Stíler blog

3 divatszabály, amit tilos megszegni

3 divatszabály, amit tilos megszegni

2017. augusztus 30. - Rigó Ági

A divatban a legjobb, hogy az önkifejezés eszköze, így ha kellően lázadó típus vagy, akkor nincs jobb móka, mint sorra szegni nagyanyáink szabályait. Ennek ellenére azért van néhány olyan öltözködési alapelv is, amit bármekkora punk vagy, mégsem szerencsés semmibe venni.

8b9056d8afcaf6a14c60e4a4f845b68f.jpg

1. NE MUTASS TÚL SOKAT

A “túl sok” fogalma mindenkinek mást jelent, pláne manapság, amikor Hollywood divatikonok helyett félmeztelen sztárokat állít a vörös szőnyegre. Ennek ellenére ez a szabály azért időtálló, mert a meztelenség mértéke legfőképpen az, hogy önazonosak vagyunk-e, kényelmesen és magabiztosan érezzük-e magunkat az adott outfitben.

Ha csak azért húznál tehát átlátszó csipkerucit, mert Jennifer Lopez megtette, akkor inkább ne erőltesd. Ha viszont magabiztosnak és erősnek érzed magad egy olyan ruhától, amit nem mindenki mer bevállalni, akkor hajrá!

A középút kedvelőinek emlékeztetőül: az aranyszabály szerint egy területet érdemes megmutatni, a többit takarni. Ha tehát mély dekoltázst választunk, akkor a sort és a miniszoknya felejtős – vagy fordítva.

giphy_6_6.gif

2. TÚL RÖVID, HA NEM TUDSZ BENNE LEÜLNI

Nincs is jobb, mint amikor nyár végén kitesszük a szépen lebarnult, a nyári futástól szuper tónusos lábunkat. De nem mindegy, hogy mennyire! Ha a szoknya olyan rövid, hogy nem lehet benne úrilányosan ülni, akkor az bizony túl rövidnek minősül, és jobb elkerülni.

A bugyiszerűen felvágott farmersort sem városba való viselet. Szexi lehet a strandon, ha felkapod, amíg elsétálsz a büféig, de a Király utcában hidd el, nem azt üzeni, amit szeretnél.

mini-skirt-dall.jpg

3. ÉREZD MAGAD JÓL AZ OUTFITEDBEN

Soha, de soha ne válassz olyan ruhát, amiben nem érzed jól magad. Lehet bármilyen a stílusod, mindegy, mennyit költhetsz ruhákra, egy a fontos: érezd jól magad abban, amit hordasz. Ehhez az kell, hogy

  • csak azokat a trendeket vállald be, amelyek jól állnak;
  • mindig megfelelő méretű ruhákat hordj, amik nem túl szűkek vagy nagyok;
  • ügyelj a minőségre: egy szúrós anyagú pulcsi vagy rugalmatlan farmer tönkreteheti a napunkat, bármilyen jól is néz ki.

giphy_7_7.gif

süti beállítások módosítása