus kialakításában. Ne feledjük, hogy a magazinok és kifutók modelljeit egy egész csapat sminkes, fodrász és divatguru veszi körül, mielőtt elkészülne az fotó. És ne essünk tévedésbe: a street style sztárok esetében sincs ez másképp. Halandó ezt nem tudja reprodukálni nap, mint nem. És nem is kell.

anna-dello-russo-ruled-sidewalk-multicolored-feathers.jpg

Ne félj az ismeretlentől

A Mango-Zara-H&M aranyháromszöge az esetek nagy részében megoldást kínál pillanatnyi divatproblémáidra, de hamar unalmassá válik. Meg persze szembe jön valaki máson a frissen beújított pulcsi. Jobb nyitott szemmel járni, és a kisebb üzletekbe is benézni, hiszen ki tudja, milyen kincseket rejtegetnek.

Nem elég felvenni a ruhát, az utolsó simítások épp olyan fontosak

Sokszor egy ügyesen felhajtott nadrág vagy ingujj tesz különlegessé egy szettet. Vagy akár egy jól eltalált ékszer. Miután felöltöztél, állj meg egy percre a tükör előtt, és vedd szemügyre a színeket, szabásokat és arányokat.

paris-street4-25_131958339033.jpg
Nem érdemes tökéletességre törekedni

Persze, ha az ember Victoria’s Secret modellnek születik, akkor ez nem gond. Ha viszont nem, akkor a görcsös próbálkozás könnyen visszaüt. Nem baj, ha éppen nincs minden szál hajad pontosan a helyén, vagy ha éppen egész nap rohangáltál, és az esti programra is sportcipőben érkezel. Ha mindezt magabiztosan viseled, jobban fogod érezni magad, és ezt mások is észreveszik.

A címkéktől senki sem lesz menőbb

Prada vagy Zara? Kit érdekel?! Persze megvannak a luxusmárkák előnyei (és hátrányai is, természetesen), de a stílus faktoron nem változtatnak. Vásárolj a lehetőségeidnek leginkább megfelelő kategóriában, de a minőséget és a szabásvonalakat mindig tartsd szem előtt. Csak akkor fogj szezonális slágerdarabok vásárlásába, ha már magabiztos alapruhatárral rendelkezel, amelyben minden klasszikus jelen van.

20120909404312img_0788.jpg

További stílustippekért kattints:

süti beállítások módosítása