Stíler blog

Így vehetsz profin napszemüveget

Így vehetsz profin napszemüveget

2017. augusztus 02. - Rigó Ági

A napszemüveg kötelező kiegészítő nyáron, hiszen az erős napsütés miatt számos rövid- és hosszútávú indok is a viselése mellett szól. A stílusfaktorról nem is beszélve! De hogyan találhatod meg a tényleg neked való napszemüveget? A most következő tippek ebben segítenek.

14550135_153785618411249_3279815006375378944_n.jpg

Vannak, akik gyűjtik a napszemüvegeket, és nem telik el hónap, hogy ne gazdagítanák a kollekciójukat egy újabb darabbal. Aztán van az a típus is, aki egy-két napszemüveggel megelégszik, és azokat nyúzza éjjel-nappal. Mindegy, hogy melyik csoportba tartozol, hány szemüveget veszel szezononként, az biztos, hogy jól szeretnél választani. Ehhez pedig szemfülesnek kell lenni!

1. AZ ELLENTÉTEK VONZZÁK EGYMÁST

Állíthatunk fel akár matematikai képleteket is, vagy illusztrálhatjuk ügyes rajzokkal, hogy milyen arcformához milyen szemüvegkeret a legelőnyösebb, de van egy általános szabály, ami mindig beválik: az arcod formájával ellentétes napszemüveg lesz a legjobb. Vagyis kerek archoz szögleteset, és fordítva.

giphy_6_5.gif

2. A MÉRET A LÉNYEG!

Már rég elmúlt a legutóbb Paris Hilton által divatba hozott oversize napszemüveg trend, így nem kell légynek öltözni. A kifejezetten pici lencsék próbálnak utat törni a divatba (de csak a divatba, mert nem túl funkcionálisak ugyebár), ám egyelőre nem túl sok szerencsével. A méret terén tehát érdemes az arányos, harmonikus megoldást választani.

giphy_7_6.gif

3. HALLGASS AZ ELŐDÖKRE

Ha már megvan az a klasszikus napszemüveg stílus, amit kedvelsz és jól áll, akkor érdemes újra azt keresni – friss színben vagy akár más anyagból.

giphy_10_6.gif

4. PRÓBÁLGASS KITARTÓAN

A tökéletes keretet épp olyan nehéz megtalálni, mint a hibátlanul passzoló farmernadrágot. Készülj fel lelkileg a hosszas próbálgatásra, mert hidd el, megéri a befektetett időt!

giphy_8_7.gif

5. A STÍLUS KLASSZ, DE A MINŐSÉG LEGALÁBB OLYAN FONTOS

Miközben keressük a megfelelő formát, sokszor háttérbe szorul az, hogy “mit tud” az adott napszemüveg. A legalább 400-as UV védelem alap, de ha teheted, válassz polarizált lencsét, ami különösen praktikus vezetés közben és vízparton, mert a csillogás nem fog elvakítani.

giphy_11_5.gif

6. HA MÁR MEGVAN, HASZNÁLD

A napszemüveg amellett, hogy divatkiegészítő, fontos feladatot lát el: védi a szemünket a káros sugaraktól. Ahogy a naptejet sem csak a strandon használjuk, a napszemüveget sem csak akkor hordjuk, amikor megy az outfitünkhöz, és nem is csak szikrázó napsütésben, esetleg a strandon. Azért van, hogy használjuk szórt fényben is, akkor is, ha csak kiugrunk a közértbe, vagy éppen kutyát sétáltatunk.

giphy_9_6.gif

 

süti beállítások módosítása