Stíler blog

Hogyan előzzük meg a tavaszi hajhullást?

Hogyan előzzük meg a tavaszi hajhullást?

2018. február 17. - Pusztai Olivér

Tavasszal teljesen természetes, hogy hajunk a megszokottnál intenzívebben hullik. Ettől sokan megijednek, pedig az oka általában banálisabb, mint azt elsőre gondolnánk. De hogyan előzzük meg a hajhullást? A következő pár tipp ebben fog segíteni neked!

bolas_de_cabello.jpg

MIÉRT HULLIK JOBBAN A HAJAM?

A tavasszal és ősszel jelentkező hajhullásnak az oka, hogy ebben az időszakban a legnagyobb a napi hőingadozás, amit a fejbőrünk és a hajunk nehezen tolerál, és emiatt a megszokottnál jóval több hajszál hullik ki. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, már most védenünk kell a fejbőrünket.

  • A legfontosabb, hogy hajmosás után azonnal szárítsunk hajat hajszárítóval. Ellenőrizd le, hogy mindenhol alaposan megszáradt-e a hajad és a fejbőröd. Közvetlenül hajszárítás után utcára menni tilos, mert a hajmosás közben a fejbőr felázik, és sokkal lassabban szárad meg, mint a hajunk.
  • A reggeli hidegben és este viseljünk könnyű átmeneti sapkát, ami védelmet nyújt a hideg ellen.
  • Ne moss hajat reggel! A hajmosást tedd át estére az őszi-téli időszak alatt, hogy biztosan megszáradjon reggelre, és ne érje extrém hőingadozás, amikor a forró hajszárító után kimész a reggeli hidegbe.


fotolia_101680765_s.jpg

ÁPOLD A HAJAD BELÜLRŐL

Mondanom sem kell, hogy a hideg időszakban a hajat sokkal gondosabban kell ápolni. Ilyenkor még fontosabb, hogy betartsuk a háromlépéses hajápolási rutint (sampon, balzsam, hajpakolás). Azonban ahhoz, hogy új erőre kapjon a hajad, fontos, hogy belülről is megtámogasd vitaminokkal és ásványianyagokkal:

  • étkezz kiegyensúlyozottan és változatosan;
  • igyál sok folyadékot, vegyél magadhoz minél több őszi gyümölcsöt, és töltsd fel a vitaminraktáradat;
  • napfürdőzz minél többet! A napfény nem csak a közérzetünkre hat pozitívan, de a D-Vitamin számos jótékony hatása mellett a hajnövekedésért is felel.



HOGYAN ÁPOLJAM A HAJAM?

Épp a hajmosás közben sérül a legjobban a haj, ezért fontos, hogy körültekintően és gondosan ápoljuk a tisztítás során és utána is.

  • Gyengéden masszírozd a fejbőrödet mosás közben, hogy ezzel serkentsd a vérkeringést, így több tápanyaghoz juttatva a hajat.
  • Mindig a hajadnak és a fejbőrödnek megfelelő terméket használj! Ha kell, egyeztess a fodrászoddal, hogy szerinte mi a legoptimálisabb neked.
  • Használj fésüléskönnyítő spray-t szárítás előtt, hogy ezzel is kíméld a hajszálaidat.
  • Érdemes a nyáron rommá roncsolódott hajszálakat időnként egy kiadós, vitalizáló pakolással kényeztetni.


heat_625x350_51442221274.jpg

MIKOR KELL AGGÓDNI?

A túlzott hajhullás nem csak ősszel vagy tavasszal jelenhet meg, rosszabb esetben komoly problémák árulkodó jele is lehet. Okozhatja komplex vitaminhiány, túlzott stressz, belső gyulladás, fogprobléma, hormonális problémák, gombás fertőzés a fejbőrön, autoimmun betegségek, illetve különféle gyógyszerek mellékhatásai is jelentkezhetnek ilyen formában.

Ha úgy érzed nagy a baj, inkább menj el egy bőrgyógyászhoz vagy egy endokrinológushoz, aki azonnal megmondja, hogy csak bepánikoltál, vagy esetleg tényleg oka van annak, hogy a megszokottnál intenzívebben hullik a hajad.

süti beállítások módosítása