Stíler blog

Ezt gondold át, mielőtt kipróbálod a botoxot

Ezt gondold át, mielőtt kipróbálod a botoxot

2017. október 27. - Rigó Ági

A botox megosztja az embereket: van, akinek olyan természetes a homlokába injekcióztatni, mint a levegővétel, és van, aki halálos idegméregként elvből ellenzi. Meg persze van, aki évek óta használja, mégis kész lenne élete végéig tagadni.

2_22.jpg

Mindenki látott már nem mozgó arcú, porcelánbabaszerű öregasszonyokat, akik elég jó elrettentő példaként szolgálnak, ha bármilyen extrémebb esztétikai beavatkozást fontolgatunk… de persze ezzel együtt is olyan klassz lenne egy picit jobban kinézni, fiatalabbnak látszani! Ráadásul a botox a ráncok megelőzése mellett jó pár egyéb esetben is hasznos lehet.

Nem csoda, ha sokat gondolkodunk a fiatalító beavatkozás kérdésén, hiszen egyfelől nagy a nyomás, hogy fiatalnak, és ráncmentesnek tűnjünk, másfelől azonban a „fogadd el magad úgy, ahogy vagy” kampány még sosem dübörgött ennyire. A valóság szerintem a kettő között van: valaki más (vagy az egész világ) miatt nem érdemes a fecskendő után nyúlni, azonban ha én, magam jobban fogom érezni magam tőle, akkor érdemes utánajárni a kérdésnek.

A lényeg ugyanis az utánajáráson van! Ne félinformációk és városi legendák alapján döntsünk egy hosszú távú beavatkozásról, hanem olvassunk utána, konzultáljunk szakemberekkel, hogy minden fontos infó ismeretében szülessen meg a végső elhatározás.

giphy_3_9.gif

1. MINDENKINEK MÁS A SZÉP

A szépség megfogatatlan fogalom, mindenkinek mást jelent – de nem árt egy platformon lenni a dokival, aki a tűt tartja a kezében. Első körben érdemes lecsekkolni a közösségi média oldalakat és az orvos weblapját, sőt ha lehetőségünk van rá, érdemes kikérdezni (és jól megnézni) korábbi pácienseket is.

2. A TUDOMÁNYOS HÁTTÉR

Tájékozott fogyasztónak lenni mindig megéri – így van ez a feltöltések és botox világában is. Egy különleges alkalomra készülsz, ahol szeretnéd a legjobb formádat hozni? Van valami, amit nem szeretsz magadon, és azt kellene kijavítani? A megoldandó probléma ismeretében választhatjuk ki a legjobb eszközt a megszüntetésére.

A megfelelő bőrápolási rutin, a neked való szérumok, krémek és egyebek kiválasztása máris hatalmas változást hozhatnak radikálisabb beavatkozás nélkül is. De lehet, hogy nem elég egy egyszerű krém, és itt jön képbe a doki.

1_20.jpg

3. ELŐ A CSALÁDI FOTÓKKAL!

Az adottságainkat is érdemes racionálisan felmérni, egy pillantást ventni a csontozatunkra, és a család idősebb tagjai alapján szembenézni azzal, hogy mi vár ránk. Az öregedésünket ugyanis az életmódunk mellett az öröklött faktorok is nagyban befolyásolják.

4. TUDD, MI A CÉL!

Nem vagyunk szakértők, így a legnagyobb hiba lenne úgy besétálni egy klinikára, hogy „Csókolom, ide kérném a szurit!” Azt viszont el kell tudni mondani, hogy mi az, ami változtatni szeretnénk, és mi lenne a várt eredmény. Ez alapján pedig a doki vázolhatja a megfelelő eszközöket, a lehetséges beavatkozásokat.

5. TERVEZZ HOSSZÚ TÁVRA

A botox nem egyszeri történet – hasonlóan sok más szépészeti beavatkozáshoz – időről időre ismételni kell, hogy a hatás megmaradjon. A konzultáció során ezt is érdemes tisztázni, hiszen olyan ez, mint a frizura: ha nincs időnk, kedvünk vagy pénzünk 3-4 hetente fodrászhoz rohangálni, akkor a platinaszőke pixi nem nekünk való, inkább egy könnyebben fenntartható frizurát kell választani.

giphy_4_9.gif

süti beállítások módosítása