Stíler blog

5 nadrág, ami nem hiányozhat a szekrényedből

5 nadrág, ami nem hiányozhat a szekrényedből

2017. november 14. - Pusztai Olivér

Nadrágot választani még sosem volt ilyen egyszerű! Sok minden változott az elmúlt évek divatjához képest és erről mindenképpen tudnod kell. De melyek azok a nadrág stílusok, amik most hasítanak és mik azok amiket gyorsan felejts el? Olvasd el a cikkemet és azonnal megtudod!

http---s3-eu-west-1_amazonaws_com-fthtsi-assets-production-ez-images-9-7-1-9-879179-1-eng-gb-770e7c92-1149-414f-98b5-1347faee6911.jpg

1. KORDBÁRSONY – VISSZA A ‘70-ES ÉVEKHEZ

A 70-es évek retró hangulata újra visszatért a férfidivatba. Minden menő most, amit ebben az évtizedben férfi felvett! Oké, a Szombat esti lázban látható fehér hereszorító nadrágot azért ne vedd komolyan...

7trou-styles-cord.jpg

Nem csak a színek és a szabások idézik a kor hangulatát, hanem az anyagok is, és itt álljunk meg egy pillanatra. Nyilván a kordbársonyra akarok kitérni, bevallom kicsit félve, mert most biztosan sokan felszisszennek. Tény, hogy van benne egy nagypapás vibe, és nem mindenki kedveli. Pedig szerintem nem öreges, ráadásul egy zseniális, vastag anyagról van szó, ami még ráadásul strapabíró is!A titok nyitja itt is az, hogy mivel párosítod! Ha rossz összeállítást választasz, túltolod a retrót, akkor valóban tud ódivatúan hatni. Éppen ezért érdemes modern-elegáns vonalba elvinni a szettet, vagy bőrkabáttal és kicsit szakadt rocker vonal az, ami jól állhat ennek a ruhadarabnak.



2. GYAPJÚ – MINDEN FÉRFI KEDVENCE

A divatbloggerektől a nagyvállalati igazgatókon át egészen a divatszakma krémjéig mindenki hord gyapjúnadrágot! Egyszerűen ez az a darab, ami nem megy ki a divatból. Képes évről évre megújulni és egyszerűen kiaknázható lehetőségek vannak benne. Tökéletes elegáns eseményekre és arra is, hogy leugorj benne a sarki ABC-be.

7trou-styles-wool.jpg

Mivel az anyag megkívánja, hogy nagyon letisztult, egyszerű vonalvezetésű nadrágok készüljenek belőle, így fontos arra törekedni, hogy a szett is az maradjon, azonban a stílus nincs megkötve. Dobd el az agyad, és értelmezd újra ízlésednek megfelelően a gyapjúnadrágot! A hibázási lehetőség szinte nulla.



3. LAZA SZÁRÚ NADRÁG – ÚJRA FELLÉLEGEZHETÜNK

El sem hiszem, hogy végre vége a skinny nadrágok fénykorának. Őszintén szólva soha nem voltam nagy rajongója ennek a fazonnak. Akárhányszor megláttam egy férfit cuppanós cicanadrágban, mindig az jutott eszembe, hogy szegény, biztosan épp a haladó balettkurzusról szabadult, csak éppen elfelejtett átöltözni.

7trou-styles-relax.jpg

Alapvetően a bajom a skinny jeans-szel, hogy túlságosan nőies, pláne akkor, ha nem megfelelő alakra húzzák fel a férfiak (asszonysegg, X láb, és a többiek), ráadásul minden felvétel után az ember a torkában érezheti a mogyoróit. Szóval még egészségtelen is!

Na de ennek a korszaknak vége! A retró jegyében a kordbársony mellett az 50-es évek laza nadrágszabásai is újra előkerülnek (emlékezzünk csak a Levi’s 501-es modelljére). A laza szárú nadrágok kényelmesek, jól mutatnak, optikailag kompenzálják a túl vastag és a túl vékony lábat is, de a veszéllyekről sem szabad megfeledkeznünk! Sarkallatos pont a hossz: ha túl rövid, akkor rossz helyen töri meg a láb arányait, ha pedig hosszú, akkor slampos hatást kelt. Érjen pontosan a cipő legfelső fűző bujtatójáig és akkor nem lesz probléma.



4. SPORT-LUXE – ÉREZD A SZABDSÁGOT

A laza, sportos ruhadarabokat hétköznapi elemekkel keverő trend még mindig keményen hasít a férfiak körében. Okkal persze, hiszen ennél kényelmesebb stílust nehezen tudunk elképzelni. A nadrágot ugyanúgy párosíthatjuk kapucnis felsővel, egy-egy lazább ruhadarabbai is, mint a flanel inggel, amihez már csak egy jó parka kell és az outfit készen is van.

7trou-styles-joggers.jpg

A kalandvágyóbbaknak ajánlom, hogy kísérletezzenek bátran az Oxford ing vagy a szövetkabát sportos elemekkel vegyítésével is. Lehet, hogy elsőre kicsit fura hatást fog kelteni, de az athleisure pont erről szól!



5. RÖVID SZÁRÚ NADRÁG – ITT AZ IDŐ, HOGY MEGSZERESD!

Nyáron, amikor azért küzdünk, hogy minél több felületünk szabad legyen a nagy melegben, teljesen indokolt a „bokavillantós” nadrág viselése. Ez a megoldás azonban egyre inkább megerősödik a hűvösebb évszakok viseletében is – de vajon miért? Természetesen azért, mert aki elég bátor, hogy kipróbálja, rögtön észre fogja venni a hatást, és ragaszkodni fog a nadrágszár feltűréséhez.

7trou-styles-crop.jpg

Annyi változás történt a nyári darabokhoz képest, hogy a nadrág anyaga vastagodott. Figyelj arra, hogy a croppolt szár a bokacsont felett maximum 5 centivel végződjön. Ha túl hideg van, válassz színes, mintás zoknit, ami passzol a szettedhez. Egyébként jól illik formális outfithez és lazább összeállításokhoz is, bár én egy kicsit közelebb érzem magamhoz az elegánsabb vonalat.

süti beállítások módosítása