Stíler blog

Tréningnadrág minden alkalomra

Tréningnadrág minden alkalomra

2018. január 16. - Pusztai Olivér

Az elmúlt öt évben a férfi öltözködés óriási változáson ment át. A szabások lazábbá váltak, megjelent a pamut és más természetes anyagok, egyszóval ma már divat sportosan öltözködni. Alapdarabbá vált a melegítőnadrág, amit ma már szinte mindennel lehet párosítani. De pontosan hogyan? Olvass tovább!

keoniathleisure-2.jpg


Hiszed vagy sem, a tréningnadrág őse az ókori görögöktől származik, ahol rendkívül fontos volt, hogy a tóga mellett legyen olyan ruhaneműje is a férfi sportolónak, amiben naponta edzhetett. Aztán a modern kori Olimpiai játékok elterjedésével még többen megismerték az edzőnadrágot szerte a világban.


A világraszóló, nagy áttörést az 1970-es évek hozták meg a melegítőnadrágnak, amikor Émile Camuset megalapította a Le Coq Sportif sportruházati márkát. Sportolók, divattervezők és szabászok dugták össze a fejüket, hogy közösen alkossanak meg egy olyan sport kollekciót, ami kényelmes és nem akadályozza a szabad mozgást: megszületett a jersey jogger! (Apropó, tudtad, hogy a galléros póló is egy sportruházat volt? Olvass utána itt!)


Aztán olyan öt éve megjelent a sport luxe és az athleisure divattrend, ami egy pillanat alatt megváltoztatta az férfi öltözködési szokásokat: a legnagyobb divatházak kifutóin megjelentek a a szövet vagy ballonkabáttal kombinált tréningnadrágok. Ami eddig ciki volt, az egy csapásra tredivé vált. Ma már számtalan stílusú és anyagú mackónadrággal találkozhatunk az üzletek polcain, a kérdés az, hogy melyiket vállaljuk be.



SMART JOGGERS – TARTSD TÁVOL MAGAD AZ EDZŐTERMEKTŐL

Ez a típusú melegítőnadrág már teljesen alkalmatlan arra, hogy napi edzésre (vagy bármilyen aktív mozgásra) használjuk. Szabása és anyaga inkább emlékeztet egy elegáns nadrágéra, mint egy olyan pamut mackónadrágra, amit minden nap lelkiismeretfurdalás nélkül kitérdepelhetünk az edzőteremben.

joggerstypes-1.jpg

SPORT JOGGERS – EBBEN BÁRMIT SPORTOLHATSZ

Az aktív mozgáshoz, sporthoz ezek a legjobbak. A könnyű, nedvszívó és légáteresztő technikai anyagnak köszönhetően tökéletes edzéshez, vagy bármilyen aktív mozgáshoz. Érdmes a nadrágot annak megfelelően kiválasztani, amire célirányosan használni fogod, hiszen az anyagválasztás nagyban befolyásolja azt, hogy milyen területen fogod használni a nadrágot.

joggerstypes-2.jpg

EVERYDAY JOGGERS – A NAPI KÉNYELEMÉRT

A verhetetlen kényelem és a sokoldalúság jellemzi ezt a típusú melegítőnadrágot. Legyen szó könnyed kirándulásról, vagy egy hosszú repülőútról, a lényeg, hogy kényelmessé tegyük a létet ebben a nadrágban. Az a növekvő elfogadottság, ami ezt a típust jellemzi egyre érezhetőbb. Pár év, és ez is olyan klasszikussá fog válni a napi viseletben, mint farmer és szövetnadrág.

joggerstypes-3.jpg

LOUNGE JOGGERS - MINTHA NEM IS HORDANÁL SEMMIT

Szombat délután vagy este semmi másra nem vágysz, csak bekapcsolni a tévét, megnézni kedvenc filmedet és közben pisztáciát nasolni? Nosza neki, rajta hát! Ez a nagyon laza vonalvezetésű, pillekönnyű anyagú nadrág őrülten kényelmes, olyan mintha nem is hordanál semmit. Az ilyen típusú lazulásra egyszerűen tökéletes.

joggerstypes-4.jpg

UTCAI VISELET - EGYSZERŰ DE HATÉKONY

Az utcai viseletben a lényeg, hogy nagyon egyszerűen gondolkodjunk. A melegítőnadrághoz válassz egy egyszerű pólót és felöltőnek pedig egy olyan technikai kabátot, mint a négyzsebes szafari, ballonkabát, egy jó szabású bomber vagy egy klasszikus farmer dzseki. Ami a cipőt illeti, mindenképpen sportcipőben gondolkozz! Lehet az egy egyszerű fehér sneaker, egy Air Force 1s vagy egy Rebook Classic.

joggers-style-street.jpg

SMART CASUAL - A MINIMÁLIS ELEGANCIA

Ennél a stílusnál már finoman megjelenhetnek az elegánsabb elemek, mint egy egyszerű oxford ing, egy magasított gallérú cipzáros pulóver, még egy jersey szövetben is gondolkodhatunk, amire felvehetünk egy jól szabott gyapjú, vagy egy elegánsabb szövetkabátot. A cipő tekintetében itt is törekedjünk a lazább viseletre.

joggers-style-smartcas.jpg

ELGÁNSAN LAZA - MIÉRT NE?!

Ez a kifinomult stílus mindenképpen igényli, hogy az alapdarab egy smart jogger legyen. Innentől viszont nyugodtan eldobhatod az agyad és választhatsz hozzá sokkal elegánsabb darabokat, mint egy Derby cipő, egy jól megválasztott gyapjú zakó, garbó, vagy egy elegánsabb szövetkabát. A felöltő legyen alkalmi, de nem struktúrált.

joggers-style-tailoring.jpg

A HÉTVÉGI LUSTA STÍLUS

Ebben az esetben a lounge joggers lesz a nyerő, amit lustakötésű kardgánnal, V nyakú pólóval, kapucnis pulóverrel és parkával is hordhatsz. A laza stílus nem egyenlő a slampos megjelenéssel! Szetted legyen kényelmes de törekedj a harmóniára.

joggers-style-chill.jpg

süti beállítások módosítása