Stíler blog

Lehet, hogy rosszul mosod a hajad?

Lehet, hogy rosszul mosod a hajad?

2017. december 28. - Pusztai Olivér

A tudomány halad, a vegyészek pedig egyre őrültebb dolgokkal állnak elő a hajápolás terén is. Pár évtizeddel ezelőtt még mindenki boldog volt a WU2-vel, aztán jöttek a különböző márkák és ilyen-olyan céllal kitalált készítmények. Ha pedig megtehetjük, hogy a hajszerkezetünknek és fejbőrünknek legmegfelelőbb terméket használjuk, miért is adnánk alább?

 image_7.jpg

Elérkeztünk a speciális, személyre szóló hajápolási programok korába! Már nem elég, hogy tiszta lesz a sörényünk, erős, fényes és rugalmas frizura kell. Mert megérdemlem.

Egyre több újhullámos elmélet születik a helyes hajmosással kapcsolatban, most ezekből szemezgettünk.

 

DE MI AZ A NO-POO?

Az egyik új hajápolási trend a viccesen hangzó No-Soo névre hallgat. Az elnevezés egyébként a No Shampoo rövidítése – így már nem is olyan fura, ugye?

nowashing.jpg

A No-Poo hívők kizárólag agyagos, rozslisztes és almaecetes öblítéssel tisztítják a hajukat, és esküsznek arra, hogy erős, életteli és ragyogó lesz a frizurájuk ennek a módszernek köszönhetően. Bónusz hatásként azt állítják, hogy így kevésbé zsírosodik a fejbőr, sőt, 4-6 hét elteltével beindul az öntisztító mechanizmus. Csak győzzük kivárni.

 

NEM KELL MÁS, CSAK KONDICIONÁLÓ

Ennek a módszernek is can hashtag-gyanús neve, ami nem más, mint a Co-Wash. Rém egyszerű módszer, eszerint ugyanis elég egyetlen termék a hajmosáshoz: hajkondicionáló. A módszer rajongói szerint ez is elég a tisztításhoz, plusz így a haj nem nehezül el, és zavartalan marad a fejbőr természetes faggyútermelése.

Ha kipróbálnád, így csináld: vizes hajon oszlasd el a balzsamot, adj neki 3-5 perc hatóidőt, majd meleg vízzel mosd le. Kifejezetten ajánlott azoknak, akiknek száraz és sprőd a haja, mert aki már kipróbálta, esküszik, hogy pár hét alatt selymesebb lett a haja, mint valaha.

 

A SAMPON IS LEHET „MINDENMENTES”

Ahogy már habostortából is van minden (laktóz, cukor, glutén, stb.) mentes, nem csoda, hogy samponból is megszületett a hasonló kiadás. A „low” samponok nem tartalmaznak szulfátokatés parabéneket, minimálisan habzanak, és így teszik csodássá a sörényünket.

maria-nila-volume.jpg

A low samponok egy lépcsőben látnak el minden feladatot, tehát nem kell utánuk balzsamot használni a könnyen fésülhetőségért. Ide tartoznak a micellás víz elvén működő micellás samponok is, melyek mikroszkopikus részecskéi mágnesként vonzzák magukhoz lemosni való dolgokat.

 

VISSZAFELÉ HALADVA IS LEHET

A teendő rém egyszerű: kezdd a hajápolást az olajjal vagy egyéb tápláló termékkel a még száraz hajon, majd utána mosd át az egészet samponnal. Az előny, hogy a száraz hajon jobban hatnak a kondicionálók, a felesleget pedig lemossuk, így nem nehezük el a haj.

 

HI-TECH A HAJUNKON: OLAPLEX

Sokan beszélnek újraépítésről a hajkezelések kapcsán, de az Olaplex szabadalmaztatta a tutit: a kezelés során részecskéi beépülnek a roncsolt hajszerkezetbe, így építve azt újra.

image1_orig.jpg

A professzionális Plex kezelés három szakaszból áll. Az első lépésben a szert még hajfestés vagy szőkítés közben viszik fel a hajra, a második lépés a festék kimosásánál történik, majd a harmadik lépést otthoni kúraként alkalmazzák. Ezzel a kezeléssel még egy ébenfekete hajból is lehet szőkét varázsolni úgy, hogy a haj egyáltalán nem sérül. A Plex kezelésének köszönhetően a haj minőségét még többévnyi festés után is vissza lehet hozni az eredeti állapotába.

 

süti beállítások módosítása