Stíler blog

Tedd egyszerűbbé a gardróbfrissítést pasiként is!

Tedd egyszerűbbé a gardróbfrissítést pasiként is!

2017. június 23. - Rigó Ági

Szezonváltáskor óhatatlanul is eljön az a pillanat, amikor belátjuk, ideje nyakunkba venni a várost, és egy komolyabb bevásárlást eszközölni. Még akkor is, ha amúgy utáljuk az ilyet. Most azoknak a férfiaknak adunk tippeket a gardróbfrissítéshez, akik a hátuk közepére kívánják az egészet.

women-and-men-shopping-2013_-77.jpg

Ha valaki nem sportszerűen űzi a shoppingot, akkor nemcsak karácsony táján borul ki már magától az ötlettől is. A plázákban tömeg van, a városban meg az állandó parkolóhely vadászat nehezíti meg a dolgot. Aztán keresgéljük a megfelelő méretet, izzadunk a próbafülkében, és a végén meg már a fülünkön is szatyor lóg. Mindez persze lehet sokkal egyszerűbb és élvezetesebb is, ha egy cseppet átgondoltan csináljuk.

1. CSINÁLJUK MEG A HÁZI FELADATOT

Mielőtt belevetnénk magunkat az üzletek dzsungelébe, kezdjük laza, otthoni felkészüléssel! Elsőként a meglévő holmit érdemes szortírozni: használható, afományozandó és újrahasznosítani való kupacokra.

Ha ez megvan, és megszabadultunk a felesleges, csak a helyet foglaló ruhadaraboktól, értékeljük a maradékot! Megvan minden alapdarab? Így nem fogunk feleslegesen bevásárolni olyasmit, ami van (csak eddig megbújt a rendetlenségben), viszont az is kiderül, hogy mire van szükségünk.

menswear-shopping-fashion-sale.jpg

A harmadik lépés - még mindig otthon - a trendek tanulmányozása. Mielőtt vállvonogatva kihagynád ezt a lépést, gondoljuk át logikusan: mindegy, hogy te szeretnéd követni a divatot vagy sem, az üzletek kínálata úgyis követi azt. Egyszerűbb tehát előre felkészülni, és átgondolni, hogy mi áll a legközelebb a stílusdhoz, vagy éppen mit építenél be szívesen a ruhatáradba.

2. NEM VÉLETLENÜL OKOS A TELEFON

Nem érdemes sok holmival nekiindulni a bevásárló körútnak, hiszen - ideális esetben - csak egyre több szatyor lesz a kezünkben. Tulajdonképpen akár egyetlen mobilt elég zsebre tennünk, hiszen nem véletlenül hívják okostelefonnak: mindenre képes: tárolja a bevásárlólistát, útvonalat tervez, nyitvatartási időkről informál, sőt, az egyes üzletek raktárkészletét is ellenőrizhetjük.

Még bankkártya sem kell, hiszen mobilfizetéssel elég egyszer bedigitalizálni a kártyát ahhoz, hogy aztán egy mozdulattal, a telefonnal fizethessünk.

01a929fc4e0571c4af0127e1c9ee5c04.jpg

3. PRÓBÁLD ÉLVEZNI AKKOR IS, HA UTÁLOD

A férfiak közül sokan annyira gyűlölnek vásárolni, hogy már az első perctől befeszülnek. Pedig ez nem változtat a tényen, hogy el kell intézni, sőt, kellemesebbé sem teszi. Próbáljuk megtalálni a pozitívumokat, és időről időre megjutalmazni magunkat menet közben. Ne feledjük, ez nem egy maratoni futás!

Egy jó kávétól vagy könnyű ebédtől új erőre kapva lelkesebben vetjük bele magunkat a shoppingba, és a végén jutalom is jár: egy klassz mozi vagy baráti sörözés tökéletes levezetés egy gardróbfrissítéssel töltött nap után.

Cikkünk először az Otthon a neten blogon jelent meg.

süti beállítások módosítása