Stíler blog

Flip-flop: divatbaki vagy valós kockázat?

Flip-flop: divatbaki vagy valós kockázat?

2017. augusztus 07. - Rigó Ági

Az icipici flip-flop papucsok terjedése megállíthatatlan, pedig nem ártana néha belegondolnunk abba is, hogy kényelmességünkkel milyen kockázatokat vállalunk.

flip-flops-main.jpg

Ahogy a flip-flop papucsok egyre népszerűbbek lettek az elmúlt évek során, az ellentábor is megjelent. Általában a legfőbb érv a flip-flop ellen, hogy nem városi viselet, nem illik félig mezítláb mászkálni civilizált helyeken (hibátlan pedikűr ide vagy oda), és jobb, ha ezt a viseletet megtartjuk a strandra. Erre persze jönnek az ellenvélemények, a “nem vagyok divatmajom, kényelmes, ezért hordom” típusú kommentek. De mi is az igazság flip-flop téren?

A KÉNYELEM MINDENEK FELETT

A notórius papucsban közlekedők szerint nincs kényelmesebb viselet a flip-flopnál, ráadásul klassz, mert szellőzik, és nem büdösödik benne a láb. Az, hogy egyesek divatbakinak titulálják, az a flip-flop tábor szerint csakis az ő sznobizmusunkat mutatja, és nem számít. Bár lábszag ellen tudunk egy pár jó tippet, de ezekkel az állításokkal nem tudunk vitatkozni, viszont nézzük a kontra érveket is!

 

A DOKIK SIKÍTÓFRÁSZT KAPNAK

Ha a városban papucsban rohangálunk, akkor értelemszerűen betonon vagy aszfalton közlekedünk. Vagyis a kőkemény talaj és a lábunk közt csak egy vékony talp van, ami gyakorlatilag nem tompítja a lépteink súlyát. Hosszú távon így alakul ki a talp-, boka-, térd-, vagy éppen derékfájás, ami már egyáltalán nem stílus kérdése, ellenben fájdalmas, rengeteg orvoshoz járással jár és nem olcsó mulatság.

pic-3-8.jpg

Ha a hosszútávú kockázat nem lenne elég, azt sem árt átgondolni, hogy egy semmi kis papucsban gyakorlatilag mezítláb mászkálunk a pisivel és egyébbel borított utcákon. Elég egy kisebb seb a lábon, egy éppen legyengült immunrendszer, és máris válogatott bacikat és gombákat invitáltunk meg a szervezetünkbe.

 

MIBŐL KÉSZÜL A GUMIPAPUCS?

Sajnálatos módon a strandpapucsokat a legritkább esetekben címkézik fel az összetevőkkel, pedig nem ártana. Igyekszünk BPA-mentes műanyagokból inni meg enni, igaz? Már tudjuk, hogy rákot okoz, és mint ilyen, nem finom. Azon már gondolkoztunk, hogy vajon a lábunkon viselve mit okoz ugyanez a barátságos vegyület? Megéri a kockázatot?

 

NYILVÁN NEM VAGY ÜGYETLEN, DE MI VAN HA…?

Egyértelmű, hogy vezetni miért nem ajánlott semmilyen típusú papucsban. Ez a flip-flopokra még inkább igaz. De az is kellemetlen lehet, ha az utcán valaki egy kicsit belelép a papucsba, és a viselője pedig csodaszépen elhasal a járdán. Az sem szerencsés, amikor ugornál fel a buszra, de a csúcsszuper papucsod másképp gondolja, és nem tart veled. Olyat is láttam már, hogy a mozgólépcső darálta be félig a papucsot (a tulajdonos szerencsére még időben kilépett belőle). És még sorolhatnánk a lehetőségeket, amelyek közül egyik sem kellemes.

 

ÉS AKKOR VÉGÜL A STÍLUSSZEMPONTOK

A flip-flop papucsok nagyon jó megoldást jelentenek a strandon, oda abszolút érdemes hordani őket. De úgy, ahogy bikiniben sem szállunk fel a 7-es buszra, úgy a kedvenc papucsunkat is érdemes offolni a városban.

Ha a divatbaki nem is győz meg, érdemes azt is számításba venni, hogy egy ilyen papucs sok mindenre alkalmas, de arra biztosan nem, hogy kecsesen járjunk benne. Slampos, esetlen mozgást eredményez, csoszogunk és így tovább.

woman_holding_flip_flops_dragonstock_fotolia_large.jpg

 

 

 

 

süti beállítások módosítása