Stíler blog

Honnan tudod, hogy rád férne egy hajvágás?

Honnan tudod, hogy rád férne egy hajvágás?

2017. október 29. - Rigó Ági

Általában az utolsó, vagy még inkább az utolsó utáni pillanatban eszmélünk rá arra, hogy ránk férne egy hajvágás. Ilyenkor bármit megígérünk kedvenc fodrászunknak, hogy az „életmentő” beavatkozást, SOS, soron kívül és azon nyomban elvégezze. Pedig milyen egyszerű lenne az élet, ha időben felismernénk a hajvágás időszerűségét, így megspórolva (magunknak és a fodrásznak is) a drámát és a stresszt, nem igaz?
4_18.jpg

Általában a következőképpen működik a hajvágási dráma: a helyzet felismerésének első jele a „lassan el kéne mennem a fodrászhoz” stádium. Ezt általában az „óóó, még sosem volt ilyen jó a hajam” helyzet követi, ami nagyjából két napig tart, mielőtt beütne a krach: „azzzonnal időpontra van szükségem, mert a helyzet tarthatatlan”!

Ehhez jön a fodrászunk időbeosztása, és szegény szakember idegrendszere. Neki is van munkaideje, uram, bocsá' más vendégei, és több mint valószínű, hogy nem tud akkor ugrani, amikor mi szeretnénk. Jönnek a könnyek, az ígéretek, a fenyegetőzés… majd végül mégiscsak sor kerül a katartikus pillanatra, ami után újra eredeti pompájában loboghat a sörényünk.

Hogy legközelebb megspórold a drámát, érdemes figyelembe venni a most következő tippeket!

 

1. TŐLED ÉS A FRIZURÁDTÓL FÜGG MINDEN

Bár imádtam a rövid hajamat, egy pár hónapja növesztésbe fogtam. Három-négy év után egyébként is ideje váltani, de a legfőbb indok az, hogy egyszerűen nem fér bele az életembe az, hogy 3-4 hetente szaladjak fodrászhoz a rövid fazont tökéletesre igazíttatni.

A rövidebb frizurákat és a természetes színünktől jobban eltérő festéseket általánosságban gyakrabban kell igazíttatni, így ha biztosra akarsz menni, minden fodrászlátogatás alkalmával érdemes bookolni a következő időpontot. A legtöbb hosszabb stílust elég 6-8 hetente egy picit helyre igazíttatni, míg az igazán hosszú, természetes fazonoknál ennél is több idő telhet el két vágás között.
1_21.jpg

2. HA A STYLING TOVÁBB TART

Az első figyelmeztető jel az, amikor a frizura beállítása tovább tart, nehezebb, és több fixáló terméket igényel. Ilyenkor már érdemes bookolni a következő vágás időpontját, mert ugyan van még 1-2 hetünk, de nincs szükség a felesleges drámára, ugye?

3. HA A FORMA MÁR NEM A RÉGI

Hiába volt pár héttel ezelőtt tökéletes a forma, mostanra elkezdett szétesni a frizurád? Már nem az az egészséges, rugalmas sörény, ami volt? Esetleg – főleg rövid haj esetében – furcsa, kezelhetetlen búra alakult ki a fejeden? Irány a fodrász.

 3_19.jpg

4. ÉSZRE SEM VETTED, DE FELADTAD

A balerina konty és a lófarok klassz opciók, de ha egy ideje állandóan ezeket választod, az azt jelenti, hogy máshogy nem vagy elégedett a frizurával. Ha máshogy már nem lehet megzabolázni a tincseket, csak egy jó adag hullámcsat és hajgumi segítségével, akkor jobb szakemberre bízni a helyzetet.
5_16.jpg

5. NEHEZEN FÉSÜLHETŐ, TÖREDEZETT

Ha már szemmel láthatóan töredeznek a hajvégek, akkor késő. Ilyenkor nincs mese, a fodrászra kell bízni magunkat, és engedni, hogy annyit vágjon a hosszból, amennyit szükségesnek lát ahhoz, hogy újra egészséges legyen a haj.
A töredezett végek kialakulását segíti egyébként, ha száraz a hajunk, vagyis nem tápláljuk (kívül-belül) megfelelően, illetve túlzott hőhatásnak tesszük ki. Ma már szinte minden hajápoló márkának vannak szuperintenzív szalonkezelései is, amivel hatékonyan visszaállítható a hajszálak egészsége. Érdeklődj a fodrászodnál, ha úgy érzed, szükség lenne rá!

süti beállítások módosítása