Stíler blog

5 hasznos tipp, ha lakásfelújításba kezdesz

5 hasznos tipp, ha lakásfelújításba kezdesz

2018. június 21. - Pusztai Olivér

Itt a nyár, megkezdődött az őrült lakásfelújítások időszaka. Ha még nem vágtál bele, vagy éppen a felénél tartasz, és inspirációra van szükséged, mindenképpen olvass tovább! Ha monokróm és erőteljes, gazdag színvilágban gondolkozol, igényled a természetességet, a jó minőségű anyagokat, akkor ez a cikk most nagyon hasznos lesz neked!

  2_27.jpg

SZÍNEKBEN SZINTE BÁRMI!

A Pantone Intézet az ultraviolát választotta az év színéül, mellyel még azoknak sincs könnyű dolguk, akikhez egyébként közel állnak a rikító tónusok. 

1_27.jpg

Persze aki kihagyná az ultraviolát, az is bőven válogathat olyan variációk közül, mint a monokróm, a fehér alap némi kontrasztos színnel vagy fordítva, a nyugalmat és természetességet árasztó szürkék és kékek, valamint a semleges tónusok. De a harsány, telt árnyalatok vagy a “szuper édes” cukorka színek ugyanúgy megtalálhatók az idei színpalettán,  

Ami a legfontosabb és a legnagyobb kihívást jelenti: harmóniát teremteni ebben az őrületes kavalkádban.

 

 

RENDHAGYÓ FALDEKORÁCIÓK

Az elmúlt néhány évben is voltak erre irányuló próbálkozások, de most valóban elérkezik a faldekorok időszaka. Felejtsük el a hagyományos és unalmas falmatricát, készítsünk DIY alkotásokat kedvenc helységünkben! Legyél kreatív és találj ki texturált falfelületeket akár antikolt, akár geometriai mintákkal, és szabd személyre a lakásod. 

A régi, családi fotók különböző méretű, színű és stílusú keretekbe téve és látványos kompozícióként kiállítva ugyancsak népszerűek. Legyen az bármi, a lényeg az elhelyezés, a kompozíció kitalálása és elrendezése. 

Inspirálódj videónkból, amiben mi is kipróbáltunk egy könnyen elkészíthető, gazdaságos és dizájnos falfestési technikát, amihez a felújítók körében nagy népszerűségnek örvendő Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték használtuk fel, amely nem csepeg, egy rétegben is tökéletesen fed, ráadásul illatosított is.

 

 

EGYEDI VAGY DESIGN BÚTOROK?

Nem kell túlgondolnunk ezt sem! A “csináld magad” mozgalom ereje idén sem csillapodik, tehá, ha nem engedhetünk meg milliós kiadást egy-egy design darabért, akkor jöhet az ezermester üzemmód! A megunt polcot átfestheted egy divatos színre, dekorálhatod díszlécekkel, különleges festési technikákkal, szegecsekkel. A régi, de még jól használható fotel, karosszék, kanapé újjászülethet egy jól megválasztott kárpittól, vagy akár díszpárnáktól. Így nem csak egyedi bútorok születnek, de a felújítással, átalakítással az idei év egyik fontos személetéhez is közelebb jutunk: “ne dobd ki, inkább újítsd fel és így dobd fel! 

7_9.jpg

 

SZOBADZSUNGEL - HOZD BE A TERMÉSZETET A SZOBÁBA

A növények iránti szerelem idén csak jobban erősödik! A konyhától a hálószobáig mindenütt elhelyezhetünk cserepes növényeket és egy pillanatig nem fogunk úgy tűnni, mint egy őrült kertész. Nagy lakásba mehetnek a nagylevelű pálmák és törpefák, kisebb helyre válasszunk pozsgásokat, melyeket összeültetve, fellógatva helyezhetünk el, ha szeretnénk valami érdekes megoldást a lakásunkban. 

11_6.jpg

Ha pedig növény mánia, akkor a kaspók, vázák, cserepek sem hiányozhatnak a szoba sarkaiból, viszont fontos, hogy ezeket a lakás domináns színeihez és anyagaihoz válogassuk össze. Ha pedig teljesen megőrülnél, akár növényfalakban is gondolkozhatsz!

 

ANYAGVÁLASZTÁS - NINCS MEGALKUVÁS, JÖHET BÁRMI

A beton népszerűsége cseppet sem múlik, ahogy a természetes, szinte natúr felületű fa anyagoké sem. Megfelelő helyre mehet a jó minőségű, színes plexi, vagy az üveg, esetleg a korrodált és maratott fém is. A kézműves technikával készülő kerámia csempék, cementlapok egyre gyakrabban felbukkannak idén, ezzel egy kicsit visszahozva a szocializmus keserédes hangulatát, persze 2018-as köntösben!

 13_2.jpg

süti beállítások módosítása