Stíler blog

5 hiba, amit zuhanyzáskor elkövetsz

5 hiba, amit zuhanyzáskor elkövetsz

2018. március 10. - Rigó Ági

Bizony, még egy olyan egyszerű és hétköznapi dolgot, mint a zuhanyzás is lehet rosszul csinálni. Szerencsére azonban ezeket a hibákat ki is lehet javítani, hogy kellemesebb és hatékonyabb legyen a zuhanyzás.

zuhanyhiba.jpg

1. TÚL FORRÓ A VÍZ

Bármennyire is jól esik néha egy forró zuhany, érdemes leszokni róla, és átállni a langyosabb hőmérsékletű víz használatára. A túl meleg víz ugyanis megfosztja a bőrünket a természetes zsíroktól és olajaktól, és így kiszárítja. Fokozza az ekcéma tüneteit, és szélsőséges esetben hajhullást, korpát is okozhat.

 

2. NEM VISELSZ ISZAPOS MASZKOT KÖZBEN

Állandóan rohanunk, és nehezünkre esik akár csak heti egy órát is magunkra szánni, szépítkezéssel foglalkozni. Mi erre a megoldás? Multitasking!

Az iszapos, agyagos arcmaszkokat imádjuk tisztító hatásuk miatt, de könnyű túltolni őket, és hagyni, hogy kiszárítsák az arcunkat. Ha viszont a zuhanykabin párás, meleg levegőjében vagyunk, akkor a felpuhult bőrben rövidebb idő alatt is mélyre juthatnak a hatóanyagok, és kiszáradni nem fogunk.

 

3. NEM ÜGYELSZ A TISZTASÁGRA

Ki szivacsot, ki fürdőrózsát használ – de a legtöbben megfeledkeznek ezeknek az eszközöknek a tisztán tartásáról. Pedig a pára és a nedvesség csodás hely a bacik, gombák és egyebek szempontjából!

Érdemes hát ügyelni arra, hogy a fürdőeszközök mindig gyorsan és biztosan megszáradjanak, és legalább havonta cseréljük le őket.

zuhanycica.png

4. ROSSZKOR BOROTVÁLKOZOL

Ha a zuhany alá ugrást követően azonnal a borotváért nyúlsz, rosszul teszed! Jobban jársz, ha legalább 5 percet vársz, hogy a bőr és a szőrszálak felpuhuljanak – így nemcsak jobb eredményt érhetünk el, hanem a benőtt szőrszálak, gyulladt szőrtüszők ellen is teszünk.

 

5. MEGTÖRÖLKÖZÖL A TESTÁPOLÓ ELŐTT

Sokan követik el azt a hibát, hogy fürdés után alaposan szárazra törlik a bőrüket, majd megragadják a testápolót. Valójában nedves bőrön sokkal jobb használni ezeket a termékeket, különösen a testápoló olajakat.

giphy_25.gif

süti beállítások módosítása