Stíler blog

7 dolog, amit tudni kell a királyi divatról

7 dolog, amit tudni kell a királyi divatról

2018. március 12. - Rigó Ági

A brit királyi család tagjainak komoly dress code szerint kell öltözködni. Vannak ellesni való trükkök, és persze akadnak vicces megfontolások is. Ezekből gyűjtöttük össze a legjobbakat.

1. A KIRÁLYNŐ ÉS A SZÍNEK

A királynő rajongása a színes holmikért nem csak ízlés kérdése. Az élénk színek segítenek abban, hogy messziről, tömegben is ki lehessen szúrni őfelségét, és így a tiszteletére összegyűlt tömegből többen mondhatják el magukról, hogy “Láttam a királynőt!”

1429558784-hbz-queen-elizabeth-00-index.jpg

2. TIARA SZABÁLYOZÁS

A mesékben a királylányok lépten-nyomon koronában villognak, de a valóságban komoly szabályai vannak a tiara viselésének. Az etikett szerint kizárólag férjezett nők viselhetnek tiarát, hogy ezzel jelezzék státuszukat. Katalin hercegné csak formális eseményeken, például állami vacsorákon visel tiarát.

tiaraszabalyok.jpg

3. SZINTE MINDIG KESZTYŰBEN

A királynő legtöbb nyilvános szereplése során kesztyűt visel, aminek jó oka van: mivel ilyenkor rengeteg emberrel kezet fog, a kesztyű arra hivatott, hogy védelmet nyújtson a bacik és vírusok ellen.

A királyi család fiatalabb tagjai szakítottak ezzel a hagyománnyal, mégpedig Diana, walesi hercegnő hatására, aki 1987-ben botrányt okozott azzal, hogy kesztyű nélkül fogott kezet egy AIDS-es beteggel.

Azóta a kesztyű nélküli kézfogás azt jelenti, hogy “egyformák vagyunk”, a királyi család tagjai nem különülnek el a néptől.

youll-rarely-see-queen-without-pair-gloves.jpg

4. KÖTELEZŐ A HARISNYA

Ezeréves szabály, hogy úrinők nem mutatkoznak harisnya nélkül. II. Erzsébet mindig harisnyában jelenik meg, és Katalin is legalább testszínű nejlonharisnyákban szokott szerepelni. Kíváncsian várjuk, hogy Meghan Markle is beáll-e a sorba Harry herceggel kötött házassága után!

kate-middleton-tights-hose.jpg

5. MIRE JÓ EGY KÉZITÁSKA?!

A diplomáciában a kézfogások, vagy azok elmaradása igen jelentős kérdés. A Katalin által preferált borítéktáskák rendkívül praktikusnak bizonyulnak a zavaros protokolláris eseményeken, hiszen ha két kézzel maga előtt tartja a táskát, könnyedén elkerülheti a kézfogást. Arról persze nem is beszélve, hogy a királyi ruhatárhoz jobban illik ez a táska fazon, mint bármilyen másik.

kate-clutch.jpg

6. TALÁLD MEG A SZÍNEDET!

Katalin hercegnét gyakran látjuk kékben, ami nem véletlen. Valójában valakinek volt ideje kielemezni az outfitjeit, és azt találta, hogy összes szereplése közül a leggyakrabban, konkrétan az esetek 21%-ában kéket visel.

Amellett, hogy csodásan illik hozzá ez a szín, minden szempontból politikailag korrekt, és szinte minden alkalomhoz jól illik. A sötétkéktől az élénk kobaltig számos lehetőség van arra, hogy variáljuk ezt a színt, így biztosan nem lesz unalmas.

kiralykekkate.jpg

7. TILOS A NAIL ART

II. Erzsébet 28 éve visel ugyanolyan körömlakkot. Nincs variálás, nincs kísérletezgetés vagy kreatívkodás, sőt, állítólag Katalinnak is tilos bármilyen más színű lakkot viselni a nude-on kívül.

lakk.jpg

 

süti beállítások módosítása