Stíler blog

5 tipp a hosszan tartó barna bőrért

5 tipp a hosszan tartó barna bőrért

2017. július 07. - Pusztai Olivér

Nyáron mindenki arra törekszik, hogy jól lebarnuljon. Ez rendben is van, hiszen jót tesz a közérzetünknek, sokkal fiatalabbnak érezzük magunkat és boldogabbnak. Ha azt szeretnéd, hogy az elnyert barnaság minél tovább tartson, akkor tartsd be a következő pár szabályt.

 tanned-girl.jpg

 

1. NEKED ÖRÖM, A BŐRÖDNEK STRESSZ

Míg te lubickolsz az örömben, hogy milyen barna vagy, addig a bőröd totális stresszben van, hiszen a nap ellen véd téged, ezért barnul be. Ilyenkor a bőr pórusai kitágulnak, megjelennek az apró mikroráncok, kevesebb faggyú termelődik, emiatt nagyon körültekintő gondoskodásra van szüksége.

 8e0.jpg

TIPP: Kezd az ápolás azzal, hogy hideg vízzel fejezed be a fürdést. Ezzel faggyútermelésre készteted a bőrödet, kevésbé fogsz hámlani, a bőröd természetes úton elkezdi hidratálni magát. 

 

2. KIZÁRÓLAG TUSOLJ

A lubickolással a bőröd lúgosodik, kiszárad, hamarabb fogsz hámlani. Az órákon át tartó áztatás helyett inkább zuhanyozz. Ettől a bőröd feszes marad és puha, főleg, ha olyan tusfürdőt használsz , amiben kókusztej és sárgabarack van, ami a sejtregenerálódást segíti.

showering.jpg 

3. A HIDRATÁLÁS NAGYON FONTOS

A napbarnította bőrnek a hidratálás nagyon fontos. Ha teheted, naponta többször is használj krémet, főleg olyat, ami nem csak hidratál, de vitalizál is. Ezzel megőrzöd a bőröd puhaságát. A legjobbak a hidrozselék, amik csak vitamint és 80%-ban vizet tartalmaznak. 

 radiant-skin.jpg

 

4. HETENTE EGYSZER RADÍROZZ

Ne dőlj be annak a tévhitnek, hogy a testradír rosszat tesz a bőrödnek és csak lekopik a barnaság. Pont fordítva van. Ha minél tovább akarod megtartani a barnaságot, hetente egyszer radírozd le a testedet. Ilyenkor a bőrréteg megújul, felfrissül, és nem lesz repedezett, öreg. 

 scrub-4.jpg

TIPP: Kerüld a masszázskefével és más, nagyon durva szivaccsal való radírt. Inkább kímélő tusolóradírt használj, utána pedig hidratálj azonnal. Ha teheted inkább este végezd ezt a folyamatot. 

 

5. CSALJ EGY KIS KAROTINNAL

Ha már megszerezted a barnaságot, őrizd meg minél tovább. Ezt úgy teheted, ha 2-3 naponta megiszol egy kis sárgarépa levet. A karotin segít a barnaság megőrzésében. Ha ez sem elég, akkor hetente egyszer menj szoliba. Elég pár perc, ami rásegít a barnulásra, és senki nem fogja észrevenni. 

how-to-make-carrot-juice.jpg 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása