Stíler blog

Naomi Campbell az első hivatalos divatikon!

Naomi Campbell az első hivatalos divatikon!

2018. június 20. - Pusztai Olivér

A kifutók feketepárducát nemrégiben hivatalosan is divatikonná avatták az Amerikai Divattervezők ünnepségén. Nem kétséges, hogy a gyönyörű szupermodell megérdemli a díjat, még akkor is, ha páratlan karrierjét sokszor botrányok árnyékolták be. A jeles esemény apropóján most összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a világon legtöbbet szerepelt címlap modellről.

8ee91130a3d7110d4f41aa8cecadf03ee12b1c8b.jpeg

A LEGEK KIRÁLYNŐJE

A 48 éves szupermodell Dél-Londonban született, és Bob Marley videóklipjében ismerhette meg a nagyvilág 5 évesen. 16 volt, amikor először pózolt a Vouge címlapján, mint az első színesbőrű, és egyben a legfiatalabb modell és napjainkig ő tartja a rekordot Vouge címlapjaival, ami szám szerint 65! Ja, egyébként több, mint 890 alkalommal pózolt életében divatmagazinok címlapjain! 1980-től 2007-ig nem volt olyan modell a világon, aki annyiszor lépett volna elsőként a kifutókra mint Naomi. Olyan divatházak bemutatóit nyitotta meg, mint a Versace, a Chanel vagy éppen az Alaia.



A SZUPERSZTÁR SZUPER HISZTIJEI

Naomi Campbellről köztudott, hogy egy elviselhetetlen szörnyeteg. Ő tette tönkre Tyra Banks karrierjét mindössze egyetlen mondattal, pofozott fel egy 70 év körüli házaspárt a repülőgépen, mert azok képet készítettek róla, miközben aludt. Számtalanszor törte össze a paparazzik milliós értékű fotoapparátjait, és hajtotta el a búsba azt a bírónőt, aki mindezekért számonkérte a tárgyalásán. Nyilván litániát lehetne írni mi mindent csinált még a botrányhős, de ebben a cikkben mégis csak dicsőítjük őt, meg mindenki pontosan tudja, hogy egy sztár, már csak sztár marad… Lapozzunk!

article-1035759-01f9a3c200000578-770_634x912.jpg

NAOMI AKKOR IS A MENNYBE MEGY!

Oké, oké, hiszti ide vagy oda, ő akkor is Naomi Campbell. Leszámítva elviselhetetlen mentalitását, nagyon sokat köszönhet neki a divatszakma, az összes fekete modell és Afrika is. Ugyanis Naomi hatására nyitott a prűd és képmutató divatvilág a diverzitás felé, így nélküle ma sehol nem lenne Jourdan Dunn, Chanel Iman, vagy éppen Winnie Harlow sem. Népszerűségét és óriási befolyását pedig felhasználta az afrikai éhezők megmentéséért, a mai napig éllovasnak számít az AIDS küzdelemben, és nagyjából minden jó ügyben, ami az Afrikában élők megsegítésére irányul.

150343419.jpg

süti beállítások módosítása