Stíler blog

5 pozitívum a karácsonyi őrületben

5 pozitívum a karácsonyi őrületben

2017. december 17. - Rigó Ági

Nagyjából egy hónapja tart a karácsonyi shopping őrület, és még hátra van majdnem egy hét. Megszoksz, vagy megszöksz, nem igaz? Ahelyett, hogy szívből gyűlölnénk ezt a helyzetet és embertárasainkat, saját elmeállapotunk érdekében jobb megbékélni a dologgal. Mondom, hogy csináld!

grinch.jpg

A Black Friday dilivel elszabadult a pokol – mintha mindenki beköltözött volna a bevásárlóközpontokba, hogy az utamban lézengjen, vagy éppen felkapja az utolsó kasmír pulcsit a méretemben! A legegyszerűbb reakció, hogy szívből utálom az egészet, és kínkeservesen valahogy túlesek az ajándékvásárláson okos terveket szőve, egyszerűsítve az intézni valókat és az egészet lefojtom egy forralt borral. Vagy… megkeresem a helyzet pozitív oldalait, és vidáman vágok neki a plázának, közben azon szórakozva, hogy a sorstársak mennyire nem értik, engem meg hogy szállt meg az ünnep szelleme.

1. NEM KELL VÁRNI A SZEZONVÉGI AKCIÓKRA

Már hagyománnyá vált, hogy karácsony után, amikor még le sem ért a bejgli, mi máris kötelességszerűen visszatérünk a boltokba, hogy minden maradékot hazavigyünk akciós áron. Nos, szerencsére a kereskedők egyre inkább elébe mennek ennek a jelenségnek, és már most akcióznak. Vedd úgy, hogy ha most túlesel rajta, januárban már nem kell boxmeccset vívni a legjobb fogásokért.

giphy_3_10.gif

2. ÉLVEZD, HOGY EMBEREK KÖZT VAGY

A legtöbben karácsonytól január elejéig begubózunk, és a kötelező családi összejöveteleket leszámítva a kanapéról bambuljuk a tévét. Használd ki az utolsó pár napot az ünnepek előtt, amikor nem otthon punnyadsz, mert – bár most hihetetlennek tűnik, de – a “Netflix&Chill” programot is hamar meg lehet unni.

via GIPHY

 

3. TÖKÉLETES KIFOGÁS A NAPKÖZBENI IVÁSZATRA

Ha egész nap a boltokat és a karácsonyi vásárokat járod, nem csoda, hogy megszomjazol. A maratoni távokon persze a hidratálás is fontos, de egy-két forralt borra vagy puncsra sem szabad nemet mondani! Szívmelengető érzés, ráadásul kellően ellazít, mielőtt újra belevetnénk magunkat a vásárlásba.

via GIPHY

4. ÉLVEZHETED A NEMZETKÖZI FOGÁSOKAT

Pár nap, és jönnek a klasszikus karácsonyi kaják, és bármennyire is jó ötletnek tűnnek most, valószínűleg hamar rájuk fogsz unni. Felvezetésnek tehát egyelőre jobb kerülni a magyaros éttermeket és ünnepi fogásokat, inkább koncentráljunk a nemzetközi konyhára! A következő pár hétben valószínűleg nem lesz majd alkalmunk sushizni, hamburgerezni, vagy betolni egy jó pizzát.

 giphy_5_9.gif

5. ISMERKEDÉS A TÖMEGBEN

Ha szingli vagy, ne tartogasd az “ismerkedni fogok” kezdetű fogadalmat 2018-ra, inkább csapj le most a kínálkozó alkalomra! Ebben az időszakban az is shoppingol, akit egyébként nem látsz a boltok közelében egész évben, és a nagy számok törvénye alapján jobb eséllyel látod meg álmaid hercegét vagy hercegnőjét. Ráadásul rögtön az is kiderül, hogy a jelöltnek milyen a stressztűrő képessége, valamint hogy higgadt és udvarias marad-e nehéz helyzetekben. Win-win!

giphy_6_7.gif

süti beállítások módosítása